Reklama

Reklama

Snivokraj

  • USA Slumberland (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Nemo (Marlow Barkley) s pomocí velkého stvoření, napůl muže a napůl netvora, cestuje do mystické země ve svých snech, aby hledala svého zmizelého otce. (TommyZR)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (116)

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Noooo detskú nočnú moru s Momoom som teda vôbec nečakal. CGI ma v traileroch odradil, a v samotnom filme doslova prikoval do sedačky. Úplne som zabudol aký frajer je režisér Francis Lawrence (Ja legenda, Constantine), a čo dokáže ak má voľné ruky. K tomu je aj príbeh dostatočne citlivý a fantasy, čo ja v poslednej dobe naozaj môžem. Netflix koncom roka ide BOMBY! ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

zvláštní a pro mě osobně docela rozporuplný film. Na jedné straně totiž dokáže být až kýčovitý a otravný a na straně druhé mě bavil celý ten Snivokraj kde se fantazii meze nekladou a který má svoje zákonitosti, které dokonce i docela dávají smysl. Na primárně dětskou fantasy/pohádku mi každopádně přišel Slumberland docela smutný, komplikovaný a těžký, ale je docela dobře možné, že děti ho budou vnímat jinak a odnesou si z něj něco jiného než já...65% ()

Reklama

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Francis Lawrence má s trikovými i akčními filmy dostatek zkušeností a protože se Netflix plácnul přes kapsu, tak je to opravdu vidět. Vizuálně bez výtek. Co se příběhu týká, tak jde o klasické rodinné fantasy, kde život vzal, aby jinde mohl dát... . Ztráty a nálezy v oblasti rodiny, vztahů a citů. Asi to mohlo být míň přeplácané a víc vtipné, ale pořád si Snivokraj vede oproti jiným vyumělkovaným slátaninám vcelku dobře. Předlohu neznám, ale trochu mi evokuje mix seriálového Sandmana a Lokiho. Ovšem vzhledem k datu vzniku knihy se nabízí, že se "inspiroval" spíš Gaiman. ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Snivokraj je taký ten typický “detský” film, ktorý by si žiadne dieťa nepustilo samé a aj tak sa také stále točia. Už úvod sa mi nepáčil. Smrť rodiča patrí k životu, bohužiaľ, ale podľa mňa nepatrí do rozprávky pre deti. Príbeh sa určite mohol začať aj o dosť ľahšie. Každopádne Marlow Barkley je skôr neutrálna detská herečka, nijako zvlášť sympatická, ale vôbec nie na facku a to príbehu pomáhalo. Aquaman to bral vážne a chcel ukázať svoj komický talent (má nejaký?). No dobre, musím uznať, že ten Momoa to hral ozaj dobre. A Chris O’Dowd bol smútok sám. Bohužiaľ, chýbala tu nejaká pekná žena. Ja viem, ja viem, detský film. Bleee. Toľko k hereckému osadenstvu. Teda ešte Kyle Chandler, ktorému taká rola sedí, ale bolo ho pramálo. Film oplýval dobrými špeciálnymi efektami, za čo dám jednu zaslúženú hviezdu. Celkovo ma to ale sprvu moc nebavilo. A keď som si pozrel kto je režisérom, tak som bol ešte viac sklamaný. Od režiséra Constantine očakávam rozhodne iné bomby od začiatku do konca. Neviem vlastne presne povedať čo tomu chýbalo. Proste ……. niečo. Niečo waw, niečo zapamätateľnejšie než len Aquaman s rohami. Mal som dojem, že posledný dobrý film z tejto kategórie bol Nekonečný príbeh. Čo sa pointy týka, tak v tretine mi docvaklo o čo ide, ale to nevadilo, práve naopak, myšlienka to bola poučná. Veď koľko z nás pretrhalo putá s niekým kto mu bol blízky a už nenašlo cestu späť. Časom si proste zvyknete nechávať tie správne slová pod jazykom. Aj ja mám svojho Flipa 🥺. Za to dávam druhú hviezdu. Toto spravil Lawrence hlboké, ale treba na rovinu priznať, že toto je venované skôr dospelým somárom, než deťom bez viny. A práve v tomto momente si ma film získal. A tretiu hviezdu a vôbec nie z ľútosti dám tomu Aquamanovi, lebo som mu to uveril. Záver je dojemný a chytil ma za srdce. Toto sa im skutočne vydarilo. S odretými ušami, ale práve záverom som to doškrabal na štvorku. Trojka by bola taktiež spravodlivou, ale keďže som si uvedomil stratu môjho Flipa a zároveň som pred rokmi nečakane stratil to, čo stratila Nemo, tak zaokrúhľujem nahor. Netflák sa ozaj zlepšuje. Žite život, nesnívajte naprázdno. 70%. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Trailer som ani nedopozeral, takže ani neviem, prečo som si to pustil. Tentokrát sa mi to ale vyplatilo. Dostal som nádhernú variáciu na Petra Pana okoreneného nejakými prvkami z Nočnej mory (aj keď tvorcovia Nočnej mory sa najskôr inšpirovali pôvodnou predlohou tohto filmu). Hneď od začiatku si ma získali postavy a hltal som dobrodružstvá neskutočne roztomilej ústrednej hrdinky a jej vtipného parťáka v rôznych snoch. Áno, je to predvídateľné a minimálne v polovici filmu budete vedieť odhadnúť ako jednotlivé línie vyústia a kto je vlastne kto. Ale ktoré rozprávky predvídateľné nie sú? Hlavné je, že postavy fungujú dokonale, vrátane rôznych komických figúriek. Humor nie je trápny a v niektorých momentoch film aj zvážnie. Finále je dokonalý doják, ktorý na mňa fungoval bezchybne. Snáď len na všetkej tej akcii ma štvalo, že pôsobí klaustrofobicky, jak keby ju komplet natočili v štúdiu pred zeleným plátnom. Takže to vyzerá tak, že postavy stoja v strede a uhýbajú sa všemožným predmetom, ale ani na chvíľu som nemal o hercov strach. Po akčnej stránke mi tu proste chýbal aspoň jeden vau efekt. Aspoňže CGI je špičkové a vizuál pekný. Takže celkovo je to veľmi vydarený žánrový mix s dobre funkčným zaujímavým fikčným svetom. 8/10. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Toronte (Kanada) od 9. novembra 2020 do 5. februára 2021. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama