Reklama

Reklama

Krstný otec III

  • Česko Kmotr III (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Starnúci Michael Corleone (Al Pacino) ďalej pevnou rukou ovláda svoje obchodné záujmy, usilovne sa však snaží odpútať od kriminálnej minulosti a svoje obchody zlegalizovať. Jeho záujem sa presunul k nehnuteľnostiam a bankám a stal sa z neho zbožný a voči cirkvi nesmierne štedrý človek, lebo priazeň Vatikánu, kde má niekoľko vysokopostavených priateľov, má v jeho premene na bezúhonného človeka zohrať rozhodujúcu úlohu. Minulosť však nie je možné vymazať...Film získal sedem nominácií na Oscara. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (754)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Mám škaredé spomienky.“ – „V každej rodine sú škaredé spomienky.“ Spoilery. 60-ročný Michael Corleone (Pacino) je taký mocný, že sa chce prostredníctvom zhýralého Vatikánu stať najbohatším mužom na Zemi. V tom mu však nepomáha jeho jediný syn, ktorý má vlastnú hlavu a ako kedysi Michael narukoval napriek otcovmu nesúhlasu, teraz jeho syn opúšťa právnické štúdia a prihlási sa na... spev! Michaelova ex (Keaton) začína starecky sumarizovať vlastný život a tak mu k dispozícii zostáva azda iba problémová dospievajúca dcéra (režisérova dcéra Sofia), ktorú šikovne postavil do čela svojej charitatívnej organizácie. Po jeho boku najvernejšie stojí kedysi „stratená“ sestra (Shire), ktorá sa stáva v určitých ohľadom novým Tomom Hagenom (ktorý zomrel). V poslednej chvíli si Michael za svojho nástupcu vyberie Sonnyho prchkého impulzívneho syna (Andy Garcia). Chápem, že trojka mnohým nesadla, ale ja som si ju užil v podstate úplne rovnako, ako jednotku a dvojku. Neskutočne dlhé, ale nenudiace a úžasné scény (ten úvod!), prepracovaný scenár, fantastické postavy. Najskôr mi vadilo, že sa tu z rôznych príčin nenašiel priestor pre consiglieriho Duvalla, ale napokon sa mi v konečnom efekte vlastne páčilo aj to v zmysle život je drsný, ale ide ďalej. Tržba bola každopádne studenou sprchou: pri rozpočte 54 miliónov ich snímka zarobila celosvetovo "len" 136. To samozrejme nie je zlé, ale v porovnaní s jednotkou je (6-miliónový rozpočet, tržba 250). "Robil som, čo som vedel, aby som vás ochránil pred hrôzami vonkajšieho sveta." - "Ale stal si sa mojou vlastnou hrôzou." ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tretí kmotor je sklamaním pre tých, ktorí považujú prvé dva diely za vrchol kinematografie. Tento diel ním rozhodne nie je, takže ich plne chápem. Mne sa páčil približne rovnako ako diely 1 a 2, možno trochu menej. Je to dané tým, že kultovosť prvých dvoch dielov neprežívam a pozerám sa na túto trilógiu s miernym odstupom a tým pádom asi aj objektívnejšie. Tento film som si užil a nevidím dôvod, prečo byť z neho sklamaný. Teším sa, kedy si ich prvý krát pustím všetky tri po sebe a som zvedavý, aké bude potom moje hodnotenie tohto fenoménu. VIDENÉ ZNOVA: Záverečný diel má najlepšie vyvrcholenie, končí tu celá sága, takže sa niet čo diviť a FFC opäť ukázal svoj režijný um. Na plný počet ale nezvyšujem, tá snaha o Michaelovo pokánie mi príliš nesedí, rovnako ako uzmierenie s manželkou, tá by ho už po predchádzajúcich udalostiach sotva chcela vidieť. Ale bohvie...inak mafia a Vatikán, týmto u mňa tvorcovia zabodovali. 90% ()

Reklama

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně nejlepší Kmotr! Z Michaela se vytratila ona chladnost, začíná bilancovat svůj život, kaje se, je mi mnohem bližší než v předchozích filmech a vzbuzuje mnohem větší emoce. Hodně dělají i Andy Garcia a Sofia Coppola, nastupující generace. Flashbackové provázání s předchozími díly je velmi působivé, kruh se uzavírá a zároveň začíná další, stejné chyby....poslední půlhodina je úchvatná! ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Objevuje se Vincent. Že je to Sonnyho syn v sobě ničím nezapře. Michael už je váženým KMOTREM. Ba co víc, rozmach jeho počínání zaznamenává samotná církev..... . Stále se je na co koukat. Bohužel některé scény působí zdlouhavě. Ovšem A. Garcia je hoden následnického žezla! Jsem nadšen a rád, že jsem tuto trilogii měl možnost zhlédnout. Určitě jeden z největších a hlavně nejlepších filmových počinů všech dob. Vivat Coppola!! Být čestný je nebezpečné. To platí i dnes. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Možno budem veľmi zlý, ale pre mňa skončil príbeh Godfathera skvelým koncom druhého dielu. Toto beriem len ako voľné pokračovanie. Slabšie než predošlé dva diely, ale stále ešte na veľmi vysokej úrovni a cez to všetko patrí k najobľúbenejším filmom celkovo. Len ho proste neberiem vážne. Vadí mi na filme hlavne strašne veľa priestoru pre cirkev, ktorú z duše neznášam (a že je tam ozaj veľa nepostrihaných scén modlenia) a ešte mi vadilo, že po 16tich rokoch tak Al Pacino respektíve Michael zostarol. Tiež jeho vlasy neboli typicky mastné - talianske. Proste chybičky, ktoré veľmi nestoja za reč. Film mám tiež rád, lebo takpovediac hlavnú úlohu v ňom hrá Santinov syn - Vincent. Úplne úžasný Andy Garcia zatieňuje aj Al Pacina, a to už je čo povedať. Nechýba tu čaro predošlých Godfatherov a záverečné jatky ako vždy skvelé. ()

Galéria (156)

Zaujímavosti (42)

  • Lucy Mancini (Jeannie Linero), milenka Sonnyho Corleone (James Caan) se v knižní předloze po Sonnyho smrti přestěhovala do Las Vegas a nebyla těhotná; se Sonnym dítě neměla ani nečekala. Z toho důvodu nebylo možné, aby Michael Corleone (Al Pacino) byl Vincentův (Andy Garcia) strýc. (Hopkins)
  • Pohřeb Michaela Corleone (Al Pacino) byl ve scénáři, několikrát se zkoušel, ale nikdy nebyl natočen. (don corleone)
  • Tržby v USA za první víkend: 6 387 271 amerických dolarů (1820 kin). Náklady na výrobu: 54 milionů dolarů. (Steew)

Súvisiace novinky

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

05.12.2020

Přestože to zní neuvěřitelně, studio Paramount Pictures se podle všeho nebrání pokračování legendární mafiánské trilogie Kmotr. Ano, čtete správně. Zpráva přichází jen pár dní před premiérou nové… (viac)

Třetí Kmotr se dočká nové verze

Třetí Kmotr se dočká nové verze

04.09.2020

Studio Paramount se rozhodlo vydat nejen obnovenou, ale také kompletně přestříhanou verzi třetího Kmotra režiséra Francise Forda Coppoly. Cílem je umožnit tvůrcům dosáhnout své původní vize pro závěr… (viac)

Reklama

Reklama