Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nešťastie pri výstupe na vytúžený vrchol pripravilo o život mnoho skúsených horolezcov... Jedným z nich bol i Royce Garrett (Stuart Wilson), otec talentovaných súrodencov Annie (Robin Tunney) a Petra (Chris O'Donnell), ktorého smrť však bola do istej miery dobrovoľná – obetoval sa totiž, aby jeho deti mohli žiť! Všetci traja viseli na jednom lane, ktoré však dokázalo udržať len dvoch dospelých ľudí a Royce veľmi dobre vedel, že tak či tak zomrie – no mal na výber, či so svojimi milovanými deťmi alebo bez nich... Kým Peter po tomto hrôzostrašnom zážitku úplne stratil radosť z lezenia po horách a nikdy si neprestal vyčítať otcovu smrť, jeho sestra sa lásky k horolezectvu nedokázala vzdať. Ba práve naopak, neustále čelí novým výzvam. Tou najnovšou je účasť v tíme známeho miliardára a dobrodruha Elliota Vaughna (Bill Paxton), ktorý plánuje mimoriadne nebezpečný výstup na druhú najvyššiu horu sveta K 2! O to nebezpečnejší, že dobytie vrcholu sa má uskutočniť v presne určenom čase, kvôli čomu kompetentní cielene klamú o skutočne hroziacich rizikách, len aby ich „misia“ bola korunovaná úspechom! Nuž a stane sa to, čo sa stať nemalo: tím pri výstupe zaskočí zlé počasie a jeho členovia ostanú zasypaní v jednej z trhlín v ľadovci! Jedine Peter sa, v snahe zachrániť sestru, odváži zostaviť záchranný tím zo skúsených, hoci ťažko zvládnuteľných horolezcov – a aj ich poriadne tlačí čas, pretože si každý jeden z nich bolestne uvedomuje, že ich zasypaní kamaráti môžu v takej treskúcej zime prežiť len pár hodín... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (375)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Jelikož mám moc rád filmy o horolezcích, tak samozřejmě i tento akční klenot z prostředí výpravy na nejnebezpečnější horu světa mě nemohl minout. Vertica Limit si své fanoušky určitě časem ještě najde, je to sice pro Martina Campbella trošku ústup z vydobytých pozic, ale žádný průser se nekoná. Umím si představit že při uvedení do kin byl film vnímán s mnohem většími rozpaky. Přece jen některé nelogičnosti prostě nejdou zakrýt. Naši horolezci zdolávají výškové metry jakoby se nechumelilo, prakticky udělali z výšlapu na K2 pouťák na který si stačí vzít hlavně dostatek vody. Takže k hodnocení filmu, akce slušná, sněhu dost, boj o přežití a Scott Glenn. 55% ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Filmů z prostředí hor moc není a kvalitních už vůbec ne. Tím pádem má jakýkoliv film s touto tématikou šanci uspět. Jen to chce dobrého režiséra. Martin Campbell určitě dobrý režisér je ale tentokrát bohužel celkem pohořel. Záčatek je perfektní poté se ve filmu nic neděje a divák musí čekat, kdy už to konečně přijde. Nakonec něco přijde ale určitě toho mohlo být více. Ať už akce nebo napětí. Kdyby bylo více kvalitních filmů z prostředí hor tento by dostal tak 2* ale jelikož jich je jako šafránu rozhodl jsem se pro 3*. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Celkom fajn obsadene ľadové záchranárske šplhanie na vrchol, ale žiaľ ja som tu ten vrchol akosi necítil. Síce ma to bavilo, ale aj plagát je viac adrenalínovejší ako Vertical Limit. Úvod a záver je jasne predvídateľný a jediný, kto celému filmu dával grády bol Scott Glenn a James Newton Howard. 65% - 3* ()

hirnlego odpad!

všetky recenzie používateľa

K tomuto "výtvoru" cítím ze záhadných důvodů takřka bytostný odpor (možná kvůli postavě Annie, možná kvůli nesympatické herečce samotné a možná i kvůli spoustě trapných scén a - ne, radši po mně nějakou bližší specifikaci nechtějte - prostě...PÍ-ČO-VI-NA), takže jinam než do odpadu ho šoupnout nemůžu... ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Po druhém zhlédnutí zvedám na ****. Akční scény jsou vyložená chuťovka, sněhové bouře, drtivé laviny a všudypřítomný křik dodávají filmu tu správnou, mrazivou atmosféru. Dokonce ani začátek odehrávající se na amerických skálách nepůsobí vůbec špatně. Jednoznačně nadupaná paráda!:-) Ale pokud nemáte rádi klišé, tak si to raději ani nepouštějte.XD ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (18)

  • Jedným zo základných pravidiel bezpečného prechodu cez zľadovatené miesta je, že sa na spájacom lane viažu brzdné uzly, ktoré zabraňujú ľahké prekĺznutie lana po ľade, aby pád prvého lezca z hrany nestrhol aj toho druhého. (Jumar)
  • Ve filmu hraje sám sebe známý horolezec Ed Viesturs. (džanik)
  • Vertical Limit označuje nadmořskou výšku nad 7300 metrů, kde kvůli řídkému vzduchu lidem hrozí při delším pobytu smrt. [Zdroj: měsíčník Cinema] (Locksley)

Reklama

Reklama