Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aj za cenu straty života nesmie byť vyzradený jazyk, ktorý mal pre americké námorné sily neoceniteľnú hodnotu. Americkej vláde trvalo krátko, kým po útoku na prístav Pearl Harbor vyhlásila Japonsku totálnu vojnu. Do námorných síl sú najatí príslušníci kmeňa Navajo, ktorých staroveký jazyk sa stal rozhodujúcou a nerozlúštiteľnou komunikačnou šifrou. Ani japonskí experti na lúštenie kódu si nevedia dať rady s neznámym jazykom, ktorý v bitke o Tichomorie znamená rozhodujúcu výhodu. Aj hrdinský seržant Joe Enders  vie veľmi dobre, že tento kód sa v žiadnom prípade nesmie dostať do nepriateľských rúk. V krutom boji však nebude jednoduché toto exkluzívne vojenské tajomstvo udržať nechránené... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (362)

Bauer 

všetky recenzie používateľa

Svižný a dechberoucí valečný film.Po filmech jako byly Operace: Zlomený šíp a Tvaří v tvář bych čekal od Johna Woo trošku víc ale určitě jsem nebyl zklamaný.Rozhodně je to lepší než Udolí stínů.Nicolas Cage hraje standartně ale kdo mně překvapil Adam Beach.Jediný co mně trošku vadilo bylo to ,že v každým patým záběru jsem viděl ve stínu kameru ( někdy i kameramana ).Pro mně je to spíš 4,5*. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Aj ako prostoduchý, ale efektný akčný film (viď. Broken Arrow) by bol Windtalkers na dnešné časy príliš pomalým a ťažkopádnym kúskom. Ale on nechce byť prostoduchý akčňák a do streľby a výbuchov mieša indiánske spirity a humanizmus. A to tak, že výsledok chutí ako nahnilé jablko. Ono indiánske duchovno je totiž dosť nedôveryhodné a je v kontraste so samoúčelnosťou hrdinských akčných scén (spomalené zábery na Nicolasa Cagea po jeho úspešných one-man-show akciách). A so samoúčelnosťou akčných scén sa ostatne bije aj celá humanistická rovina filmu, ktorá dostáva na frak aj pojatím Japoncov čoby k zatrateniu hodnej rase. Skrátka, ani poriadna akcia v štýle Black Hawk Down, ani "niečo viac" v štýle Saving Private Ryan. Tu niekto buď nevedel, čo chce natočiť, alebo to len zmrvil. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

Osobne by som tento film veľmi so Saving Private Ryan neporovnával, absolútne sa to nedá, snáď mi skôr viac pripomínal Tenkú červenú čiaru. Iste aj tým, že sa odohráva v podobnej lokalite, taktiež potom aj akýmsi príliš hlbokým posolstvom, ktoré sa do neho tvorcovia snažili dať. To druhé však vôbec nefunguje, hlavne z dôvodu, že síce to nie je úplne o ničom film, John Woo však réžiu vôbec nezvláda a je beznápadovo plochá. Samotné akčné scény sú bezducho iba pre efekt nakrútené, začo však myslím môže do istej miery aj Hornerova hudba, ktorá občasne (a veľmi to je vidno pri úvodnej strielačke) vytvará dojem ako keby sa jednalo skôr o komédiu, či inak odľahčený oddychový žáner. Tento tak plodný skladateľ v poslednej dobe akosi upadá. Dosť ma zarazil rozpočet. Čo tu mohlo stáť tých 115 miliónov $ (rozpočet Star Wars III. Tenká červená čiara 50 miliónov $, Saving Private Ryan 70 miliónov $ a oba filmy sú pritom omnoho pôsobivejšie), keď sa tu väčšinu času behá niekde po koncoch a aj pre strelbu s lodí boli použité zreštaurované archívne zábery. ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Prvé stretnutie majstra z Číny Johna Wooa s vojnovým filmom dopadlo výborne. Film nemá až takú smrtiacu dĺžku ako ostatné vojnové snímky a hrá tu môj obľúbený herec Nicolas Cage takže ja som sa vôbec nenudil. Svoje dlhoročné skúsenosti s akciou využil v scénach z bojiska a do filmu vložil aj istú psychologickú stránku, ktorá by pri vojnových filmoch nemala chýbať. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Chcel som dať slabšie 4*, no keďže s NEPRIATEĽA PRED BRÁNAMI som mal podobný, bližšie neurčiteľný pocit, dávam rovnaké hodnotenie. Woo sa snaží o veľkoleposť, no práve tie výpravé scény ma vôbec nenadchli, o to pôsobivejšie sú "osobné" prestrelky, kde Cage alebo ten Indián odrovnávajú presilu nepriateľov. Cage je dobrý herec (aj keď po pár filmoch ho máte "prečítaného") a úloha zatrpknutého "kurvadobrého" mariňáka mu sadla. Film má rýchle tempo, nastoluje pár otázok, no inak moc do hĺbky nejde. Americká vlajka tam veje pričasto, no flm sa sympaticky vyhýba pátosu. Výsledok nie je zlý, len z neho cítiť akúsi opatrnosť, ktorá uberá filmu na pôsobivosti... ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (16)

  • Jedná se o druhou spolupráci Nicolase Cage a režiséra Johna Woo po veleúspěšném akčním filmu Tváří v tvář (1997). V době filmování spolu plánovali natočit ještě nepojmenovaný western, ale po nepříliš velkém úspěchu tohoto filmu z úvah sešlo. (Edgerton)
  • Na začiatku scény v Camp Pendleton je možné vidieť americkú vlajku s 50 hviezdami, v roku 1943 ich však bolo na vlajke len 48. Posledné dve boli pridané až v roku 1959. (beso74)
  • Roli „Private First Class Nellie" měl původně ztvárnit Steve Termath. Nakonec si ji však zahrál Martin Henderson. (Terva)

Reklama

Reklama