Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na pozemkoch rodiny Clampettovcov objavili ropu a bohatá naftárska spoločnosť ich odkúpila za miliardu dolárov. Na radu bratanca Jethra (Diedrich Bader) opustí svojrázna rodina svoj chátrajúci zrub uprostred panenských lesov a presťahuje sa do Beverly Hills. Nečaká ich tam len luxusný dom, ale aj šéf banky Drysdale (Dabney Coleman), ktorého nešikovný podriadený Woodrow Tyler (Rob Schneider) so svojou priateľkou Laurou Jacksonovou (Lea Thompsonová) chcú získať majetok „vidlákov“ pre seba. Rozohrajú veľkolepú hru s falošnou francúzskou vychovávateľkou a svadbou, ktorej cieľom je previesť všetok majetok na ich konto, zďaleka však netušia, že obalamutiť priamočiareho otca Jeda (Jim Varney), naivnú a ukrutne silnú krásku Elly May (Erika Eleniaková), prostáčika Jethra, a dokonca ani senilnú babičku (Cloris Leachmanová), nie je vôbec jednoduché, ak nie priam nemožné. Rovnako ako oženiť otecka Jeda... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (118)

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Akože... Na dne rebríčka (či v tomto prípade skôr na jeho vrchole) som zvyknutý na... Nepoviem ani tak, že väčšie sračky, lebo toto kritérium je celkom splnené, ale skôr, že menej zábavné sračky. To sedí! Ten stret čistej vidláckej naivity s veľkými ľuďmi z veľkých miest pár krát vyťažil niečo zo svojho potenciálu a úprimne ma pobavil. (Scéna ako bradatý buran vo farmárskych handrách pýta druhého "Myslíš, že bratranec Bill stihne prísť?" ... A bum záber na Biely dom sprevádzaný iba zvukom zvoniaceho telefónu - to bolo hádam až geniálne!). Ale hej, otravne afektované od začiatku po koniec + fyzicky mučiaci happyzáver. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Ty vole, když už je venku taková kosa, chtěl jsem si dneska pustit na zlepšení nálady po práci nějakou tu komedii a já chuj si vybral zrovna tohle. Říkal jsem si: třeba tam mezi těmi burany Erika Eleniak něco ukáže (ať už svoje ženské zbraně, nebo alespoň kousek hereckého talentu) – no inu zapadla tam opravdu skvěle, nebyla však rozhodně nejhorší a jo, celkem jí to i slušelo. Ona celkově ta rodinka byla dost dementní, ale našlo se tu i pár scén, které nebyly zas až tak trapné a člověk se u nich alespoň částečně pobavil. Viděl jsem už horší sračky…Víc se mi však líbila první polovina filmu, potom už jaksi scénáristé i režisér šlapali vodu… ()

Reklama

anli 

všetky recenzie používateľa

Komedie rodinneho tipu u ktere se bude divak bavit dle sveho naturelu.Ja jsem se parkrat opravdu zasmal.Jinak je to samozrejme o nicem,ale tvurci ani nic jineho nezamysleli a s uprimnosti to na platne ukazuji.Dalsi a posledni klad je Erika Eleniak,coz myslim neni dale potreba rozvadet.Takze celkove vzato je to z tohohle soudku to lepsi a ja davam buranskych 30%. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Přehnaně kritické hodnocení. Neříkám, že jde o nějaký výborný film. To ani náhodou. Jde o takovou crazy komedii, u které jsem se párkrát dobře zasmál a to mi na 2 hvězdičky stačí. Ke všemu jsem měl takové tušení, že si chtěl režisér tenhle film fakt užít a dělat hrozný kraviny. Prostě mi to nepřišlo nechtěně hloupé, ale chtěně hloupé a to mi vyhovovalo. Nakonec jsem se rozhodl ještě přidat jednu hvězdičku za skvělý soundtrack. 50% ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Přece jenom, čekal jsem od filmu více (před zhlédnutím jsem si o tom nic nezjišťoval). První zhruba polovina filmu byla dobrá a člověk se mohl zasmát (ikdyž tohle nebyl zrovna intelektuální humor ;-)). Jenže od půlky to začalo být trapné a nesmál jsem se už vůbec. Myslím si, že by film mohl mít i "modrou" barvu, nebyl zas tak špatný. Ale hodnotit průmerem nebudu, ta stará babka mi přišla dost trapná a štvala mě po celou dobu. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (3)

  • Jméno domova důchodců "Los Viejos", kde je držena babička jako rukojmí, je španělský výraz pro "staří lidé". (HappySmile)
  • Buddy Ebsen, který zde ztvárnil Barnabyho Jonese, hrál 9 let hlavní postavu Jeda Clampetta v původním seriálu The Beverly Hillbillies (1962), podle kterého tento film vznik. Potom hrál dalších 7 let hlavní roli v seriálu Barnaby Jones (1973). (HappySmile)

Reklama

Reklama