Reklama

Reklama

Skupina mladých ľudí nešťastnou náhodou zabije malého chlapca. Ed Harley (Lance Henriksen) chce svojho jediného syna pomstiť a tak sa vydá za starou čarodejnicou, ktorá mu pomôže vyvolať démona pomsty. Démon sa ale začína vymykať kontrole a tak musí Ed zobrať spravedlivosť do vlastných rúk. (TomX2)

Recenzie (92)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně krásný film, na který mám nostalgické vzpomínky a ani po letech mě nezklamal. Temné stíny na modrém pozadí, zlověstná mlha, skvělé monstrum (připomene v jistých scénách i vizáží Vetřelce, jak jinak) a Lance Henriksen, co zjistí, že pomsta nechutná tak sladce, jak se říkává. Dřevěné domy i příbytek čarodějnice jsou v tmavě šedém hávu a jen zlověstně oranžová barva oken prozrazuje, že někdo je uvnitř. U čarodějnice je báječná pohádková atmosféra - sova, potkan, pavouci, krb, svíce...barokní šerosvit. Monstrum si divák vychutná v detailech i celku, žádné hloupé pixely, nýbrž poctivá ruční práce. Vraždy mohly být krvavější, ale to je jen malý kaz. Atmosféra, hudba, ruchy, noc. Více ocení fanoušci 80.let. Nejlepší díl velmi nevyvážené série, která nedokázala zužitkovat nabídnutý potenciál... ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Řemeslně zdatné béčko, které je pořád funkční, jen jednoduše morálně zastaralo, stejně jako drtivá většina podobných žánrovek. Rozhodně to není špatný film, má docela zajímavé prostředí, nebojí se být patřičně drsný, ale zároveň k tomu nepotřebuju tunu umělé krve (což pro někoho může být mínus). Za mě je největší zápor zároveň jedna z nejlepších věcí - režisér, co je znám hlavně jako trikař a animatronik si vyrobil velkou, děsivou loutku a hojně ji zde používá. A to je škoda, jednak její tvář není až tak děsivá, připomíná spíše sluníčkem vyšisovaného Grinche a hlavně je v záběru jednoduše příliš často a velmi rychle ztratí auru něčeho tajemného a je příliš brze odhalena v celé své "kráse." Krom toho je film prostě klasická vybíjená, kterou ozvláštní především hlavní herec, co má tak ostře řezanou tvář, že by dokázala rozkrájet i mlhu, co má doma Rákosníček. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Keď sa pustia tvorcovia špeciálnych efektov do réžii nejakého filmu vždy to dopadne neslávne, z posledných príkladov VIRUS (1999) alebo AVPR (2007). Našťastie PUMPKINHEAD nie je ten prípad i keď od profíka Stana Winstona by človek čakal viac v rozpohybovanom monštre ktoré pripomína Aliena, ale zrejme tu nebolo dostatok peňazí a talentu. Na druhej strane atmosféra je dostatočne podarená a hororová, nočný les perfektne nasvietený a to monštrum v lese predsa len pôsobí lepšie ako alieni. Príbeh o pomste otca (Lance Henriksen) žijúceho ďaleko od priemernej civilizácie, ktorému nešťastnou náhodou zabije syna partia z mesta pri šantení na motorkách je dostatočne zaujímavý a i keď som vytušil ako to skončí, rozhodne som nebol sklamaný. Jeden z lepších filmov tohto charizmatického herca, tu naviac prenesie tri za sebou nasledujúce doslova terminátorské hlášky: Come with me! Now! Get in! ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Divák si musí počkať kým sa snímok konečne rozbehne. No čo je horšie, ja som skrátka nedočkal ničoho typicky hororového. Áno, áno, tá maska démona nie je na zahodenie, pričom keď som ho v úvode zbadal, strašne som bol nadšený a plný očakávania, ako všetkým vykrúti krk. Lenže on sa tu len tak premáva, sem tam niekoho odhodí, pričom ako monštrum, údajne démon pomsty, pôsobí skôr ako zhrbený dôchodca, ktorému niekto pošliapal záhon tulipánov - 50% ()

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Áno, scenár je rovnako hlbokomyseľný ako texty skupiny No Name, ale nechcime vždy od horroru hĺbku Montaigneových esejí. Tento "piatkový večerný" hororík je iba o krásne hustej atmosfére, vizuálne pôsobivom monštre /akoby aj nie: to sa hneď pozná, keď režisér je vlastne "pôvodným" povolaním majster-maskér/ a akejsi zvláštnej melanchólii, ktorá sa v tomto filme vznáša nad lesmi spolu s mlhou. Štvrtá hviezdička je protekčná: za skvelú babku-šamanku a jej vychytaný domček. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (18)

  • Terénne motocykle, na ktorých jazdila dvojica Joel (John D'Aquino) a Steve (Joel Hoffman), boli Honda CR250 z roku 1983 v oranžovej farbe a v zelenej Kawasaki KX 250 z roku 1985. (beso74)
  • Podľa filmu vznikol aj komiks s názvom "Pumpkinhead: The Rites of Exorcism", ktorý mal mať 4 časti, vydania sa však dočkali len prvé dve. (beso74)
  • Producenti spoločnosti DeLaurentiis Entertainment Group (DEG) pôvodne poslali Stanovi Winstonovi len scenár, aby si ho prečítal a podľa neho vytvoril model démona. Toho film tak zaujal, že producentov požiadal o jeho réžiu a až potom by im jeho spoločnosť kreatúru vytvorila. (beso74)

Reklama

Reklama