Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

V seriálu Akolytka se při vyšetřování šokujícího zločinu postaví uznávaný mistr Jedi (Lee Jung-jae) proti nebezpečné bojovnici z minulosti (Amandla Stenberg). Jak se objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá... (Disney+)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (130)

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Uvodom rovno napisem moj nazor po vzhliadnuti celej serie, ze nie som core fanusik SW serie. Napriek tomu francizu mozem a zatial som si pozrel azda vsetky spin-offy a filmy. Potencialnym divakom serie odporucam uplne ignorovat tunajsie nizke hodnotenia (45%). Nejedna sa absolutne o podpriemernu vec. Dve epizody su velmi dobre a zvysok kolise okolo priemeru. Pribehova linka napriek jednoduchosti ma svoju atraktivitu, mame tu na mraky jediov, suboje su prvotriedne, ze ich noponukli ani SW volkofilmyu a vidime tu i pouzitie "forcu", jediovia tu aj umieraju. Mnoho hodnoteni je pisanych z rozcarovania a nasratosti azda voci "videnej" "ideologii a niecomu, co divak/-cka v seriali azda videl, ale vobec to nie je tak zasadne, ci otravne, ze by to odrazalo sucasne hodnotenie. Odporucam nielen fanusikom serie. Za mna bolo tahakom mnozstvo jedio-ov a velmi podarene choreografie subojov, ale i pribeh. ()

rexino 

všetky recenzie používateľa

Takto asi nie, Disney. Najprv klady - na rozdiel od Obi-wana som nemal pocit rýchlej a lacnej produkcie, exteriéry boli fajn a na súbojoch si dali choreografi naozaj záležať, čo v nových Disney SW nie je vôbec pravidlom. Niektoré epizódy boli fajn a celkovo to nebol taký brak, za ktorý to mnoho ľudí vydáva. Problém je hlavne so scenárom. Keď si odmyslím časti, ktoré vymyslel Disney DEI department, tak to boli hlavne motivácie a správanie postáv v kľúčových chvíľach, ktoré boli nedomyslené, chaotické a ťažko pochopiteľné. Ten onen "pád" majstra Sola bol urobený naozaj komicky... vlastne všetko čo sa odohrávalo na planéte čarodejníc bolo WTF? Taktiež správanie Jediov bolo viac menej idiotské. Áno, prequels jasne naznačili, že Jediovia zlyhali a zlyhali poriadne. Ale nie tak hlúpo a tak okato.... prepánajána, veď Sithovia si ich rozpracovávali tisícky rokov. A mimochodom... ešte som nevidel Star Wars s TAK zabudnuteľnou muzikou. Naozaj... niekto si pamätá jediný theme z nejakej epizódy? Jasné, John Williams je len jeden, ale Star Wars definuje aj hudobný doprovod (a nemusí to byť orchestra ani nič podobné... napr. Mandalorian). Za mňa teda sklamanie a už mi dodajte konečne toho Andora S2 prosím. ()

Reklama

kailik odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byla největší konina, co jsem v poslední době viděl. Kdo psal ten scénář, probůh? Člověk, co sežere padesát houbiček a nějaký papíry, vymyslí daleko lepší a logičtější děj. Tohle prostě nedává smysl. Konina na entou! Please, no more! PS: A souboje s mečem to fakt nezachráněj, žádný napětí, absolutně žádný pocity to v člověku nevyvolá. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Milujem Star Wars a musím sa priznať, že ma milo prekvapila stúpajúca kvalita seriálu. Úvodne 4 diely boli celkom nemastne (polka seriálu) a nedokázal ma zaujať príbeh a ani postavy, no v závere som ostal milo prekvapený ako to celé skončilo a aký smer to nabralo od epizódy 5. Seriál ktorý sa odohráva niekoľko rokov pred Epizódou I ma niekoľko dobrých nápadov, škoda však nevyužitého potenciálu a aj rozpočtu, pretože ten tam vidno nebol. Druhej sérii by som sa nebránil. 70% - 3* ()

peetrejr 

všetky recenzie používateľa

Ako vždy keď vyjde nový Star Wars seriál musím to vidieť.  Nehovorím, že mi nekrvácali oči, ale o tom neskôr. The Acolyte je veľmi zmiešaný titul. Pretože má svoje dobré stránky, ktorých je menej, avšak má aj zlé stránky, ktorých je prekvapivo viac. V prvom rade, nechcem hneď začal kritizovať, tak začnem kultivovanejšie. Je veľmi ťažké urobiť príbeh zo sveta Star Wars pokiaľ sa tomu moc nerozumiete (potom by takí ľudia nemali pracovať na Star Warsoch), pretože toľko všelijakých mini príbehov, o ktorých sa len píše v nejakom komikse, alebo na fandome a vymyslených dejových línií od šikovných fanúšikov je veľmi ťažké na to prihliadať a snažiť sa vyhovieť každému. Chápem, že o to sa autorka snažila, ale povedzme si pravdu, je ťažké vyhovieť zapeklitým fanúšikom, ktorí nemajú nič iné na robote než nenávidieť Disney za to, čo sa deje zo Star Wars. Nemôžem zabudnúť na skvelé lightsaber boje, ktoré mi veľmi chýbali. Isteže cameo Dartha Plagueisa môžeme brať všelijako. A neznámy japonský (?) sith je celkom cool. Lenže toto je asi tak všetko v čom The Acolyte vyčnieva z radu. Veľmi mi vadí zlý scenár a pochabé dialógy. Takisto nepremyslené postavy ako Mae, alebo aj Osha... Isteže divní jediovia, ktorých schopnosti dosahujú úroveň priemerného padawana. Je tu veľa medzier ako napríklad, že keď bola Oshyna mama taká mocná, prečo ju prepichol random jedi? Však ženská vytvorila život pomocou Sily, čo sa podarilo iba jednej osobe, kuc kuc Darth Plagueis the wise, alebo to, že Osha je prakticky tak mocná ako Anakin, čo je zvláštne lebo pred ním nikoho takéto nikto nestretol a dalo by sa toho nájsť viacej. The Acolyte sa snaží, ale keď je z ôsmych epizód dve čisto len flashbackové, začínal som sa nudiť a preklínať Georga Lucasa za zapredanie sa. Neviem aký mám názor na podivné inovácie, ako meč majstryne Venestry, alebo podivne veľa grey jediov (typci/typkyne s žltým lightsaberom) alebo celé také to, že je v seriáli nejak veľa aziatov a černochov, jediná z hlavných postáv biela je Indara (neviem či toto tiež nie je trošku rasistické). Som zvedavý na druhú sériu (ak vyjde) a rozhodne si ju pozriem, už len z mojej čistej zvedavosti. Na druhú stranu som celkom rád, že je tu pokus o rozširovanie deja pred epizódou 1, teda High Republic a teraz som sa dozvedel o Skeleton Crew, čo vôbec neviem čo je, ale teším sa (stále dúfam, že príde niečo ako Mando), takže sa aspoň nemusím báť, že bude ticho. Avšak či sa mi to bude páčiť, to je druhá vec. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (10)

  • Seriál sa odohráva približne 100 rokov pred udalosťami Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Toto obdobie sa označuje ako koniec obdobia Vysokej republiky (angl. High Republic Era). Vysoká republika je éra, keď je galaxia relatívne pokojná a Jediovia sú na vrchole svojej moci. Jediovia v tomto čase slúžia ako mierotvorci a ochrancovia galaxie. (KingMayk)
  • Acolyte v názve naznačuje, že sa príbeh zameria na postavu, ktorá je učeníkom Temnej strany Sily, alebo sa k nej prikláňa. (KingMayk)
  • Seriál predstavuje nové typy antagonistov, ktorí sa líšia od tradičných Sithov. Tieto nové hrozby budú mať dôležitú úlohu v príbehu a prinesú novú dynamiku do konfliktu medzi Jediami a Temnou stranou. (KingMayk)

Súvisiace novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (viac)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (viac)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (viac)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (viac)

Reklama

Reklama