Reklama

Reklama

Posledná šanca

  • Česko Poslední šance (viac)
Trailer 1

Elitná jednotka Navy SEALs, ktorá má na tajnej misii previezť zajatého teroristu z ostrovného väzenia CIA do Washingtonu, sa ocitne v pasci, keď na ňu počas eskorty zaútočia povstalci, aby ich väzňa oslobodili. On jediný má však informácie, ktoré môžu pomôcť odvrátiť teroristický útok a zachrániť tisíce ľudských životov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (108)

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Sympatické, přímočaré béčko, u nějž je předstírané vynechání střihu spíš efektní než umělecké. Zápletka je stejně papundeklová jako prostředí v němž se celý film odehrává, a obsazení dává tušit, že tady vysoké ambice nikdo neměl. Netradiční záběrování vtahuje do děje a vyrábí z tuctových scén trochu působivější. Mně to stačilo, zvlášť proto, že akce je docela povedená. Občas je ovšem potřeba přestat myslet, nebo raději vůbec nezačínat. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser James Nunn /Towerblock  2012/ natocil uz jeden film sa dalsim Anglanom Jackom O´Connellom. Pokial O´Connell je u mna doteraz zahada _ stale neviem, ci vie hrat ci nevie hrat - u dalsieho Anglana menom pan Adkins som si naprosto isty, a to ze hrat nevie. Ovsem stale aj so svojou brutalnou kondickou je  schopny natocit vyborny akcny film.  Predpokladal som, ze sa pan Adkins zapletie s nejakou trojpismenkovou organizaciou - a fiha, on sa zaplietol so stvorpismenkovou organizaciou. Trochu vysoko idu tvorcovia  - zakladna s vaznami, boj s islamskym tenorom, pardon terorom, washington, odpalenie bomby tam volakde vo washingtnonskom prdelakove  - ako vysoko ide Krujz v Misn Imposibl, tak tvorcovia idu aj tu hodne vysoko. Dobre, no nejak to prejdem. Kazdopadne brutalne natocena akcia neda vydychnut, a zrejme aj tie rvacky tocili striedavo na zahrade pana Rezisera a u pana Adkinsa - teda predpokladam, ze nebyva v nejakej anglickej kralikarni   :  76 % ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Když už člověk střílečky nehraje, může si je alespoň připomenout prostřednictvím filmu. Jednoduchý děj má hlavní motiv - dopravit do USA člověka, co ví. Hned dalším je pak boj o přežití. V momentě, kdy je základna napadena, neděje se do konce nic jiného, než vzájemné zabíjení. O.K. Jenže postupně se stává jednotvárným. Občas se naskytne napínavá scéna, třeba když Jake postupuje k místnosti s vysílačkou a brání se jen nožem. Pak jsou tu takové ty klasické kecy typu - To bude dobrý, já tě odtud dostanu, neboj.... Pokud to vykládáte člověku s propíchnutou plící nebo kůlem v břiše, je jasné, že dobré to nebude. Chyběla mi výrázná postava, které by mohl člověk bezmezně fandit. Jake se snažil, ale sympatií moc nepobral. Zamrzela absence gore, které se zejména v souvislosti s nožem nabízelo. Oddechovka na jedno podívání... ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

James Nunn a spol. dokázali aj s nízkym budgetom natočiť akčný film na 1 záber bez použitia strihu, pričom odrozprávali pomerne celistvý príbeh, ponúkli množstvo akcie a nepôsobili pritom ani na chvíľu amatérsky či smiešne. Takáto technika točenia si z technického hľadiska a filmárskej náročnosti zaslúži pochvalu, je to ale i dvojsečná zbraň. Použitie 1 kamery a žiadneho strihu pri prestrelkách a bitkách totiž spôsobilo, že si akciu divák nevychutná tak ako pri klasickom filme. Príbeh je okej, Adkins a aj ostatní herci tiež. Pochváliť sa dá aj snaha o realisitickosť- počítajú sa náboje, dočkáme sa i viacero tichých likvidácií miesto nelogických nájazdov do hordy protivníkov, vzájomnej komunikácii pri prestrelkách, krytiu a rôznym iným vychytávkam. Prestreliek je dosť, možno až príliš a ja osobne som sa ich práve vďaka štýlu ich točenia veľmi rýchlo prejedol (a tiež pri nich vidieť nižší rozpočet- hlavne pri efektoch streľby). Súboje prídu na rad hlavne v druhej polovici, je ich omnoho menej, ale chereografia nie je najhoršia. Posledná cca 20 minútovka s Adkinsom ktorý postupne pozabíja asi 10 ľudí v intenzívnom úseku je výborná a vrchol filmu. V rámci béčok zbuchanych za pár miliónov jasný nadpriemer, ako býva u Adkinsa poväčšine zvykom... 70% ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Keď sa ľudia dozvedia čo robím, každý sa ma pýta koľko ľudí som zabil. Nikto sa ma ešte neopýtal koľko ľudí som zachránil.“ Už ani Adkinsova brada nie je zárukou kvality. One Shot (veľmi príhodný názov) je film, ktorý sa tvári ako natočený na jeden záber. S výnimkou úvodných pár minút ide o nepretržitú strieľačku, takže hráči Counter Strike si prídu na svoje. Mne tento videoherný štýl nič nehovorí, už po zhruba piatich minútach mi tá nepretržitá akcia pripadala byť strašne monotónna, a tak príjemným spestrením boli pre mňa iba (asi) tri bitky, kde Scott pre zmenu predvedie neskutočne rýchle ruky. Kvôli evidentne nízkemu rozpočtu tento raz James Nunn nemohol použiť žiadny kamerový filter (ak to bol zámer, aby film pôsobil surovo a drsne, tak nevyšiel) a natáčanie prebiehalo na Adkinsovej záhrade, čiže exotické lokácie načakaje. Takže zhrnul by som to tak, že síce je vidieť, že chalani pred aj za kamerou sa snažili, no tento typ filmu sadne hlavne hráčom PC hier, ku ktorým sa už zopár rokov neradím. 25 % ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (4)

  • Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)
  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)

Reklama

Reklama