Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film. (Yoss)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (100)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Klasika: krásná, mladá, zvědavá, odvážná a nenapravitelná proti ošklivým, starým, chamtivým, úlisným a zkaženým. Pro jednou souhlasím se zdejším plénem, že děj na začátku navozuje stav kómatu. Druhá půlka má ovšem grády, jako by se k mančaftu přidal Jarda Jágr. Zvláštní cena poroty se pak uděluje výborně udělanému ústavu pro zavěšené spáče, kde to hutnou atmosférou jen dýchalo. P.S: Když doktorka Susan lezla v sukni po žebříku, mohl jsem si hlavu ukroutit... ()

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

Tenhle námět mě velmi zaujal. Podezřívám po zkušenostech i české nemocnice z něčeho podobného. Sice ne nutně přesně toto, ale jsou i jiné motivace, proč se zbavovat pacientů, že. Navíc zpracováno je to skvěle. Nejdřív to vypadá, že hlavní hrdinka je kráva a nakonec jí člověk fandí. U žádné z postav nevíte, kde si stojí. Hudba se první hodinu vůbec neobjeví, ale pak je furt a Jerry nezklamal. Závěrečnou půlhodinu mi bušilo srdce tak, až jsem se bál, že mě odvezou na OR 8. Snímek by se vůbec neztratil jako jedna z lepších epizod Krajních mezí, ačkoliv toho sci-fi tam zas tolik nebylo, v Mezích by za to samozřejmě mohli mimozemšťané. Takhle to bylo lepší. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

O existencii Kómy som vedel desaťročia. Disponoval som základnými informáciami. Hrá v nej Michal Douglas a je podľa predlohy Michaela Crichtona. Možno som raz za čas v telke zahliadol pár minút a poznám ikonický, futuristický záber na visiacich pacientov. Kedysi som lekárske trilery od Crichtona, Robina Cooka, Kena McClurea alebo F.P. Wilsona čítal vo veľkom, ale potom ma to prestalo baviť, tak aj z toho dôvodu som nejako extra Kómu vidieť netúžil. Nakoniec som si ale v roku 2020 povedal: „idem na to“.  A aj som šiel. Zaskočilo ma, že som polovicu života žil v omyle. Predlohu nenapísal Crichton, ale jeho žánrový konkurent Cook. Paradoxne, film REŽÍROVAL Crichton. To ich celoživotnému žánrovému súboju dodáva zvláštnu, bizarnú príchuť. Trocha mi to pripadá ako keby sa dvaja muži celý život nenávideli a ten druhý sa prvému pomstil tak, že by mu zviedol manželku, tá by sa s ním rozviedla a vzala si jeho súpera. Ale možno mi to pripadá zle. Film, prirodzene, čiastočne zostarol. Ženy doktorky sú tu mužmi skôr tolerované, než rešpektované. Ak urobia niečo, čo sa mužom nepáči (pričom to nemusí byť chyba), tak si povzdychnú: „ach tie ženy“. Ale inak ide o vydarený, ukážkový lekársky triler. Odohráva sa v atraktívnom nemocničnom prostredí. Pitevne, márnice, operačné sály, prednáškové miestnosti, labyrinty chodieb, laboratóriá a kancelárie. Vyzdvihnúť musím aj mrazivú atmosféru, presný kasting (Douglas, šikovná Bujold v titulnej úlohe, Richard Widmark, Rip Torn, dokonca Tom Selleck a Ed Harris v maličkých, ale prepracovaných rolách) a scenár, ktorý je napínavý, tajomný, záhadný a zamotaný (aj keď od finále som možno čakal predsa len trošku viac, ale iba o štipku). ()

rastlinka 

všetky recenzie používateľa

Keď som bola malá, tak som sa pri pozeraní tohto filmu neskutočne bála. Pamätám sa, že atmosféra bola taká hustá, že som mala problém film dopozerať:) a tie strašidelné interiéry a exteriéry... Škoda, že sa v dnešnej dobe nenatáčajú takéto silné thrillery a mystery filmy častejšie. (A dnes len potvrdzujem môj starší komentár a hodnotenie!) ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Námět je celkem dobrý, herecké výkony docela taky a kamera mi taky přišla dost slušná, protože se z toho snažila dostat maximum. Jenže i tak to je strašně průměrný thriller, kterému úplně nejvíc škodí ta přehnaná stopáž. Ono se tu totiž pár zajímavých scén objeví, ale v té vší utahanosti prostě nevyniknou. A kvůli tomu nevynikne pak i celý ten film. A je to škoda, protože nějaký potenciál to má, ale bohužel se ho nepodařilo naplnit, takže pro mě V kómatu asi bude jedním z těch filmů, na které časem zapomenu. Mrzí mě to, protože jsem od toho fakt očekával víc. Slabé 3* ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (2)

  • Pri lekárskej vizite v Jefferson Institute jasne vidno, že všetky pacientky majú odhalené prsia. Keď o pár minút neskôr prechádzajú cez miestnosť strážnici, pacientky majú prsia zahalené. V nasledujúcej scéne, keď strážnici hľadajú Susan Wheeler (Geneviève Bujold), ich majú opäť odhalené. (Jayem)

Reklama

Reklama