Reklama

Reklama

Moje čučoriedkové noci

  • Česko Moje borůvkové noci (viac)
Trailer 2

Elizabeth (Norah Jonesová), sklamaná mladá žena, sa vydáva na púť po Spojených štátoch, aby spoznala samu seba a vyliečila si zlomené srdce. Na potulkách prežíva nečakané situácie - filozofuje s majiteľom nočnej kaviarne, odhaľuje zúfalé plány hazardnej hráčky, ktorej sa lepí smola na päty, a spoznáva zničený vzťah medzi policajtom a jeho spurnou manželkou. Všetky tieto zážitky menia Elizabethin prístup k životu, vzťahom a nakoniec aj k sebe samej. Oslobodzuje sa od pút minulosti a objavuje novú cestu, na ktorej konci čaká naozajstná láska. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (360)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Po metafyzike lásky v roku 2046 a jednej úžasnej reklame na jediné Slnko WKW vsadil na komerčnejšiu romantiku tváriacu sa ako čistokrvný art. Je príjemné vidieť ako Wong dokáže viesť hviezdy k tomu , aby pôsobili jednoducho a ľudsky a pritom ich snímať snovou a estetickou wongovsky „voyeurskou“ kamerou, čučoriedky však nemajú živočíšnosť, spontánnosť a živelnosť Chungking Expressu, hrejivú tragiku Padlých anjelikov ani krehký smútok Stvorených pre lásku. A tak pôsobia akosi „prázdnejšie“ než ostatné majstrove filmy. Stále je to ten istý Wong, avšak na úkor kvality veľmi zjednodušený. Mimochodom, nechápem prečo sa Hollywood nebije o Natalie Portmann pretože už po niekoľkýkrát pre seba s prehľadom vedľajšou rolou kradne kompletne celý film. Pre režisérových verných povinná jazda bez prekvapenia, pre nováčikov asi príjemné prekvapenie, len netreba zabúdať, že WKW to vie rozbaliť v omnoho väčšom štýle. 8/10 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kar wai Wong vyvoláva vďaka svojmu menu a hereckému obsadeniu vysoké očakávania. Keďže poznám dva jeho ázijské filmy, žiadne očakávania som nemal. Napriek tomu mal film ničím neupútal. Žiadne silné myšlienky (aj keď sa tak tvári), žiadna katarzia, žiadna scenáristická logika. Toto je typ filmu, pri ktorom musíte rozprávať v spoločnosti, že sa vám páčil, inak si o vás budú myslieť, že pozeráte iba blockbustere. Tak spoznáte pseudointelektuálov. Bavil som sa viac menej iba hviezdnou účasťou. VIDENÉ ZNOVA: Aj by som dal tri hviezdy, je to celkom príjemné, ale keď je dramatickou potrebou hlavnej postavy kúpa ojazdeného auta a režijný štýl, využívajúci pri každej scéne trhané spomalovačky, pripomína príjazd rútiaceho sa vlaku v akčných filmoch Tonyho Scotta, tak sa k tomu neodhodlám. Sympatická myšlienka mala byť podaná výstižnejšou formou. ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o láske, ktorý je takpovediac podaný úplne inak ako obyčajne... prielom sa nekoná a aj keď mená hercov, ktorý plnia záverečné titulky sú svetoznáme a sľubujú kvalitu, opak je pravdou. Zišli sme sa tu dnes aby som Vám s poľutovaním a patričným sklamaním oznámil, že tu sa niekto sekol! Myšlienkové pochody, vnímanie lásky a následne prevedenie ma neoslovilo a v celku mi nič nedalo... Čučoriedkový koláč taktiež nemusím! 4/10 ()

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Mně je to vážně líto, dát jen 3*, ale přes ty dobré herce (Jude Law byl skvělý) mě to nějak nechytlo za srdce. Ačkoliv tam šlo o ty city, o zlomená srdce, o lásku, ani jeden ten příběh jsem nedokázala žít s nimi - jakoby to bylo tak vypočítané na city, až to na mě působilo uměle. Škoda, asi jsem se moc těšila. ()

dex2man 

všetky recenzie používateľa

Hlavní příběhová linie zobrazující vznikající romantický vztah mezi Judem a Norah,která se táhne od začátku celým filmem je dost rozvláčná a nevýrazná. Naštěstí jsou tu i dvě světlá místa a to když se příběh přiklání k vedlejším postavám,které vlastně zaujmou mnohem víc.První je Rachel Weisz, která se snaží ukončit nefungující manželství a uniknout ze stereotypu venkovského zapadákova.Druhým pak kapitola s Natalií - karetní hráčkou,která Noře vstoupí do cestování po státech a využije její společnost k vyrovnání se se vztahem k vlastnímu otci.Borůvková romantika bohužel příliš neučinkuje,takže nebýt dvou zmíněných "oživení",byla by to nuda k uzoufání. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (10)

  • Název Jeremyho kavárny "Klyuch" znamená rusky klíč. Na předních dveřích je vidět tento název v azbuce. (HappySmile)
  • Film zahajoval 60. filmový festival v Cannes v roce 2007. (HappySmile)
  • Norah Jones byla jedinou volbou pro hlavní ženskou roli, i když nikdy předtím nehrála. (HappySmile)

Reklama

Reklama