Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vedecko-fantastický film o snových dobrodružstvách troch školákov zo základnej školy v Atómovej Lehote - Paťa, Jána a Borisa. Keď neďaleko ich rodnej obce v skalách objavia ukrytú mimozemskú kozmickú loď, s jej pomocou odletia na neznámu planétu, ktorú zničila ekologická katastrofa. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (41)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť, ale Tretí šarkan je prvotriedne sci-fi. A to nemyslím iba v kontexte našej filmovej tvorby. Atmosféra je hustá ako kyslé dažde na cudzej planéte, masky mimozemšťanov hororové ako z Hellraisera a napätie občas ako vo Votrelcovi. Asi som ovplyvnený tým, že som film prvý krát videl v kine, približne keď som mal 9 rokov, ale ani po desaťročiach som necítil, že by film v mojich očiach zostarol. Ekologické posolstvo je v poriadku, opýtajte sa Ala Gorea. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Tesil som sa na hrave dobrodruzne rodinne sci-fi a dostal som temne depresivne psycho s velmi zvlastnou atmosferou a divnymi dialogmi. Vidiet to v detstve asi by som tyzden nespal. A tak sa pytam pre koho je tento film vlastne urceny? Deti by to urcite nerozdychali a dospelych amaterske spracovanie a priehladna eko agitka velmi neoslovi. Kazdopadne ocenujem snahu natocit na Slovensku nieco v tomto zanri. Ale bez poriadneho pribehu, obsadenia, hudby, vypravy a rozpoctu to skratka nejde. ()

Reklama

meave 

všetky recenzie používateľa

Bola to možno jediná premiéra v našom meste. So všetkými hlavnými hrdinami nadosah. To ma úplne dostalo. Rovnako, ako Janko Krížik, jeden z predstaviteľov. Môj vzťah ku ekológii a pubertálne zaláskovanie dali filmu výnimočné postavenie a mne dopisovacieho kamaráta na najbližšie dva roky. Čo na tom, že som nikdy nenabrala odvahu na stretnutie. Výrazné vysadenie celého príbehu, ktorý sa týka zdevastovanej planéty Lurida, na ktorej sa ocitnú traja školáci ukazuje deťom dosť drasticky, čo sa môže stať, keď sa nezastaví invazívne spriemyselňovanie prírody. Dnes už je jasné, že prejavy sú aj iné, ale farebné a kyslé dažde boli názorné. ()

psy.cho 

všetky recenzie používateľa

Kvôli tomutu filmu som nemohol spávať!! Mával som ako dieťa nočné mory, ale dnes mi to už také strašné nepríde. Naopak chápem pointu filmu, ktorá je ako sa staráme o našu zem. A to pred 15 rokmi nevedeli ako sa o ňu budeme starať, a hlavne ako sa k nej budeme správať neskôr. Pekný a napínavý film, ktorý treba vidieť. ()

panjosef 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem viděl asi v 7-8 letech v televizi a dost velkým způsobem se odrazil na mém vývoji, protože mi způsobil strašný šok a asi 14-denní depresi, kterou jsem hodně těžce rozdýchával. Podobný stav mi v té době způsobilo Peanut Butter Solution nebo Herzovo Deváté srdce. Kdybych film viděl dnes, tak by už jistě dojmy byly jiné, ale za ten nezapomenutelný zážitek z dětství nemůžu dát nic jiného než ***** . Tady někde se rodil (s trochou nadsázky :-) ) prazáklad toho, jaké filmy budu v budoucnu vyhledávat. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (11)

  • Získať povolenie natáčať počas bývalého režimu na zdevastovaných územiach na Slovensku i v Maďarsku nebolo vôbec jednoduché. Filmári však presvedčili riaditeľov podnikov, že film je predstavou budúcnosti kapitalizmom zničeného sveta. (Raccoon.city)
  • Film sa mal skončiť pesimisticky, ale totalitní cenzori nepovolili koniec, ktorý by sa nehodil do koncepcie pozemského raja zrodeného pod červenou hviezdou. (Raccoon.city)
  • Napriek tomu, že sa detskí herci vo filme osvedčili, Patrik Šíma (Paťo) a Boris Trsťan (Boris) sa na filmovom plátne už nikdy neobjavili. Ján Krížik (Jano) si o sedem rokov ešte strihol roličku v televíznej snímke Adam a Anna (1992). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama