Reklama

Reklama

Reality

Trailer 2

Dvadsaťpäťročná prekladateľka Reality Winner (hrá ju Sydney Sweeneyová zo seriálov Euphoria, Biely lotos a Ostré predmety) učí jogu, nakupuje v miestnom supermarkete, popíja ľadové latté a pravidelne publikuje na Instagrame. Keď je v strese, používa humor ako obranný mechanizmus. Dňa 3. júna 2017 prídu do jej domu agenti FBI s príkazom na prehliadku. Ukáže sa, že dievča je podozrivé z úniku prísne tajnej správy NSA; týkala sa ruského zasahovania do amerických volieb v roku 2016 prostredníctvom e-mailov. (HBO Max)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (39)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nezáleží na tom, ktorú stranu sledujete - obe sú špatné.” Kurva tak to trafil pán scenárista. Čo sa samotného spracovania týka, to rozhodne nesadne každému. Je totiž pomalé, nie príliš výrazne, čisto z dialógov vyskladané. Žiadna akcia, iba politický podtón, o ktorom si každý môže myslieť čo len chce. Je to fakt proti “východu”? Ja to fakt neviem objektívne posúdiť, lebo bez ohľadu nato, že to tak vyzerať môže, prečo tie určité monológy hlavnej postavy? No a ach áno, úplný záver je už úplná trefa. Tam niet žiadnych pochýb. Proste zlá zlá “FOX tv”. Vy vy vy Rusofili!! ()

leila22 

všetky recenzie používateľa

Reality nie je film, ktorý si získa veľa divákov. Je točený veľmi civilne, až dokumentaristicky. Nevyhneme sa v ňom preto ani scénam, ktoré vyznievajú vcelku nezáživne. Dokonca aj natáčanie prebiehalo chronologicky, čo nebýva bežné. Zároveń z neho srší silná autenticita, takže nepríjemný pocit vyvolať dokáže a minutáž má tak akurát. Možno tu hovoriť o vernej kópii výsluchu Reality Winner vo filmovovom poňatí, ktoré bravúrny výkon Sydney Sweeney povyžuje nad priemer. ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

V Euforii jsme velebili hlavně Zendayu. Ovšem solidně se do toho obouvala i postupně stále labilnější studentka Cassie, kterou hrála (místy velmi odvážně) Sydney Sweeney. Teď dostala plátno prakticky výhradně pro sebe. Celé je to postavené na přepisu skutečného výslechu, který se odehrál v létě 2017, a kterému dva agenti FBI podrobili pětadvacetiletou překladatelku, která z jisté agentury vynesla jisté dokumenty. Důvod? Ruské vměšování do amerických voleb a dle ní slabá informovanost americké veřejnosti o tomto vlivu. Začne to řešením, jak se před cizí návštěvou chovají její domácí mazlíčci, pokračuje dotazy, zda má doma zbraň a postupuje drcením jednoho mladého života. Idealistka, které v práci permanentně řvalo vysílání Američany rozdělující stanice Fox News, která se pokoušela prorazit hradby nevědomosti, a která teď čelí otázkám o národní bezpečnosti. Nejprve vznikla divadelní hra, jejíž autorka Tina Satter následně spolu s Jamesem Paulem Dallasem připravila filmovou verzi scénáře. A sama usedla na režisérskou stoličku. Zatímco Sweeney, kterou kamera často zachycuje v detailech, je skvělá, u „protistrany“ si nejsem jistý, co je zvláštnější – zda chování agentů či protokol, kterým se řídí. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Kratučký 80 minútový konverzačný triler, ktorý zaujme najmä tým, že väčšina konverzácií ide presne podľa prepisu spisu vyšetrovania, čiže môžeme v praxi sledovať ako by to asi vyzeralo, ak by jedného dňa agenti FBI zazvonili bežnému človeku v USA pri dverách s obvinením z úniku vládnych informácií. Inak hlavne v prvej polovici sa film až desivo tiahne, dialógy sú hrozne nezaujímavé a vedené small talky pripadajú až na smiech. I keď v podobných vypätých a stresujúcich situáciách sú zrejme pochopiteľné. V druhej polovici keď sa divák ako ja ktorý nevedel do čoho ide dozvedá, čo hlavná hrdinka vie/nevie a čo a prečo sa stalo je to však omnoho pútavejšie. No a plus je, že s odstupom času je dojem z filmu výrazne lepší než po jeho konci a že ma donútil o pojednávanej udalosti i dodatočne pátrať. Vo výsledku: žiadna strhujúca dráma, ale zas ani úplne zbytočný film. PS: Sydney Sweeney z Euphorie si tu pripisuje jednu z mála úloh, v ktorej nezhodí šaty a pokúša sa o "serióznejšie" herectvo, ktorým asi chce docieliť uznanie Akadémie a kritiky. 55% ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

V pohodě zpracovaný případ vyšetřování leakerky utajených vládních informací. Zvolený dokumentární styl (přesně dle transkriptu) zvýrazní napětí mezi agenty FBI a "obětí", taktiky jak dostat pod tlak a k přiznání, přičemž to celý hodně stojí na #nomakeup Syd a ta jenom potvrzuje, že je seriózní herečkou s budoucností a nejen pomíjivou lolití atrakcí (jak ji leckdo vnímá z rolí v Euphoria / White Lotus). Ve finále přijde na ten starý dobrý otazník - zachovat se dle vlastního svědomí, a nebo zásadně dle pravidel spojených s bezpečnostní prověrkou. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (8)

  • Agent známý jako „Neznámý muž“ (Benny Elledge) pochází z přepisů FBI, protože v nich byl jako „Neznámý muž“ uveden jakýkoli neidentifikovaný mužský hlas na nahrávce. „Neznámých mužů“ bylo pravděpodobně více. (Johnny.ARN)
  • Napriek svojej účasti a podpore pre film, Reality Winner tvrdí, že ho pravdepodobne nikdy neuvidí na vlastné oči, pretože vyhliadka na opätovné prežitie dňa jej zatknutia považuje za príliš traumatizujúcu. (Arsenal83)
  • Režisérka a scenáristka Tina Satter původně incident kolem výslechu a zatčení Reality Winner (Sydney Sweeney) adaptovala do divadelní hry „Is This a Room?“. Z ní pak vycházela při zpracování Reality, což je její filmový režijní debut. (DavePave)

Súvisiace novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (viac)

Reklama

Reklama