Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film. (Yoss)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (100)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Starší kúsok z kategórie tých lepších, aký sa nestratí ani v dnešnej dobe prekombinovaných zápletok a situácií. Nemáme až do konca jasné, kto je na akej strane, aj keď sa dá tušiť, kam vedú hlavné nitky zločinu. Niektoré naháňačky by sa možno dali skrátiť pre lepší spád deja, ale nahrádza to prevedenie úschovne živých mŕtvol, ktoré ma niekedy dávno úplne ohromilo. –––– Můžeme ho držet při životě rok, dva, neomezeně dlouho. ()

Kangax 

všetky recenzie používateľa

Dobre scenáristicky vystavaný (knižná predloha bola cítiť)a kvalitný "sci-fi" thriller s kvalitnými hercami, a s dobrými nezabudnuteľnými scénami : napr.: útočník zasypaný hromadou zmrznutých mŕtvol v pitevni..brr. Páčil sa mi pomalší rozbeh, tie časté a niekedy dosť odborné rozhovory ma nenudili, skôr naopak dobre uviedli do deja a do lekárskej vedy. Navyše stále viselo vo vzduchu čosi hrozivé, a hlavná hrdinka bola na pokraji paranoje aj keď sa navonok nič dlho nedialo.. Práve toto na filmoch (špeciálne thrilleroch ) milujem. Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) bola síce trochu suverénna, a ja moc takéto príliš zvedavé ženy nemusím ani v reálu, ale tu výnimočne som jej držal palce. Tlieskam tvorcom za viaceré odvážnejšie morbídne scény z mŕtvolami a za skvelú, skutočne obludne a zvláštne pôsobiacu obrovskú budovu. Finále je riadne napínavé a do poslednej chvíle som nevedel ako to skončí... A to u moderných thrilleroch nehrozí ani náhodou... ... ()

Reklama

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Paranoia je jen alternativní stav mysli: tak tahle věta platí pro myšlení hlavní hrdinky beze zbytku. Poklidné fungování lékařky v uznávané nemocnici vymění za vymýšlení konspiračních teorií a fušování do řemesla soukromých detektivů. Jenže hrdinka se záhy přesvědčí o pravdivosti další poučky: to, že jste paranoidní, ještě neznamená, že po vás nejdou. Ke konspiračním konstrukcím bývám nedůvěřivý a k těm, co mi předkládají historky tohoto druhu, pak přímo odmítavý. Jedno ale musím uznat - snímek je natočený na vysoké řemeslné úrovni, s citem pro atmosféru a s pečlivým dávkováním napětí. Pravděpodobně jde o pomyslný vrchol tématicky spřízněné produkce. Celkový dojem: 75 %. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Americký snímek „V kómatu“ má skvěle gradující atmosféru, kdy do nějaké doby si nebudete jistí, o co vlastně jde a kde je problém. A pak nastoupí paranoia, kdy už si nebudete jistí, komu vlastně ještě můžete věřit. Skoro to totiž vypadá, že nikomu. A tahle atmosféra panuje vlastně až do konce, kdy konečně dojde na konec, v který snad i doufáte. A k tomu dostanete jako bonus v malých rolích Eda Harrise a Toma Sellecka. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Za ten záver proste musím ubrať. Najprv som aj bol presvedčený, že tá štvrtá bude zaslúžená, no nedá sa. Taktiež som si uvedomil, že je snímok v podstate bez mimoriadnej gradácie deja. Ono nie, že by sa nič neudialo a nepríde na pasáže, kedy dôjde na napäté úseky, no miestami mi to prišlo trochu sterilné. Každopádne film na večer dobrý .. ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (2)

  • Pri lekárskej vizite v Jefferson Institute jasne vidno, že všetky pacientky majú odhalené prsia. Keď o pár minút neskôr prechádzajú cez miestnosť strážnici, pacientky majú prsia zahalené. V nasledujúcej scéne, keď strážnici hľadajú Susan Wheeler (Geneviève Bujold), ich majú opäť odhalené. (Jayem)

Reklama

Reklama