Reklama

Reklama

Insidious: Červené dvere

  • Česko Insidious: Červené dveře (viac)
Trailer 1

Staré známe tváre vstupujú do záverečnej kapitoly desivej ságy o rodine Lambertovcov, aby sa raz a navždy zbavili svojich démonov. Josh (Patrick Wilson) a čerstvý vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) musia tentokrát vojsť do nadprirodzenej dimenzie omnoho hlbšie než doposiaľ, aby čelili temnej minulosti svojej rodiny a novým hrôzostrašným nástrahám, ktoré na nich číhajú za červenými dverami. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (211)

DJ Rocco iNc 

všetky recenzie používateľa

Viac ako 2** si tento film, bohužiaľ, nezaslúži. Je pre mňa veľkým sklamaním. Nakoľko je %-tuálne najlepší z posledných častí, príbehom a spracovaním je paradoxne najhorší. Patrick Wilson patrí medzi solídnych hercov, mám ho rád v každom horore, v ktorom hrá, no ako režisér pohorel na plnej čiare. Od Jamesa Wana veľa vecí nepochytil a to aj napriek tomu, že vo väčšine Wanových hororov hrá. 80% filmu tvoria iba záblesky a analýzy, v niektorých prípadoch nudné scény, ktoré nie sú ničím výnimočné a nie sú dotiahnuté do konca a ľakačky, ktoré sú viac-menej klišé. Očakával som záver s väčším bojovým duchom, no ten uletel tak rýchlo, ako sa aj objavil, rovnako, ako aj desivý Redface démon. Kiež by sa už James Wan opäť vrátil na režisérsku stoličku nadupaných hororov. EDIT 9.8.2023: %-uálne sa to už zmenilo, s čím sa plne stotožňujem. ()

Faustka 

všetky recenzie používateľa

Zdá se, že série Insidious oplývá znakem nevyčerpatelnosti, vždyť astrální dimenze Zásvětí (pro mě mnohem vhodnější překlad než Dálava) nabízí tolik možností ze kterých lze čerpat. A režisérskou židli tentokrát zasedl (či posedl?) sám Patrick Wilson. Snaha byla sice znát, jen provedení poněkud pokulhávalo. Co mě hodně zasáhlo byla Daltonova umělecká tvorba a Joshovo CT vyšetření mozku (poslední dobou takové prostředí hůř snáším). Když to tedy shrnu, vidět to v kině nebyl až takový zážitek jaký jsem od toho očekávala. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vrátiť prvú polovicu pôvodnej ´´Zákernej´´ party ( tá druhá mala dve časti pred tým sama pre seba ) do popredia, sa zdal byť dobrý nápad. To, že sa za kameru postaví jeden z nich ( Patrick Wilson ), to už až taký dobrý ťah nebol. Aj keď mu uška určite z poza chrbta šuškali Wan s Whannellom, čiže otcovia série, zrejme si išiel svojou cestou ( necestou ). Pretože to pôsobí ako obyčajná lacná ducharina a nie niečo zo sveta INSIDIOUS ( aj keď ingrediencie tu sú ). Čakal som ( ale po recenziách už vlastne nie ) ráznejšie a hnusnejšie ľakačky a démonickejšiu Diaľavu. A tak sa najstrašidelnejšia scéna udeje v prvých minútach filmu, kde vlastne musíte spočiatku zaostriť zrak, aby vám to vyvolalo nekľudné pocity. ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

"Je mrtvej, Dejve." "Ale kdo?" "Horor, Dejve." "Co, i duchařskej?" "Všechny jsou mrtvý, Dejve." "A co psychologický?" "Všechny jsou mrtvý, Dejve." "A co found footage?" "Je mrtvý, všechny jsou mrtvý, Dejve." "Slasher ale ne, že jo?" "Všechny jsou mrtvý, Dejve." "Splatter snad ne?" "Hixploitation, exploitation, ano i splatter, všechny. Všechny jsou mrtvý, Dejve!" "Sci-Fi?" "Je mrtvý, Dejve. Všechny jsou mrtvý. Všechny jsou už mrtvý, Dejve!" "Počkej. Snažíš se mi říct, že jsou všechny mrtvý?" "Kéž bych ho nikdy nenechal uniknout..." Happy Halloween! ()

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Další průměrný film, ze světa pana Wana. Ačkoliv tento režíroval přímo hlavní představitel. Zakončení insidious není takové, jaké jsem očekával. Pár pěkných scén, žádná lekačka ani strašení. Duchy vidíte dopředu a nic vás moc nepřekvapí ba i hudba ne, vlastně ani žádný nepříjemný zvuk. Jako rodinné drama ok, ale jako horor, opravdu jen slabší průměr. 50% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v auguste 2022 v miestach Morris County a Madison v okolí New Jersey City. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (viac)

Reklama

Reklama