Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Annie Porterová (Sandra Bullocková) sa spolu s priateľom, agentom Alexom Shawom (Jason Patric), vyberie na luxusnú plavbu po Karibiku. Ich radosť z nadchádzajúcich krásnych dní sa však rýchlo zmení na niečo celkom iné. Riadenia lode sa totiž ujal tvorca lodných počítačových systémov John Geiger (Willem Dafoe), ktorý dostal výpoveď pretože je chorý. Celú loď sa mu podarilo zamínovať a chce sa zmocniť obsahu lodného trezoru. Takmer všetkých pasažierov sa mu podarí dostať z paluby vďaka fiktívnemu požiaru, ale niekoľko ich, medzi nimi Alex a Annie, tam zostanú uväznení. Všímavý Alex tuší, že niečo nie je v poriadku a čoskoro stojí tvárou v tvár nebezpečnému šialencovi, ktorý namieril neovládateľnú loď priamo na tanker kotviaci v prístave... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (289)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne nie také zlé pokračovanie ako mnohí tvrdia. Je pravda, že Sandra v tomto filme nemá čo hrať pretože jej postava je absolútne prebytočná, čo je vzhľadom k tomu, že hrá hlavnú úlohu totálne neprípustné.(predstavte si, že by bola prebytočná Sigurney Weaver v pokračovaní Votrelca).Ani Sandrin nový priateľ nie je šťastná voľba. Reeves bol ďaleko charizmatickejší. No Dafoe a akcia zachraňujú čo sa dá. Ale mizerný scenár sa zakryť nepodarilo ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem zde chtěl vypíchnout aspoň nekteré dobré momenty filmu, ale nějak si zrovna na žádný nemůžu vzpomenout. Takže aspoň ty špatné: Hysterická Sandra Bullock (jako obvykle), půlku filmu z nějakého důvodu blikající světlo (jako na diskotéce), "Nemůžeme skákat do vody, vrtule by nás stáhla dolů" -- o chvíli později hup .. do vody, atd atd. Hlavně si dávejte pozor, až nekdy pojedete nějakou lodí, aby vám do stožáru nenarazilo letadlo -- to totiž bývá příčinou výbuchu celé lodi, libovolně velké.... ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Z hrušky dolů. V dnešní době se to moc nestává, protože si vše hlídají studioví producenti, ale v minulosti se občas stalo, že druhý díl byl neskutečná srágora oproti veleúspěšné jedničce. Nebezpečná rychlost 2, je nebezpečně hloupý a nepodařený film, který podle mého názoru Sandru Bullock na dost dlouho potopil, Jason Patric se pro jistotu nestihl nikdy ani vynořit a jediný kdo tenhle propadák v čase ustál byl Willem Dafoe. Na zbytek hereckého ansámblu scénáristé po pár minutách zapomněli, takže posádku tvoří banda nesympatických človíčků až běda. Na pěst byl rovněž námořník, který nám neustále komentoval jakou rychlostí loď jede, později bourá. Na závěr když konečně zastaví nebo je zastavena nám pro jistotu ještě dvakrát stačí připomenout že jede 0 uzlů za hodinu. Brrr, mám to za sebou. 20% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Je mi jasny, ze tvurci chteli vytezit z uspechu prvniho dilu, takze je to jen takova kopie, kde melo bejt ale vse ve vetsim, ale ze by to byl vylozene propadak, to urcite ne. Tim, ze se dej ale odehrava na lodi tak trochu vymizelo to napeti prvniho dilu, sice se opet neda zastavit, ale postavy v podstate behaj po palube, takze to je normalni akcni film. Ale precejen to je az na par hluchejch mist opet neprerusovana akce. Navic zaporak v podani Dafoea je snad jeste lepsi nez Hopper. Sandra je taky v pohode, akorat misto perfektniho Reevese tu je radoby drsnej blbecek Jason Patric, kterej na to fakt nema. O hodne slabsi nez prvni dil, ale v porovnani s jinejma akcnima filmama to je prumer, takze to ty 3* da. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

V tomhle pokračování, který jsem si dnes připomenul, je těch nesmyslů a hlavně nepovedenejch scén velký množství. Dafoe jako záporák nedostačující, Patric jen zespoda nakukuje Keanu Reevesovi na tkaničky. Karambol lodě v přístavu se jeví jako pátej díl nějaký parodický série. A navíc tomu filmu chybí víc akce. Nepovedený. Já některý starší filmy bral na milost s přihlédnutím k současný tragický přiteplený produkci. Tenhle to ale nebude. Uberu hvězdu. 40%. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 164,5 mil. (NIRO)
  • Keanu Reeves, který hrál v prvním filmu Jacka, roli v pokračování odmítl, protože se mu nelíbil scénář a po dokončení filmu Řetězová reakce (1996) se mu nechtělo hrát v dalším akčním spektáklu. Dal tedy přednost filmu Ďáblův advokát (1997). (slatkac)

Súvisiace novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (viac)

Reklama

Reklama