Reklama

Reklama

Jak se stát tyranem

(seriál)
  • USA How to Become a Tyrant
USA, 2021, 2 h 49 min (Minutáž: 26–31 min)

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Každý diktátor musí znát triky, jak si získat a udržet moc. Lehce cynický dokumentární seriál o despotech v dějinách lidstva. (Netflix)

Recenzie (54)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pár diktátorov predstavených z rýchlika, hlavne u takého Hitlera a Stalina je stopáž pod polhodinu ozaj len malá charakteristika osobnosti. Časti sú nevyvážené, horšiu strieda lepšia, a hlavne sú názorovo jasne vyhranené pro NATO, proamericky. Nikto nejde obhajovať Hussaina či Kaddáfiho, ale čo sa stalo z ich krajinami po ich smrti? Nastala zmena k lepšiemu? A šlo tam naozaj len o zvrhnutie diktátora alebo sa sledoval celkom iný cieľ? ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Z pochopiteľných dôvodov je prvá epizóda venovaná Adolfovi Hitlerovi, ktorú si stojí zato pozrieť...úprava recenzie po všetkých epizódach. Do pomerne krátkych epizód sa tvorcom podarilo dostať také tie najzákladnejšie informácie, pomerne vhodne boli vybraný aj jednotlivý vodcovia (nie vždy ide o klasický príklad tyranie), viac je však toho nevypovedaného ale...ani človeka ktorý má históriu v malíčku to nemusí vyslovene iritovať, najmä ak si uvedomí kto predovšetkým Netflix sleduje a aké vedomosti od nich očakáva... ()

Reklama

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z rady skvelých dokumentov ktoré netflixu idú asi najlepšie oproti konkurencii. Plus tu máme aj krátku dĺžku epizód, dobrý strih a animáciu podobnú Kosmosu. Niekedy sa mi nepáčil jemný humor čo sa nenápadne skrýva aj v častiach kde ho netreba alebo sa proste nehodi do vážnejších tém aj keď chápem že išlo o zámer na odľahčenie. Paradoxne, časti na ktoré som sa najviac tešil ma mierne sklamali (Hitler, Stalin), ale tie o ktoré som sa až tak nezaujímal (Saddam, Idi Amin) ma milo prekvapili. ()

Junglista 

všetky recenzie používateľa

Tahle minisérie si neklade za cíl jakkoliv rozšiřovat to, co už většina lidí zajímajících se o toto téma dávno ví. Je to prostě návod, jak se stát diktátorem a jak se vyhnout chybám, kterých se dopustili :-)  Výborný je lehce sarkastický vypravěč Peter Dinklage a tady mi ani nevadily animované scény. Ale i přes odlehčený tón (což podle mě hodně lidí nezkousne) by těch informací přecejen mohlo být víc. O každém zmíněném diktátorovi by se určitě dal natočit minimálně čtyřhodinový díl -  to je opačný extrém, ale asi je jasné, že půlhodina je prostě málo, hodinka by byla tak akorát. A materiálu je ještě minimálně na 2 série, tak doufám, že v tom bude Netflix pokračovat. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Spracovanie je celkom atraktívne. Ale ako maturant z dejepisu a milovník histórie som sa prakticky nič nové nedozvedel. Preto len 3*. Inak pre ostatných mladých ľudí to môže byť dokument, vďaka ktorému nadobudnú aspoň základné info o niektorých dôležitých, aj keď nie zrovna obdivuhodných postavách histórie. 60% ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama