Reklama

Reklama

Skupina mladých ľudí nešťastnou náhodou zabije malého chlapca. Ed Harley (Lance Henriksen) chce svojho jediného syna pomstiť a tak sa vydá za starou čarodejnicou, ktorá mu pomôže vyvolať démona pomsty. Démon sa ale začína vymykať kontrole a tak musí Ed zobrať spravedlivosť do vlastných rúk. (TomX2)

Recenzie (92)

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Kvalitne naktútený, skôr na strašidelnej, bezmocnej atmosfére stavaný horror so skvelým monštrom. Béčková ikona Lance Henriksen tu podal parádný výkon, perfektné je vidiecke prostredie so svojimi vlastnými zákonmi a poverami. Veľmi dobre je zdôraznená bezmocnosť a motív odplaty za čin, za ktorý trpia nevinní. Skvelý snímok z neskorých 80s, ktoré boli na parádne, nostalgické horrory veľmi bohaté. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

50 minut nudy a 30 jakž takž nějaké hororové akce. To asi není moc dobrý poměr. Ještě že Pumpkinhead je docela povedená postavička a kdykoliv je v záběru, stojí to aspoň trochu za to, jinak by to dostalo 2* jen by to hvízdlo. Oni asi věděli, proč s dalším pokračováním čekali tak dlouho. Takže * za čarodějnici, * za dýňohlava a půl* za rozbořený kostelík. 2,5* ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ten začiatok vyznel celkom dosť strašidelne. Ako zomrel ten chlapec a všetko tým súvisiace bolo, ale zas úplne primitívne. Cítil som súcit k otcovi a zomretému synovi. Lenže veľa vecí tu nedávalo zmysel, herecké prejavy boli katastrofálne a scenár bol predvídateľný a v niektorých pasážach zmetený. Pripomínalo mi to cintorín domácich zvierat, ale tento film je starší o jeden rok. Les, stúpajúca hmla a okolo samé zvuky a sila noci spravili to čo mali silnú atmosféru, ktorej sekundoval všade prítomný strach. Práve v tomto má film veľkú úroveň, ale ako celok je to len priemerný snímok. Postavy sa chovali presne tak ako nemali a preto aj zomreli. Mordovačky boli slušné a praktické. Príbeh nebol originálny, ale monštrum bolo parádne prepracované. A aj keď sú tu negatíva, tak pozitíva prevládajú. Tak silne 3*, ale rozhodne si film ešte niekedy budem chcieť pozrieť a hádam ma aj presvedčí o kvalite. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Režijný debut jedného z najslávnejších hollywoodskych maskérov Stana Winstona som videl až v roku 2016, 28 rokov od jeho vzniku. Potešil ma nekompromisný úvod (zabité dieťa? Úha...) a môj miláčik Lance Henriksen v titulnej dobro-zlej úlohe. Inak ale béčko ako hrom s uchádzajúcou atmosférou a solídnymi maskami a trikmi, ale s odstupom rokov prirodzene už značne zostarnutými. Dosť mi to pripomínalo Cintorín domácich zvieratiek od Kinga. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Kvalitné béčko, akých v osemdesiatych rokoch vzniklo habadej. Stan Winston na režisérskej stoličke prináša hutnú atmosféru a úžasné masky na jednej strane a mizerný strih, nezvládnuté vedenie hercov a smiešny scenár na strane druhej. Jedno s druhým sa ale bravúrne dopĺňa a výsledok je kvalitná 80s hororová zábava. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (18)

  • Na žiadosť Stana Winstona spravili scenáristi z Pumpkinheada a Haggis (starej čarodejnice) oveľa temnejšie postavy ako v pôvodnom scenári. (Nekrofil)
  • Když je Billy v bezvědomí, mrkne. (StrYke)

Reklama

Reklama