Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volanie divočiny

  • Slovensko Ace Ventura: Volanie prírody (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ace Ventura (Jim Carrey) utrpel ťažkú traumu, keď pri záchrannej akcii zahynul jeho pomocník, medvedík čistotný. Z meditácií v budhistickom kláštore, kam sa uchýlil, ho vytrhne Fulton Greenwald, ktorý mu ponúkne novú prácu – nájsť v africkej provincii Bonai ukradnuté posvätné zviera černošského kmeňa Wačatov, ktorý mala ako svadobný dar dostať náčelníkova dcéra. V opačnom prípade hrozí vojna s kmeňom Wačutov, odkiaľ pochádza ženích. Na konzuláte prijme výstredného detektíva konzervatívny konzul Vincent Cadby a predstaví mu majiteľa safari Burtona Quinna, ktorý je Venturovi okamžite nesympatický. V osade Wačatov sa zoznámi s náčelníkom a pozrie si jaskyňu, odkiaľ uniesli posvätného bieleho netopiera Šikaku. Hoci netopiere nemá rád, ujme sa pátrania. V jaskyni nájde pero z havrana, ktorá patrí Quinnovi. Ace má však aj nový problém – mimoriadne sa mu páči zvodná náčelníkova dcéra... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (381)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tento diel mi pripadal vtipnejší, najmä kvôli scénkam v Tibete, keď vraveli, že nikto si sem neprináša svoju nálepku, meno, či scénkam s "pôrodom" človeka z umelého nosorožca, scénky so šípkami, no Jim Carrey mi vtipný nepripadá, je to vulgárne a mnohokrát trápne, tie pózy sú otrasné. Mnohé scénky napríklad s Cliffhangerom vtipné neboli, ale našli sa aj otrasné ako tá s tým trasením človeka na stojaceho vo výške na stojane, či tie počas pobytu v kmeni medzi domorodcami. Stále je to veľmi nechutné. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Režisér filmu sa vyjadril, že keď už pre nič, tak aspoň kvôli scéne "pôrodu" musíte tento film vidieť. Bolo to v čase, keď ste si ho museli požičať na videu, alebo ísť do kina. Dnes si stačí túto unikátnu scénu nájsť na dvd a pustiť si ju bez toho, aby ste videli celý film. Ja sa k názoru režiséra pripájam, ale na film som si kedysi počkal, až keď išiel v televízii. ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Som rád že vznikol druhý diel Ace Venturu v hlavnej úlohe s Jimom Carreym a samozrejme aj so zvieracím osadenstvom. Od mesta sme sa presunuli priamo do africkej jungle aby sme našli Šikaku. Množstvo vtipných momentov ale aj dosť veľa trápnosti ale tá ide s Carreym ruka v ruke. Vo finále ale veľmi dobrá komédia na nedeľné dopoludnie pri ktorej sa dá dokonalo vypnúť. 77% ()

ivan_drago 

všetky recenzie používateľa

Tak lepší určitě ne. Carrey opět předvádí neuvěřitelné množství všech možných i nemožných gagů a obličejů, ale tak nějak mi to příde, že už sem to viděl v prvním díle. Potěší narážky na jiné filmy a perfektně sedne hudba. Prostě velmi kvalitní pokračování skvělého filmu, které se musí zhlédnout každý milovník komedií. ()

pinguinka 

všetky recenzie používateľa

"Hej hou! Musíte tady mávat těma vrtulema?!" No není tohle skvělý začátek pro komedii, obzvláště když vidíte 190cm vysokého Jima Carreyho v tyrolském oblečku s kšandičkami, s kohoutím účesem, jak s úsměvem zvládá záchranářské práce ve velehorách? V podobném vtipném duchu pokračuje nadprůměrně schopný Ace i v Africe, kde je ohrožen nejen jeho život, ale i jeho precizní účes (o strastech s netopýřím trusem ani nemluvě ;o) S radostí musím konstatovat, že tento film vyvrací dva názory: 1. jakožto pokračování má stejnou úroveň jako díl první 2. neztrácí nic ze svého kouzla ani dabingem zásluhou výtečného Bohdana Tůmy. "Allllrigthy then!" ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (18)

  • Ve filmu se objevuje v podstatné úloze slon, avšak navzdory skutečnosti, že se příběh odehrává v Africe, jedná se o slona indického. (CrownThomas)
  • Když Ventura (Jim Carrey) odhalí spiknutí konzula Cadbyho (Simon Callow) a mluví s ním v jeho kanceláři, šachové figurky na konzulově stole svévolně mění pozice, až z něj bez zjevné příčiny zmizí. V čase 1:11:10 ještě na stole jsou, v čase 1:12:35 už je stůl prázdný. (mary800)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 108,4 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 212,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama