Reklama

Reklama

Skupina mladých ľudí nešťastnou náhodou zabije malého chlapca. Ed Harley (Lance Henriksen) chce svojho jediného syna pomstiť a tak sa vydá za starou čarodejnicou, ktorá mu pomôže vyvolať démona pomsty. Démon sa ale začína vymykať kontrole a tak musí Ed zobrať spravedlivosť do vlastných rúk. (TomX2)

Recenzie (92)

kosta73 

všetky recenzie používateľa

Dobrý námět, vynikající triky a pár nezapomenutelných scén z nichž nejvýše ční parádní scéna vzkříšení Pumpkinheada v obydlí čarodějnice. O scénář tu nejde, což platí skoro pro všechny filmy vzniklé na ( především ) Winstonův popud, které jsem měl možnost zhlédnout ( např. projekt Creature Features ). Největším tahákem je bezpochyby jeho dokonalá maskérská práce. V tomto směru se tomuto dílku nedá v podstatě nic vytknout. ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Stan Winston, expert na masky, ktorý ma presvedčil s maskou Pumpkinheada, pretože v tom novom filme 2007 vyzerá Pumpkinhead ako z gumy, kdežto tu vyzerá vynikajúco a strašidelnejšie. Lance henriksen znovu dokazuje, že vie zahrať hocijakú úlohu. K tomu tu máme čarodejnicu, ktorá vyvolá démona pomsty a ten začne kruto zabíjať, a splňať všetko zlo, čo si prial Ed Harley ( Lance Henriksen) a to krutú pomstu za smrť svojho syna 80 percent. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Vrchní trikař, který dal světu vizáž Predátora, Terminátora anebo překopal Alieny do Cameronovy dvojky Aliens, natočil svůj vlastní film, který sice úrovní nesahá ani jednomu ze zmiňovaných kultů po kotníky, nicméně je z něj cítit tvůrcovo nadšení pro skvělé masky a triky. Lance Henriksena si vzal tak nějak pochopitelně k ruce, nemohl přeci očekávat že by v tomhle hrál v 80. letech Arnold. Výsledek jak jsem již naznačil není bůhvíjaký. Pumpkinhead mě dlouhá léta míjel. Možná kdybych jel zaznamenal v dětství, můj vztah k němu by byl vřelejší. Herci jsou neskutečně prkenní a střih takovej zvláštní. 45% ()

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Áno, scenár je rovnako hlbokomyseľný ako texty skupiny No Name, ale nechcime vždy od horroru hĺbku Montaigneových esejí. Tento "piatkový večerný" hororík je iba o krásne hustej atmosfére, vizuálne pôsobivom monštre /akoby aj nie: to sa hneď pozná, keď režisér je vlastne "pôvodným" povolaním majster-maskér/ a akejsi zvláštnej melanchólii, ktorá sa v tomto filme vznáša nad lesmi spolu s mlhou. Štvrtá hviezdička je protekčná: za skvelú babku-šamanku a jej vychytaný domček. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Keď sa pustia tvorcovia špeciálnych efektov do réžii nejakého filmu vždy to dopadne neslávne, z posledných príkladov VIRUS (1999) alebo AVPR (2007). Našťastie PUMPKINHEAD nie je ten prípad i keď od profíka Stana Winstona by človek čakal viac v rozpohybovanom monštre ktoré pripomína Aliena, ale zrejme tu nebolo dostatok peňazí a talentu. Na druhej strane atmosféra je dostatočne podarená a hororová, nočný les perfektne nasvietený a to monštrum v lese predsa len pôsobí lepšie ako alieni. Príbeh o pomste otca (Lance Henriksen) žijúceho ďaleko od priemernej civilizácie, ktorému nešťastnou náhodou zabije syna partia z mesta pri šantení na motorkách je dostatočne zaujímavý a i keď som vytušil ako to skončí, rozhodne som nebol sklamaný. Jeden z lepších filmov tohto charizmatického herca, tu naviac prenesie tri za sebou nasledujúce doslova terminátorské hlášky: Come with me! Now! Get in! ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (18)

  • Podľa filmu vznikol aj komiks s názvom "Pumpkinhead: The Rites of Exorcism", ktorý mal mať 4 časti, vydania sa však dočkali len prvé dve. (beso74)
  • Na žiadosť Stana Winstona spravili scenáristi z Pumpkinheada a Haggis (starej čarodejnice) oveľa temnejšie postavy ako v pôvodnom scenári. (Nekrofil)
  • Terénne motocykle, na ktorých jazdila dvojica Joel (John D'Aquino) a Steve (Joel Hoffman), boli Honda CR250 z roku 1983 v oranžovej farbe a v zelenej Kawasaki KX 250 z roku 1985. (beso74)

Reklama

Reklama