Reklama

Reklama

Sheryl Yosstová vyrůstá od malička s otcem, který je trenérem amerického fotbalu v jižanském městečku Alexandrie. Píše se rok 1971 a místní tým středoškoláků má pod jeho vedením velké ambice vyhrát turnaj. Všechno se změní v okamžiku, kdy ho na postu vrchního trenéra vystřídá mladý a nekompromisní Herman Boon, zatímco Bill Yosst se musí spokojit s místem pomocného trenéra. Nový trenér sice za sebou má skvělé výsledky, ale pro většinu obyvatel města je nepřijatelný - je totiž černoch. Rasismus, skrývaný pod pláštíkem občanské spořádanosti, ohrozí už první soustředění mladých hráčů. Konflikty jsou na denním pořádku, protože rasové předsudky jsou hluboce zakořeněny na obou stranách. Boon však nešetří nikoho a zajímá ho úspěch celého týmu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

roning85

roning85 (hodnotenie, recenzie)

keby natacali nieco ako tento film lebo je vic nez good  lebo kazdy mesiac ho pozeram 2x a stale to che viac

lyzbeth

lyzbeth (hodnotenie, recenzie)

Jeden z nejlepších filmů jaké jsem kdy viděla....a že jsem ho viděla mnohokrát!!! Pokaždé mě dostane!

Pretenderi

Pretenderi (hodnotenie, recenzie)

Hráči amerického fotbalu dostanú nového trénera, ktorý ich má doviesť k víťazstvu, no je černoch, čo sa viacerým nepáči. Boon je na nich veľmi tvrdý a naučí ich, že všetci musia byť ako rodina, ak chcú vyhrať. Prelomí ľady medzi dvoma rasami a oni pochopia, že sú pre nich ako bratia. Jedine spolu ako rodina dokážu vyhrať a vyhrajú, napriek odsudzovaniu verejnosti. Neviem ako to popísať, ale tento film ma len usvedčil vtom, aké dôležité je nerobiť rozdiely medzi ľudmi. Aké je priateľstvo silné a že všetko sa dá, ak držia všetci spolu. Skvelý dej a jeho celé odvíjanie ma zaujali. Will a Denzel odviedli skvelé herecké výkony. Skvelý film

pajann

pajann (hodnotenie, recenzie)

Krásná ukázka toho, jak má vypadat práce v týmu nejen na úrovni trenéra, ale i hráčů. 5***** dávám i proto, že se hráči v takové době nepozabíjeli, ale dokázali spolu vycházet.

 (hodnotenie, recenzie)

Nadherny film v ktorom Denzel dokazal ze je fakt skveli herec

Reklama

Reklama