Reklama

Reklama

Macko Puf: Krv a med

  • Česko Medvídek Pú: Krev a med (viac)
Trailer 1

Christopher Robin počas svojho vysokoškolského štúdia zanedbáva zvieratá v Stoakrovom lese a neposkytuje im žiadnu potravu. Medzi hladujúcimi zvieratami sa Puf a Prasiatko rozhodnú nakŕmiť sami a ich zvieracie inštinkty sa znova prebudia. Okrem medu túži Macko aj po krvi. To ale predstavuje smrteľné nebezpečenstvo pre turistov, ktorí tam prichádzajú. Puf a Prasiatko sa však chcú pomstiť aj Christopherovi Robinovi za to, že ich opustil. (Vertigo Distribution)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (118)

maddy 

všetky recenzie používateľa

LOL, ja som si myslel, že tu budú pobehovať vrahovia v maskách Medvedíka Pú a ono to má byť "reálny" Macko Pú, ktorého si režisér predstavuje tak, že do lacnej gumovej masky ako na maškarnom plese na základnej škole nahodí obtlustého chlapíka. Ale tak čo viac čakať pri pohľade na filmografiu režiséra a producenta Rhysa Waterfielda, kde sa to hemží jedine Céčkovými a Déčkovými kúskami, ktoré radšej väčšina ľudstva nevidela ani z rýchlika. Jedinou záhadou ostáva ako sa mu podobnú sračku ako je Winnie the Pooh: Blood and Honey podarilo dostať do celosvetových kín. Toto je totiž len ďalšie jeho poloamatérske Céčko s otrasnými hereckými výkonmi, maskami a vlastne všetkým načo si pri filme spomeniete. Nefunguje to dokonca ani ako taká amatérska nechuťárna, pretože ani tu Waterfield nezvláda natočiť poriadny gore-fest. Toto dokáže pobaviť jedine v stave poriadnej opitosti, kde sa dá smiať nad tým ako sa takýto film dokáže brať vážne. Za triezva to je totiž iba 84 minútové filmové utrpenie. CELKOVO: 1/10 ()

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

Ako niekto, kto má Winnieho Pooh priamo na svojom avatare som sa tomuto proste nemohol vyhnúť. Dokonca som tak nejako mal pocit, že by to možno mohlo nejako aj fungovať. Koniec koncov viem, že keď som pozeral pár rokov dozadu "The Banana Splits Movie", premeniť detský formát na horor sa spraviť dá. A má to v sebe aj nejaký potenciál. V prípade "Winnie the Pooh: Blood and Honey" však ostal niekde pochovaný, pretože toto rozhodne nie je film, ktorý by som si predstavil ako hororovú verziu Medvedíka Pooh. Najhoršie na tom všetkom je, že tento film nie je zlý ani len pre dôvody, ktoré som si myslel, že by mohli byť problémom. Nemôžem povedať, že by nezohrali určitú rolu, no v celkovom kontexte problémov sú práve tieto asi tie najmenšie. Najväčší problém tohto filmu totiž je, že je príšerne natočený. Rozpočet 100.000 dolárov možno nie je najviac, no keď už sa rozhodnete točiť film, skúste aspoň nejakým spôsobom zariadiť, aby sme neboli neustále v úplnej tme a aby zábery nevyzerali, ako keby niekto chcel kamuflovať svoju neschopnosť. Hneď teraz vám z hlavy dám horor z lesa, ktorý je na míle kvalitnejší oproti tomuto filmu a konkrétne je reč o prvej časti "Wrong Turn". Ak teda chcete slasher z lesa, pozrite si radšej to. No rozpočet by nemal ani spôsobiť, že scenár bude úplne prvoplánový. Najmä, ak ho písal režisér osobne. Lenže postavy, ktoré tu máme sú dokopy tak nezaujímavé a tak tuctové, že v princípe by som mohol povedať, že tu je Christopher Robin, jeho žena Mary a päť extra dievča, ktoré dokopy nebudete ani poznať podľa mena. Jedna má okuliare, dve sú lesby, jedna má životnú traumu a posledná je tá potetovaná v bikinách. Čo sa týka vrážd (nakoľko mám pocit, že práve na tomto bol celý scenár postavený) vyzerajú miestami lepšie, miestami horšie. Ak chete kvalitné gore, ktoré je reálne aj vidno, tak si naopak mrknite "Terrifier 2", ktorý je kvalitatívne úplne niekde inde než tento film. A čo sa týka príbehu samotného, nemáme tu dokopy jediný moment, ktorý by nejako vyčnieval. Pravdou je, že najlepšia časť na filme je jeho úvod, kde nám rozprávač predostre čo sa v tejto verzii príbehu stalo a prečo začali hrdinovia zo Stoakrového lesa začali nenávidieť ľudí. Scénka kedy sa Christopher s manželkou vráti je tiež jedna z lepších a aspoň je vidieť po celý čas čo sa deje (hoci tvorcovia chcú umelo stúpať napätie búrkou), no potom už je dokopy všetko ostatné len čistá tragédia. Nemyslel som si, že to dopadne až takto tragicky, no tento film bol bohužiaľ vytvorený niekým, kto mal dokopy len nápad spraviť z obľúbenej postavičky zabijaka a vytvoriť svoj slasher. Čiže natočiť podpriemerný horor, ktorý zaujme len a jedine svojim názvom. To totiž úplne stačí na to, aby si to ľudia zo zvedavosti pozreli. Čo viac dodať? Asi nič. Myslím si, že čo bolo treba som povedal. Ak som niekomu schopný viac odporúčať minuloročný "Texas Chainsaw Massacre", ktorý mal aspoň jednu kvalitnú scénku v autobuse, tak ste niečo skutočne pohnojili. Hodnotenie: F ()

Reklama

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Samozřejmě že dvouhvězdičkové hodnocení neznačí žádnou filmovou událost, na druhou stranu je nicméně určitě nutné podotknout, že takovou všeobecně krutopřísnou kritiku a tolik Odpadů si tato podívaná rozhodně nezaslouží. Pravda je pak i ta, že většina diváků tento film sledovala jen a pouze ze zvědavosti, případně díky nějaké té potrhlé šuškandě a nikoliv kvůli třeba žánrovému zájmu, nebo z důvodu náklonnosti k ujetějším projektům, a i to se podepsalo na všem tom podhodnocování, které je opakuji dost přehnané. Takže ano, celé je to tedy sice bez diskuzí hlavně extrémně levné, hloupé, s nebývalým množstvím chyb, s mizernými herci a ještě mizernějšími herečkami,  ale já si i přesto troufale říkám, no a co? Ten film přece má i svá nepopiratelná pozitiva. Postavy jsou nesoudně tupé, ale zároveň mají sympatické tváře, které jak jsem zmiňoval, neumí sice příliš hrát, ale vypadají dobře, tak co? Mordů je dostatek, jsou překvapivě efektní a pozor, trikově nepůsobí vůbec zle, nehledě na to, že přítomné gore je fakt šťavnaté. Zápletka je pak opět sice vrcholně imbecilní, ale když vezme divák v potaz ten celkový nápad, tak je to přeci fajn úlet, ne? Navíc se tu podle mě tvůrcům povedla v porovnání s daleko ambicióznějšími projekty navodit i opravdu působivá atmosféra a i hudební temný doprovod není úplně mimo. Takže opravdu ano, je to ultralaciný, ultrapitomý, ultramizerně natočený a ultrašpatně zahraný, mě to přesto všechno ale kupodivu bavilo, a s klidným svědomím mohu kontrovat, že je to zároveň i svižný, nápaditý, slibně krvavý, takže žánrově bych to zkrátka skutečně zas až za takový průser vážně nepovažoval. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Stačí se podívat na režisérovu tvorbu, aby bylo člověku jasné, co asi tak může očekávat. Průměrný slasher s naprosto otřesnými hereckými výkony! Jasně, v tomhle žánru nemusí jít o oscarové výkony, ale ty děvečky byly k uzoufání. Pokud neodříkávaly strojově text, tak ječely i tam, kde by bylo lepší mlčet. Od vraždících kreatur přirozeně žádné herectví nečekáte... Zklamala mě mizerná kamera, co občas nabídla hezký záběr, ale jinak působila ošuntělým televizním dojmem. Nejhorší je samozřejmě gore, na kterém by asi, vedle případného napětí, snímek měl stát. Přejetá hlava a mačeta v hubě nestačí. Čekal jsem více krve a více medu. A když už se Pú dostane do šarvátky se čtyřmi týpky, pak se vše ztrácí ve stínech a rychlém střihu. Konec tuhle maškarádu korunoval. Přesto dám umolousané 2*, jelikož jako naprostou ztrátu času to neberu. Dvacetiminutový sestřih by byl asi býval lepší... ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Každý trošku znalejší divák pri pohľade na trailer a meno režiséra (všetky filmy v čiernej farbe) musel vedieť ako to asi dopadne. Tí, čo to neodhalili a išli do kina v očakávaní normálneho filmu: tak vám treba. Čo ma však v porovnaní so žánrovo podobným Medveďom na kokse bavilo viac, že tento Macko presne vie čím chce byť (a v rámci šialeného nápadu aj môže byť) a tým aj je. Hlúpym slasherom s pár kreatívnymi vraždami. Aj keď je pravda, že hlúpe je to aj na pomery žánru príliš a neunúva sa ale že absolútne nič vysvetľovať (najväčší fail: Macko Pú má byť podľa legendy v úvode reálne zviera, pri čom je to evidentne len človek s latexovou maskou :D a mnoho mnoho ďalšieho). Baby sú evidentne neherečky a ich výkony sú strašné, horšia je už len technická stránka, kde ak by som bol objektívny, tak by som musel napariť filmu jasný odpad, pretože film je absolútne béčkový brak. Na druhej strane: je tu pár vtipných momentov (včely na povel) vyplývajúcich z toho ako je to hlúpe a aj pár fajn vrážd (kladivo vo vode, či záverečné rozšliapnutie hlavy). Takže 1* za námet a 1* za uvedomelosť a pár pozitív spomínaných vyššie. Inak ale aj tak stále nechápem, ako sa Macko Pú: Krv a med mohol dostať do kín... 30% ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (7)

  • Už počas natáčania tohto filmu bolo oznámené jeho pokračovanie. (Arsenal83)
  • Roku 2022 se autorská práva na postavu „Medvídka Pú“ dostala do veřejného vlastnictví. Ovšem jen v USA, protože dle evropských zákonů se tato práva stanou veřejnými až po sedmdesáti letech od smrti autora – zesnulý spisovatel Alan Alexander Milne zůstal v evropských zemích vlastníkem příběhu do roku 2027. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení začalo v dubnu 2022, trvalo deset dní a probíhalo v Anglii, a to konkrétně ve východním Sussexu na místě zvaném Ashdown Forest. Rozpočet snímku pak činil pouhopouchých 100 000 amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (viac)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (viac)

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené