Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny

Recenzie (5 526)

plagát

The Boy Behind the Door (2020) 

Porovnávam s remakom, celkom v pohode to bolo, ázijský pokus bez dialógov bol slabší...nelogických krokov milión, nakoniec vykompenzovali aj to že biely ujovia s bielou tetou robia čo robia, síce prečo Bobbyho vzala so sebou nedáva zmysel ale v pohode...pravidlá dnešnej doby, film v k torom by änoscovia čiernej farby pleti uniesli čierneho chlapčeka a zachránil by ho malý beloško by vzniknúť nemohol, ale napriek tomu celkom dobrý film, bez toho označenia mysteriózny, v tom sa ázijská verzia odlíšila a bola lepšia...

plagát

Monster (2023) 

Tak možno to neskôr porovnám aj s pôvodnou verziou, človek sa musí iba pousmiať že v amíckej verzii zachráni bieleho chlapca čierny mini alfasamec a v ázijskej chlapca mladé sebavedomé dievča...tých nelogických vecí je tam naozaj dosť, trochu irituje aj vykradnutie Osvietenia so sekeráčinou, hudba európskemu divákovi asi tiež nebude po chuti ale iný kraj iný mrav. Pointou bolo zrejme vytvoriť atmosféru aj bez dialógou čo sa darí zhruba do príjazdu policajta, potom to je čoraz horšie ale celkovo je to relatívne zaujímavy remake určený pre ázijského diváka.

plagát

Chata (2019) 

Boli chvíle keď som si naozaj myslel že to vyšperkujú ako Tí druhí, nakoniec sa tvorcovia držali viac pri zemi a ponúkli nám naozaj solídny psycho triler, aj keď teda Dobrú noc, mami to rozhodne nebolo. Jeden z filmov o ktorých som ani len netušil a výnimočne sa rozhodol pozrieť si ho lebo som si tu rozklikol profil Jaedena Martella po pozretí filmu Arcadian. Nakoniec Riley Keough sa svojím výkonom nevyrovnala Susane Wuest z Dobrú,mami a aj preto 3*, ale solídne.

plagát

Arcadian (2024) 

Jasné že sa to aktuálne porovnáva s Tichým miestom a aj preto sa mi zdá tých iba 48% veľmi krutým hodnotením. Ja dokážem odpustiť aj naozaj slabšiu kameru, prižmúrim ucho (aj to sa dá?) nad úplne nevhodnou hudbou a nadelím solídne 4*, predovšetkým za dvojičky ktoré sa na seba už ani viac nepodobať nemôžu z ktorých zahral uveriteľnejšie predsa len menej skúsený Maxwell Jenkins a za prekvapivo zaujímavé postapokalyptické tvory. Film nie je žiaden zázrak dialógy aj dejová línia je určená predovšetkým mladým dospelým a viac dievčatám ak by si však človek mal vybrať film ktorý dokáže pozrieť so svojim potomkom v spomínanom veku Arcadian bude zrejme dobrou voľbou.

plagát

You Can't Run Forever (2024) 

V posledných rokoch netreba na filmové plátno dať nič iba namixovať neschopnú políciu, hubičky a silnú sebavedomú ženu a nejaký liberálny filantrop či agentúra vyciciavajúca štát to zaplatí. Kým prvá polovica filmu je vyslovene dobrá, v rámci žánru v tej druhej režisérka chcela priniesť hlbšiu pointu ktorá jej, spolu so záverom, príliš nevyšla. Ako jednohubka  sa dá ale ako tu ktosi spomána film nič nové nepriniesol, nezaujal a 3 minúty po skončení titulkov naň každý zabudne.

plagát

Bag of Lies (2024) 

Nech sa snažím ako chcem dôvod na pridanie druhej hviezdy nevidím aj keď svojim spôsobom samotný príbeh nie je úplne zlý, teda skôr nápad, myšlienka však ide vcelku do stratena kvôli nevýrazným hercom a stagnujúcemu príbehu, pár dobrých momentov sa našlo ale inak to bol strata času.

plagát

Kráľovstvo planéty opíc (2024) 

Tak predsa len ďaľšia zo ság prešla svojim vývojom, po technickej a filmárskej stránke dospela, príbehom o čosi menej. Nemohol som sa zbaviť pocitu že pocas sledovania v kine v susednom meste s kinoparťákom som sa akoby v niektorých momentoch ocitol naspäť v čase pri hraní Crysis 3, nakoniec prevláda spokojnosť a do kina sa oplatilo. Hádam Mad Max sága s Furiosou prekvapí ešte viac, za mňa spokojnosť.

plagát

Dvaja cudzinci (2011) 

Po pozretí som na vážkach či sa oplatí pozrieť si celovečerný film z roku 2017 alebo nie, možno bolo chybou prečítať si recenzie k nemu, pretože po tomto krátkom filme som to vyhodnotil tak že bráškovia utekajú potom ako pravdepodobne zabili svojich rodičov, teda najmä ten starší. A pracovníčku motela vlastne zachráni pred istou smrťou ktorá by nevyhnutne nasledovala. Ale na základe recenzií k celovečernému filmu to asi nebude celkom tak a tých tuším 46% čo ten film má sa mi zdá málo nato aby som dal šancu...alebo nie?

plagát

Come Along Do! (1898) 

Dnešné uzatvorenie sondy do filmového praveku, prvý film s dvomi zábermi a príbehmi a zároveň nateraz uzatvorenie tvorby Jamesa Williamsona nakoľko jeho posledný kúsok sa mi nepodarilo nájsť...niekedy nabudúce opäť aj takýto výlet do liet vzdialených.

plagát

An Interesting Story (1904) 

Tak ako to čo nasledovalo po tom "parnom" valci ma dostalo naozaj...asi poslednou knihou od ktorej som nevedel odtrhnúť zrak ani ja a musel ju doraziť takmer v jednom kuse bol Da Vinciho kód od Dana Browna, síce ma nebolo treba dofúkať ale bolo to podobné.