Reklama

Reklama

Neobyčajný svet

  • Česko Divnosvět (viac)
Trailer 6

Vydajte sa na cestu hlboko do Neobyčajného sveta, ktorý sa odohráva v obrovskom, skrytom, podzemnom svete, kde na vás čakajú bizarné stvorenia, hroziace nebezpečenstvá a úžasné dobrodružstvá. Cesta nás zavedie do sveta, o ktorom nikto netušil, že existuje, kde sa stretneme s množstvom neznámych tvorov - niektorých zvláštnych, niektorých podivuhodných a niektorých vyslovene nebezpečných. Najväčší objav, ktorý na hlavných hrdinov-rodinu Cladeov čaká, je však kľúčom k ich vzájomnému vzťahu a k tomu, čo ich čaká v budúcnosti. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 6

Recenzie (137)

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Neviem čím to je, ale po Encanto a Buzz Lightyear je toto ďalší animák, ktorému ako keby niečo chýbalo. A pritom Lightyear bol pre mňa lepší zážitok ako toto a Encanto. Akosi to Disneymu s tými rozprávkami či už od Walt Disney Animation alebo od Pixaru nejde. Tak snáď to je tiež len nejaké slabšie obdobie ako v prípade ich MCU. Strange World má všetko, čo by správny animovaný film mal mať. Má to nejaký odkaz, dobrodružstvo, ponaučenie a fajn hrdinov. Ale nejak to nefunguje a napriek všetkému to je trochu nuda. Fantazijný svet je prekrásny a plný života a zároveň je to najväčším plusom filmu. Ale zvyšok je taký trochu bez duše a mdlý. Taktiež sa mi nepáči to neprirodzené napĺňanie hollywoodskych kvót, kedy každý film musí povinne obsahovať všetky rasy, pohlavia a orientácie. Mne by to nevadilo, ale je to tam také vopchané nasilu na môj vkus.  Čiže nebola to zlá rozprávka, ale chýba jej čaro a srdce. Snáď sa to nabudúce podarí lepšie. ()

LEGACY 

všetky recenzie používateľa

Divnosvět má své mouchy, je to trochu přitažený za vlasy, dalo by se diskutovat o genderu, ale to nejdůležitější je, že se z mého pohledu jedná o parádní a chytlavou podívanou, která by měla děcka bavit. Já jsem dokonce během sledování zapomněl na snídani, líbí se mě akce, dobrodružství, trochu jsem si vzpomněl na Zatačeno občas trakaře, či neanimovanou Cestu do středu země - a to já mám moc rád. No a film je celkem promyšlený, není nadutý, působí vlastně dost organizovaně a chytře. Je to zábava, ale plná metafor a aktuálních problémů, ke kterým já mám blízko, viz ekologie, či generační mezery v uvažování aneb střet tradicí s novou vlnou myšlení. Organické farmaření bez kdejákých fíglů a urychlovaču mi sem v dnešní době taky pěkně zapadlo. Zkrátka bych nečekal v žádném případě vlnu odporu vůči Disney, protože tohle bylo důstojné dílo a já děkuji za doporučení své sestře. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak nejako nerozumiem, prečo sa vlastne "Strange World" stalo jedným z najväčších prepadákov roku 2022. Je to celkom škoda. Myslím si, že Disney v tomto prípade nepriniesli žiadny skutočný fail. Skôr to asi vypovedá o divákoch. A je dosť pravdepodobné, že to bolo pre nich príliš woke. Je to síce len teória, no myslím si, že niečo na nej v tomto prípade bude. Animácie sú podľa mňa perfektné. Tento svet vyzerá veľmi uveriteľne, je v ňom veľká dávka kreativity a bola to skutočne radosť sledovať. Postavy možno nie sú nejako extra zaujímavé na papieri, no mám celkom pocit, že dabing a najmä celkom solídne spracované dialógy im dávajú celkom charakter. Rozumiem Searcherovi v tom, čo chce dosiahnuť a rovnako aj tomu, ako si všetko postupne uvedomí. Je asi náročné byť synom, na ktorého bude jeho otec hrdý bez toho, aby sa stal jeho vlastným obrazom. Hold rodičia vo svojich deťoch často vidia seba samého. A to je najčastejšia chyba, ktorej sa potom dopúšťajú. Najmä, keď sa to opakuje znovu a znovu. Takže posolstvo v tomto smere oceňujem rovnako. Plus skvelé finále, kde skutočne jedna postava urobí krok, ktorým pôjde sám proti sebe v záujme niečoho väčšieho. Pre mňa veľmi príjemný animovaný zážitok, ktorý rozhodne zarezonoval. Hodnotenie: B+ ()

misa_laska 

všetky recenzie používateľa

Je to hezky barevné. Líbil se mi nápad ohledně ekosystému a rozpoznání, co je parazit. Ale jako opravdu nutné do animáku dávat gender dender charaktery a ještě gaye a ještě 3nohého psa. Víc už toho tam být snad nemohlo. Tohle bylo už víc neokaté a snesitelné. Děti to ještě nechápali, ale upřímně nemám vůbec chuť si to pouštět znovu. Jakože proč to všem neustále cpát a všude a v takovém množství. Mě je orientace jiných jedno, neřeším kdo je jaké národnosti, handikapovaný. ALE proč to vnucovat v každém filmu a už i animácích? Achjo, kam ten svět spěje. Bez toho by to byl fajn animák. ()

Haninaa 

všetky recenzie používateľa

Velké zklamání. Prvích pár minut filmu se mi líbilo, graficky je to pěkně zpracované, avšak mou pozornost i zájem obratem zapudil fakt “v dnešním světě velmi populárního” mezirasového vztahu, na což jsem již zvyklá, ale udělat z hlavního hrdiny homosexuála, to už mi přijde příliš. Tohle má být pohádka pro děti?! V jaké době to sakra žijeme? ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (14)

  • Otec Dona Halla pracoval na farme v Iowe, odkiaľ čiastočne pochádza aj inšpirácia pre Searcherovu farmu. (Arsenal83)
  • Rodinný trojnohý pes nebol pôvodne súčasťou príbehu. Radu zahrnúť takúto postavu dostal pracovný tím od legendárneho scenáristu Burnyho Mattinsona. (Arsenal83)
  • Producent Conli uviedol, že Gabrielle Union bola spočiatku napriek svojim skúsenostiam váhavá, či sa má zúčastniť, ale jej konečný výkon bol „ohromujúci“. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama