Reklama

Reklama

M3GAN je zázrak umelej inteligencie. Bábika ako živá, naprogramovaná tak, aby bola dokonalým spoločníkom dieťaťa a najväčším spojencom rodiča. Navrhla ju Gemma, geniálna autorka robotov z hračkárskej spoločnosti. M3GAN dokáže počúvať, pozorovať, učiť sa. Predovšetkým je však najlepším priateľom, učiteľom, partnerom a ochrancom dieťaťa, ku ktorému je pripútaný.  Gemma sa nečakane ocitne v situácii, na ktorú vôbec nie je pripravená. Stane pestúnkou  a náhradným rodičom svojej osirelej malej netere Cady. Pod silným tlakom v práci sa preto rozhodne spojiť Cady so svojím prototypom bábikou M3GAN a pokúsiť sa vyriešiť oba problémy. Toto rozhodnutie má nepredstaviteľné dôsledky. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 7

Recenzie (342)

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

No nebudu lhát, film se mi mně získal hned v úvodu a to tím satiristickým Mogawi-tamagoči-furry cosi. co furt buzeruje dokuď nedosáhne svého, škoda že už později ve filmu nejsou. Ale jinak je film, přesně tak akorát hloupý a děsivý, aby to hezky utíkalo a nikde to nezdržovalo. Jediný problém, tak tkví v hlavní hrdince a v její neteři, nejsou to žádné výrazné postavy a nemají čím zaujmout. Na druhou stranu, je tady Amie Donald aka M3GAN která si krade, celý film pro sebe a je sní fakt zábava. Ty bláho a Bruce to ke konci, solidně zandal. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Po tom všem humbuku okolo jsem tedy čekal větší odvaz. Inu že je něco hitem v US není moc vypovídající informace. Na můj vkus málo odvážné, málo morbidní, málo krvavé, málo "úchylné", příliš středoproudové, to třeba takový Chucky je trochu jiná liga. Trikově je ovšem Megan zmáknutá perfektně. A je to moc pěkná panenka, mít podobu o pár let starší, mohla by se vyrábět i jako "hračka" pro dospělé pány. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Žijeme v dobe, ktorá si priam pýtala podobný námet, takže ono je to vo svojej podstate vlastne poučný film pre rodičov, ako nenechať technológie prevziať kontrolu nad ich deťmi. Ale na to by stačil 15 minútový kraťas. Tu síce hýčka diváka hi-tech vizuál, dobrá hudba, občas nejaká tá napätá scéna, no od dobrého horroru to ma ďaleko. V prvej polovici totálne absentovalo gradovanie nejakého napätia, či vývoja postáv, čo je dané na začiatku sa tiahlo neskutočne dlho, kým sa film niekam pohol. Ja osobne som nevidel ani trailer, ani neprečítal co i len riadok z obsahu filmu, no napriek tomu som presne vedel po 15 minútach podpovedať celý priebeh filmu. A to nie je dobre, obzvlášť ak ho predpovedáte správne. Za mňa sklamanie. 55%. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ten film nemá čím uraziť, ale ani čím nadchnúť. M3GAN vyzerá dobre a ku koncu sa z nej stáva pekne šibnutá bábika, ale skutočné napätie, strach alebo niečo pamätné sa tam nenachádza. Len to rutinne spĺňa všetky povinne zástavky od úvodu až po finále. Vizuálne pekné a s presvedčivou Williams ( ktorá sa na tieto úlohy hodí), ale to je všetko. Občas je fajn zatlačiť na pílu a trochu zariskovať. Hoci chápem, že v dnešnej dobe je zrovna takáto rutinná záležitosť stávka na istotu. Ten nevyužitý potenciál tam ale cítiť. ()

Posheidon 

všetky recenzie používateľa

Měl jsem tak trochu strach, že to bude asi brak. Podle popisku jsem čekal, že by to mohlo být něco mezi Annabelle, Dětská hra a Ex Machina. Nejvíc to mělo asi z toho posledně jmenovaného, i když, tedy jen to, že šlo o vztah inteligentní android vs. člověk. Stylem vyprávění i příběhem mi to hodně přišlo jako jedna z epizod Black Mirror či Krajní Meze. Jako horor mi to nepřišlo ani náhodou. Lekačka za celý film jen jedna, a to ještě předvídatelná. Pocit strachu či odpornosti nenavozen během sledování filmu ani jednou. Co musím ovšem pochválit a nestává se to často, tak to výběr doprovodných songů. Po dlouhé době jsem po shlédnutí hledal i soundtrack. Pozor spoiler: 👨‍👩‍👧🚗💥⚰️⚰️💁‍♀️👧🏻🚗🐕👧🏻🩹🏢🎨👧🏻🤖🏠🤖🐕⚰️🤖👵⚰️🌲🤖🧒👂⚰️🏢👨‍💼🤖⚰️🏠🤖💁‍♀️🪚👩‍👧❤️ ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • Jeden z prvých hollywoodskych filmov za posledných 45 rokov, ktorý bol uvedený do kín v prvý januárový piatok a získal čerstvé skóre na Rotten Tomatoes. Tradične filmy uvedené v prvý januárový piatok, najmä horory, získavali od kritikov väčšinou negatívne hodnotenia. (molcan2)
  • Film bol pôvodne nakrútený ako film s ratingom R, až kým si producenti pri strihu nevšimli, že je dosť blízko k ratingu PG-13. Niektoré scény prekrútili, aby zmiernili násilie a veria, že to bolo účinnejšie než keby násilie skutočne videli na plátne. (molcan2)

Súvisiace novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (viac)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (viac)

Reklama

Reklama