Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise v hlavnej roli špionážneho thrilleru. Film bol z časti natočený v Prahe, vznikol na motívy populárneho televízneho seriálu, ktorý sa u nás vysielal pod názvom Nulová šanca. V Spojených štátoch sa film, v ktorom Tom Cruise nielen stelesnil ústredného hrdinu, ale tiež ho aj produkoval, stal diváckym superhitom... Pri akcií na americkej ambasáde v Prahe dôjde k masakru elitnej špionážnej jednotky CIA. Šéf chce odhaliť zradcu vo vlastných radoch a podozrieva mimoriadne schopného agenta Ethana Hunta. Nespravodlivo obvinený mladík sa preto púšťa do pátrania na vlastnú päsť a na každom kroku mu pri tom hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Odhalená pravda je šokujúca pre všetky zúčastnené strany... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (658)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som neprišiel na chuť tej zvláštnej atmosfére kombinujúcej post-komunistickú šeď Prahy, áčkovú akciu a céčkové zvraty s gumenými maskami. Scenár je strašne jalový, záporáci vyslovene nudní a niektoré scény nechcene komické (Job 143!). Poteší pár skvelých akčných scén, sympatický Tom Cruise a bombastická hudba. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nehanbím sa za to, že Mission: Impossible som si premiérovo pozrel takmer štvrť storočia po vzniku. Je to údajne kultový film, začiatok nejakej série, z ktorého som poznal iba zvučku, ktorú je prakticky nemožné nepoznať. Napriek kultovosti mi film pripadal trápno smiešny, ktorý po znesiteľnej úvodnej časti klesal voľným pádom ku dnu, kde už bolo miesto iba pre priestor pre bujarý smiech nad absurditami, ktoré sa nepáchali ani pri bondovkách. Okrem toho sa mi zdalo, že výkona Toma Cruisa bol viac rozpačitý, než presvedčivý. Samozrejme, že niet sily, ktorá by ma donútila pozrieť si pokračovania. ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

De Palma, když se na to podívám z jistým časovým odstupem, natočil rozhodně nejtemnější a nejzamotanější MISSION: IMPOSIBLE. Geniálně natočená je celá akce dobývání Langley. Nikdo mi nevymluví, že by na ně scéna s balancujícím Cruisem neudělala dojem. Dusivé ticho a napětí se dají doslova krájet. Pěkně natočené je i finální odhalování intrik, kdy Hunt pomalu dává dohromady střípky "toho co jsme neviděli" z Prahy. K úplné spokojenosti opravdu schází jen přehlednější orientování ději. První M:I rozhodně není tak průměrná jak se o ní říká. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný seriál som nikdy nevidel, takže štýl tohto filmu ma celkom prekvapil. 2/3 filmu sa zaoberajú konšpiráciami vo vedení CIA, aby sme na konci boli svedkami impossible akcie. Tá tu bola iba na to, aby bolo na čo prilákať divákov do kina. Škoda, že tvorcovia nenabrali odvahu sa odprostiť od zbesilej akcie a ostať iba pri tých konšpiráciách. V rámci žánru vysoký nadpriemer a filmu svedčí aj európsky feeling, ktorý jeho nasledovníci už postrádajú, čo nie je kritika, ale iba konštatovanie. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale zásluhou několika scén, v nichž se napětí ždímá jako podle učebnice (gymnastika v CIA trezoru, gymnastika na rychlíku), se asi nakonec přikloním ke štědřejšímu hodnocení. Scénář je každopádně hrozně překombinovanej, v závěru to do sebe sice zaklapne alespoň na úrovni "ten je zlý, tenhle hodný" ... ale kdo v průběhu děje na koho co hrál, to mi moc jasný neni. Úvodní pražská pasáž potěšila. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (63)

  • Šlo o vůbec první film uvedený v USA do více než 3 tísíc kin. (HellFire)
  • Na scénu, ve které se Ethan (Tom Cruise) spouští do trezoru, se objevily reference mj. ve hrách „Duke Nukem 3D“ a „Grand Theft Auto V“. (Plukovnik538)
  • Konkurzu na malé role se zúčastnili i kamarádi a kolegové z divadla Sklep David Vávra a Tomáš Hanák. Jejich vzpomínky po letech - Vávra: "Musím říct, že tohle bylo snad moje největší ztrapnění na veřejnosti. Měl jsem zahrát na zkoušku, že vycházím jako opilej z baru, a jen tak mimochodem, že ukradnu Brianu De Palmovi z náprsní kapsy peněženku. K tomu jsem měl mluvit anglicky, pochopitelně. Nejhorší na tom bylo, že anglicky moc neumím a ještě ke všemu jsem měl být JAKO opilej agent FBI. A Brian De Palma, totálně unavenej po osmi hodinách českých herců, se na mě, toho úplně posledního, jenom tak shovívavě díval." Hanák: "Já jsem měl zahrát se Zuzanou Stivínovou jednu takovou neuvěřitelně dlouhou etudu. Když jsme to konečně dohráli a já se rozverně zeptal: 'so?', tak se Brian za tím stolem konečně probudil a otráveným hlasem pomaloučku řekl: 'Basically good.'" (NIRO)

Súvisiace novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (viac)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (viac)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (viac)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (viac)

Reklama

Reklama