Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (121)

TO odpad!

všetky recenzie používateľa

Do nebe volající kravina. Od čtvrtého dílu je tato série až neuvěřitelně špatná. Ty tomu teda dávaj na frak. Kdo takhle imbecilní děje vymýšlí by mě fakt zajímalo. Snad jen na tu Kari Wuhrer se dá ještě dívat, jinak stupidita největší. Možná, že ten kdo nezná původního Hellraisera, nebo ten kterému se ani ten nelíbil, nebude k tomu filmu tak kritický, ale mě tato řada přivádí k šílenství. 1.díl-100%,2.díl-100%,3-60%,4-0%,5-0%,6-0%a 7.díl jak jinak než 0%. ()

djbarrel 

všetky recenzie používateľa

Poněkud slabé pokračování jinak poměrně úspěšné série. Celý děj je takový nelogický a nepravděpodobný. Reportérka je opravdu na kudlu do zad, ale asi ne jen ona, ale je jich víc. Herci nic moc, atmosféra žádná a o hororu se ani nedá mluvit. Kdyby na poslední chvíli nenapochodoval Pinhead a neposlal celý společenství "Mrtvounů" do pekel dal bych snad Odpad! 30 % ()

Reklama

Luki.V 

všetky recenzie používateľa

Jak vidím budu sám, ale mně se prostě DTV Hellraiseři líbí. Nepotřebuju 90 minut masakrů, cenobitů nebo psychedelických světů, stačí mi zábava a obstojná atmosféra. A to rozhodně Deader má, stejně jako dobrou kameru, hudbu a několik skvělých děsivých scén (v rámci DTV), hlavně návštěva bytu na začátku je skvělá. Efekty jsou taky nadprůměrné, teda pokud pominu závěr s "elektrickým výbojem". Tyhle flmy mám rád, podobně jako další DTV kousky jako Shallow Ground nebo Madhouse. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Mne sa vlastne ten koncept páči: čo diel, to nový antagonista v podobe životného stratenca, ktorý sa dostáva do svojho osobného pekla a „nejako“ v tom, tu viac, tu menej, figuruje kocka, Pinhead a Cenobiti. Myslím si, že ak by Clive Barker napísal pokračovanie svojej kultovej poviedky/novely, tiež by v nej asi nenadväzoval na preživšie postavy z jednotky, ale poňal by to takto nejako. Problém ako ostatných filmov série Hellraiser, tak Návratu mŕtvych, je v tom, že je to tuctové lacné hororové béčko s pár nechutnými trikmi a morom mdlých scén, v ktorých postavy konajú často tak zvláštne, že vás ani nebaví rozčuľovať sa tým. Paradoxne, prvá polovica ma bavila viac, než druhá, v ktorej začal pribúdať gore festival s reťazami a ostatnými veselosťami, ktoré k tomu v tejto ságe patria. Hellraiser: Návrat mŕtvych tak kráča v stopách päťky a šestky, v ktorých tiež vystupoval zakaždým iný hrdina s osobnými problémami, ktorého čoraz vehementnejšie začala ovplyvňovať tajomná kocka. Tentokrát hodnotím pozitívne to, že dvoch mužov na poste ústrednej postavy nahradila žena a to nie len tak voľajaká, ale sympaťáčka Kari Wuhrer (miláčik z Anakondy). Tiež sa mi páčil motív „drogového vlaku“ – pokojne by sa v ňom mohol odohrávať celý diel, ale musel by mať dobrý rozpočet, aby to nevyzeralo tak nízkorozpočtovo. Rick Bota natočil aj predchádzajúcu časť (Vyslanec pekla) a nasledujúcu (Pekelný svet). K sérii sa v Návrate mŕtvych jednorázovo primotal legendárny hollywoodsky maskér (Votrelci, Terminátor 2) Stan Winston v pozícii producenta. O tri roky neskôr zomrel. Na jeho iné producentské fušky (Pach krvi, Bytosť z hlbín) sa tento Hellraiser bohužiaľ vonkoncom nechytá a čo ma prekvapilo najviac, bolo to, že ani po stránke masiek a gore (na čo bol Stan vždy expert) to nie je žiadny zázrak. ()

obitus odpad!

všetky recenzie používateľa

Neuveritelne spatna zalezitost. Bohuzel to nefunguje ani jako film a jako Hellraiser uz vubec ne. Jsou popirana pravidla vytvorena v prvnich dilech, cenobite se mihnou na nekolik sekund, aby se predvedli pocitacovymi triky a zas zmizeli. Prakticky tam nejaky Pinhead vubec nemusel byt. Vrchol trapnosti je asi scena, ve ktere se znascne oskliva hlavni hrdinka potaci asi deset minut po koupelne s nozem v zadech a rve. Celkem zabavna je absence scenare, vzdy, kdyz pribeh dospeje do mrtveho bodu a neni se kam hnout tak se hrdinka probudi uplne nekde jinde a zas nasleduje dvacetiminutovy pribeh koncici probuzenim. Na dalsi dily teto, Dimensionem asi nejvic vykurvene serie, uz vazne zvedavej nejsem. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Keď Amy (Kari Wuhrer) kráča metrom, náušnice, ktoré má po celý čas na pravom uchu, sa na chvíľu objavia na jej ľavom uchu a následne opäť na pravom. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)
  • Aj keď sa dej odohráva v Londýne, peniaze v obálke, ktoré dal Charles (Simon Kunz) Amy (Kari Wuhrer), sú americké doláre. (beso74)

Reklama

Reklama