Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volanie divočiny

  • Slovensko Ace Ventura: Volanie prírody (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ace Ventura (Jim Carrey) utrpel ťažkú traumu, keď pri záchrannej akcii zahynul jeho pomocník, medvedík čistotný. Z meditácií v budhistickom kláštore, kam sa uchýlil, ho vytrhne Fulton Greenwald, ktorý mu ponúkne novú prácu – nájsť v africkej provincii Bonai ukradnuté posvätné zviera černošského kmeňa Wačatov, ktorý mala ako svadobný dar dostať náčelníkova dcéra. V opačnom prípade hrozí vojna s kmeňom Wačutov, odkiaľ pochádza ženích. Na konzuláte prijme výstredného detektíva konzervatívny konzul Vincent Cadby a predstaví mu majiteľa safari Burtona Quinna, ktorý je Venturovi okamžite nesympatický. V osade Wačatov sa zoznámi s náčelníkom a pozrie si jaskyňu, odkiaľ uniesli posvätného bieleho netopiera Šikaku. Hoci netopiere nemá rád, ujme sa pátrania. V jaskyni nájde pero z havrana, ktorá patrí Quinnovi. Ace má však aj nový problém – mimoriadne sa mu páči zvodná náčelníkova dcéra... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (381)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Som rád že vznikol druhý diel Ace Venturu v hlavnej úlohe s Jimom Carreym a samozrejme aj so zvieracím osadenstvom. Od mesta sme sa presunuli priamo do africkej jungle aby sme našli Šikaku. Množstvo vtipných momentov ale aj dosť veľa trápnosti ale tá ide s Carreym ruka v ruke. Vo finále ale veľmi dobrá komédia na nedeľné dopoludnie pri ktorej sa dá dokonalo vypnúť. 77% ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey opět dokazuje, že dělat ze sebe co největšího idiota je také vlastně kus umění. A že ze sebe Carrey vydá pořádnou řádku obzvlášť debilních výkonů i výkřiků (Nemyslím to nijak urážlivě, v tom je Carrey prostě špička.) Trochu větší problém je pak najít pár vtipných míst, kterým bychom se mohli zasmát pro jejich vtipnost jako takovou, a ne pouze pro úděsně zkřivenou tvář hlavního hrdiny. Scéna s rodícím nosorožcem není nejhorší, ale zase až tak silná není a především je takřka jediná. V tomto filmu si však Jim Carrey v promitivních afrických kmenech našel konečně sobě rovné a nebylo by škodilo, kdyby mezi nimi byl zůstal a trochu se ještě přiučil v křivení obličeje, vyplazování jazyka a boulení očních jamek. ()

Reklama

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Dodnes si pamatuju ty nekonečné fronty ve videopůjčovně a obrovský plakát právě na dvojku zvířecího detektiva, který určoval vkus celému sídlišti. Byla to paráda, dvojku se podařilo napěchovat Carreyovským humorem ještě víc a výlet do Afriky celý zážitek jen podtrhl. Ale animák a Ventura jr. už neměli šanci. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

"Vzhůru do boje můj oři!" Ace Ventura (Jim Carrey) je zpět! Pro Ace mám fakt slabost a u dvojky jsem se teda zasmál mnohem víc než u jedničky. Carrey je boží komik a svými nadlidskými gegy a gesty dokazuje, že je opět dokonalý. Volání Divočiny je moje oblíbená komedie a pro mě osobně je to droga na dobrou náladu. Ace zachází až do extrémních případů a nechutností a nechává za sebou zničená auta, omráčené pány a veselé mnichy. Ace Ventura 2 je prostě luxusní komedie, která nemá konkurenci a díky Jimovi je to zkrátka národní poklad. "Dolu Bobbo!" (96 procent) ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Dvojka nezaostává za jedničkou ani trošku. Tentokrát se nám to přesunulo do Afriky, kde je díky Jimmimu o zábavu postaráno. Pár scének sou nezapomenutelný, třeba jako porod nosorožce :o). Souboj na život a na smrt s obávaným vesnickým bojovníkem, to je taky už teĎ klasika. JIm je frajer a líbí se mi na něm, že dokáže se svou hubou udělat neskutečný věci. Ale taky umí zahrát i vážný role, ve kterejch mu to taky setsakramensky de... ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (18)

  • Ve verzi s českým dabingem označí Ace (Jim Carrey) postavu, kterou hraje Tommy Davidson (The Tiny Warrior), za "corvus corax", což má být "havran, nejchytřejší pták". Ve skutečnosti jde však o latinský termín pro krkavce velkého, havran má označení "corvus frugilegus". (Kohaves)
  • Celý dej filmu vyústi v dôkaz, že všetko sa dialo kvôli surovine nazvanej Guáno. Guáno sú nahromadené exkrementy morských vtákov, netopierov a tuleňov. Pre vysoký obsah amoniaku a fosforu sa používa ako surovina na výrobu hnojív za vysoké ceny.  V roku 1932 pri Namíbijských ostrovoch Bird Rock bola postavená drevená plošina vzdialená 200 m od pobrežia tesárom menom Adolf Winter, ktorý študoval správanie morských vtákov. Napriek svojim kritikom a posmeškárom, ktorí nazvali štruktúru ''Winterovo šialenstvo'', sa pustil do projektu a nakoniec sa stal multimilionárom. Plošinu s rozlohou 1,7 ha celú postavil z dreva na 1000 stĺpoch zapustených do skaly, ktorá je domovom najmä kormorána čierneho a podľa výpočtov by na nej mohlo odpočívať približne 500 000 vtákov. Následne úspešne postavil dve ďalšie plošiny s rozlohou 4 ha. Platformy, ktoré nenájdete nikde inde na svete, v súčasnosti produkujú asi 2 500 ton guána ročne. (Raccoon.city)
  • Auto, na ktorom sme mohli vidieť Ace Venturu (Jim Carrey) na konci filmu, je Chevrolet S-10 Modified z roku 1989. Ace nosí hodinky značky Timex. (ShortyIC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené