Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma podľa skutočného príbehu ľudí, ktorí po páde lietadle boli vystavení nepredstaviteľným skúškam, ak chceli prežiť... V piatok 13. októbra 1972 došlo v Andách k nehode lietadla, na palube ktorého sa nachádzali členovia amatérskeho rugbyového tímu, ich rodinní príslušníci a priatelia. Mnohí z nich zahynuli hneď pri nehode, viacerým sa však podarilo prežiť, ostali však uväznení vysoko v nehostinných horách. O niekoľko dní sa z rádia dozvedeli, že pátranie po nich bolo zrušené, nik totiž neveril, že by mohli ešte byť medzi živými... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (305)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

O dramatickom príbehu národného rugbyového mužstva som čítal dávno predtým, než Frank Marshall spáchal tento film. Príbeh je atraktívny svojou neuveriteľnosťou, málo frekventovaným kanibalizmom i relatívne šťastným koncom. Zdalo by sa, že podľa atraktívneho námetu sa ani nedá nakrútiť neatraktívny, málo uveriteľný a nudný film. Frankovi sa to podarilo. Pri zobrazovaní toho, čo spôsobí s ľuďmi dlhodobý pobyt v chladnom vysokohorskom prostredí, blízkosť smrti a minimálna nádej, že sa z toho dostanú, mu trápne zlyhala predstavivosť. Nakrútil niečo ako piknik mladíkov v Andách so sánkovaním, oslavou narodenín, dobrou náladou a nezmenenou vizážou účinkujúcich. Občas ho spestril vynesením ďalšej mŕtvoly, lavínou alebo dvojnásobnou záchranou pred pádom do priepasti. Mám za to, že v ČSFD sa hodnotia filmy a nie príbehy, podľa ktorých mali byť nakrútené. A v tom prípade mi aj dve hviezdičky pripadajú viac ako darček, než hodnotenie. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Ježíši, až už to tehdy bylo přesně takhle, nebo malinko jinak, jsem rád, že jsem tam nemusel být s nimi. Myslím, že si všichni přeživší tehdy prošli svým malým peklem a asi nikdo se z toho nevzpamatoval zcela bez následků. Koneckonců i pouhé sledování tohoto filmu zanechalo nějaké následky na mně, a to je co říct. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $32miliónov║Tržby USA $36,733,909║Tržby Celosvetovo $82.500.000║ Nehorázne tomu chýba nejaká hĺbka, drsnosť, skutočná dramatickosť scén, postavy sú doslova prehliadnuteľné a na danej ploche to pôsobí až moc nemotorne - zdĺhavo. Bližšie to má k jednoduchej televíznej produkcii, než prvotriednej dráme a to na projekte pracovali dosť známy tvorcovia, ktorý väčšinou spolupracujú zo Spielbergom. /45%/ ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek, který si asi hodně lidí bude pamatovat z televize. Příběh o tom, že někdy je pro přežití udělat něco, co by člověk jinak normálně neudělal. Jasně, hodně se zde hraje na emoce, někdy zbytečně moc, ale i tak je to pořád silný příběh o tom, že pokud člověk chce, tak se s následky osudu dokáže vyrovnat. Bohužel ne všichni mohou přežít. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

silný příběh jehož zpracování mě ovšem u srdce nechytlo a místo toho abych se o hlavní hrdiny bál a prožíval s nimi jejich neštěstí tak sem jim to úplně nevěřil. Celkem bych si tohle dokázal představit mnohem intenzivnější a ani ten kanibalismus mi tu nepřišel kdovíjak kontroverzní, ale spíš jako logická volba zoufalých lidí jako jejich jediná možnost přežití....65% ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (23)

  • Film se natáčel chronologicky, což je u filmů s podobnou stopáží neobvyklé. Záměr tvůrců byl věrohodněji vytvořit atmosféru mezi trosečníky. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)

Reklama

Reklama