Reklama

Reklama

Bud Baxter je snaživý mladý úradník v newyorskej poisťovacej spoločnosti. Snaží sa šplhať po kancelárskom rebríčku a získať si sympatie nadriadených tak, že im požičiava svoj byt na tajné milostné avantúry. Neraz potom nájde svoj byt v žalostnom stave, ale vždy ho uteší myšlienka na kariérny postup. Jedného dňa však Bud vo svojom byte narazí na problém, ktorý už nevie tak jednoducho vyriešiť. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (371)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Byt mám pěkný, ne zvlášť elegantní, ale dost útulný. Správný mládenecký byt. Jediný háček je v tom, že nemohu domů, kdykoli bych chtěl." Taky jsem míval mládenecký byt a nikdy jsem ho nepůjčil žádnému z nadřízených, podřízených ani totálně zřízených jedinců. Já totiž po povýšení netoužím a Budovu řiťolezectví příliš nerozumím. Rozumím však tomu, že tohle měl být námět pro vynikající komedii, ale já se moc nebavil. Nějaké to pousmání samozřejmě přišlo, pár povedených scének jsem rovněž zaznamenal, ale já jsem v tomto případě doufal v o hodně výživnější zábavu. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Prijemna romanticka komedia s humornym Jackom Lemmonom a sympatickou Shirley MacLaine, pricom tu nechyba ani par dramatickych chvil. Billy Wilder je pan reziser a tesim sa od neho na kazdy film, ktory som este nevidel. Scenar je zaujimavy, aj ked v niektorych ohladoch predvidatelny, ale to mi vobec nevadilo, hlavne je to, ze som sa ani chvilu nenudil. Najviac som sa bavil na vsimavych susedoch a ako to uz v komediach byva zvykom na roznych nedorozumeniach. _______ Jack Lemmon - (C.C. Baxter) +++ Shirley MacLaine - (Fran Kubelik) +++ Fred MacMurray - (Jeff D. Sheldrake) +++ Ray Walston - (Joe Dobisch) +++ Jack Kruschen - (Dr. Dreyfuss) +++ David Lewis - (Al Kirbeby) +++ Produkcia: Billy Wilder +++ Hudba: Adolph Deutsch +++ ()

Reklama

anais 

všetky recenzie používateľa

Podobně jednoduché jako Sabrina. Příběh je tedy jiný (snaživý úředník nabízí svůj byt nadřízeným pro noční radovánky, což ho nakonec dovede k seznámení se s dívkou svých snů), ale ve své přímočarosti jen o malý kousek propracovanější. Jsou tu skvělé herecké výkony krásné Shirley McClaneové, a hlavně geniálního komika Jacka Lemmona, který tady rozehrává velmi veselý koncert všelijakého pitvoření. Wilderovy filmy jsou natočeny čistě, na jistotu. Apartment není výjimkou. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja by som chcel namiesto hodnotenia kvalít tohto filmu dať ho do pozornosti študentom a kritikom, ktorí majú v pláne napísať nejaký rozbor na tému vývoj romantckej komédie v Hollywoode v priebehu vekov. Byt by bol samozrejme jeden z najžiarivejších príkladov, ako sa má točiť a na základe jeho scenára tento žáner a upozorniť na chyby, ktorých sa dopúšťajú dnešní filmári. Dalo by sa o tom diskutovať do nekonečna. Byt je romantický, má sympatických hrdinov, sociálny podtext a uveriteľnú zápletku (v rámci žánru). Napadá ma množstvo súčasných komédií, v ktorých toto všetko chýba. Chcelo by to viac pozornosti našich televízií, Byt by mohol byť skvelým vianočným evergreenom pre pamätníkov. ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

[8/10] (Mirisch) (Čb. /// Produkce: Billy Wilder /// Scénář: Billy Wilder a I. A. L. Diamond /// Kamera: Joseph LaShelle /// Hudba: Adolph Deutsch /// Oscar: Billy Wilder (nejlepší film), Billy Wilder (režie), Billy Wilder, I. A. L. Diamond (scénář), Alexandre Trauner, Edward G. Boyle (výprava), Daniel Mandell (střih) /// Nominace na Oscara: Jack Lemmon (herec), Shirley MacLaine (herečka), Jack Kruschen (herec ve vedlejší roli), Joseph LaShelle (kamera), Gordon Sawyer (zvuk) /// MFF v Benátkách: Shirley MacLaine (Volpiho pohár - herečka)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (34)

Reklama

Reklama