Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptácia klasického románu L. M. Alcottovej o štyroch dospievajúcich dievčatách s odlišnými povahami v období americkej občianskej vojny. Rodina Marchových sa musí zaobísť bez otca, ktorý je na vojne a hlavou rodiny sa stáva rázna, ale láskavá matka. Jej výchova sa nesie v duchu pomoci druhým, súdržnosti a obetavosti. (STV)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (177)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Moja milovaná kniha, môj obľúbený film. Výborné herecké výkony. Hlavne Danes neskutočná v tej svojej, ale ostatní tiež výborní. Videla som ho nespočetnekrát, a z knihy som nespočetnekrát čerpala pri Hviezdoslavovom Kubíne. Doteraz viem niektoré časti naspamäť. Naozaj skvelá výprava a krásna hudba. Na vianočný čas ako stvorené. Teda pre mňa. ()

jasiska 

všetky recenzie používateľa

Ešte sa pamätám, ako som pred rokmi plakala nad krásnym a nežným románom Malé ženy a potom aj nad pokračovaním Dobré manželky. Film v podstate zachoval dejovú líniu knižnej predlohy, čím si získal moje neskonalé sympatie. Tiež sa mi páčilo, že zachoval myšlienky o emancipácii žien, ktoré boli do knižky tak umne a nenásilne zapasované. Winona je proste zlatá a z Christiana Bala ako Laurieho som bola hotová:-) Keď si však spomeniem, ako som rumádzgala pri románe a porovnám to s minimálnou potrebou roniť slzy pri filme, 5 hviezdičiek proste dať nemôžem. ()

Reklama

MISSha 

všetky recenzie používateľa

Nádherný snímek, tak nějak ze života... ani si nemohu domyslet jak výtečná musí být jeho knižní předloha. Celku nahrává že se na film příjemně kouká- krásné exteriéry, propracované kostýmy, herečky z kterých si každý najde svoji favoritku. Mě osobně nejvíc zaujala tehdy začínající Claire Danes. Pro zasněžená zimní brzká rána, film jako dělaný. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Krásny film, taký pozitívny, taký nevinný a máličko feministický v dobrom slova zmysle. Ako stvorený na vianočné obdobie, keďže väčšina filmu sa odohráva v zime a aj na Vianoce. O ženách pre ženy, ale kľudne aj pre celú rodinu. Bola by som možno dala aj päť hviezdičiek nebyť toho, že začiatkom roka som videla najnovšie spracovanie Little Women a ešte som si úplne všetko pamätala, takže už som nebola až taká nadšená, i keď vcelku niet filmu čo vytknúť. Malé ženy mi spríjemnili dnešné meniny😀 a dávam krásne 4 až 4 a pol*. Takýchto filmov je v dnešnom svete už málo. Poukazujú na tie pravé hodnoty a to nielen počas vianočných dní. Mladého Christiana Bala som tu skoro nespoznala. ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Film natočený podle výborné knihy není sladkobolnou romantikou pro dojímavé divačky závislé na telenovelách. Je to příběh obyčejných žen, které se v podmínkách, kdy konvence a předsudky musely stranou, staly neobyčejnými. Všechny herečky byly skvělé, mě ale zaujala nejvíc tehdy začínající Claire Danes. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (12)

  • Louisa May Alcott psala Malé ženy (Little Women, 1868) na pokračování, následovaly Dobré manželky (Good Wives, 1869), Malí muži (Little Men, 1871) a Veľkí muži (Jo's Boys, 1886). Poslední díl u nás vyšel pouze ve slovenském překladu. (NinadeL)
  • Film je natočen podle světového knižního bestselleru "Little Women or Meg, Jo, Beth and Amy" z roku 1868 od americké autorky Louisy May Alcottové. (Yardak)
  • Během natáčení došlo k nehodě, během které začaly hořet vlasy Claire Danes, když nesla svíčku do schodů. (Morien)

Súvisiace novinky

Tvůrci Lady Bird se vrací

Tvůrci Lady Bird se vrací

01.07.2018

Tvůrčí trojice zpoza loňského úspěšného snímku Lady Bird, režisérka Greta Gerwig a hvězdy Saoirse Ronan (Brooklyn) a Timothée Chalamet (Dej mi své jméno), se znovu sejdou v nové adaptaci knihy Malé… (viac)

Reklama

Reklama