Reklama

Reklama

Sérioví vrahovia: Skutoční Hannibalovia Lecterovia

  • Česko Masoví vrazi, Hannibal Lecter - skutečné příběhy (viac)

Obsahy(1)

Renomovaní americkí vyšetrovatelia, kriminalisti a psychológ nám poskytujú pohľad do duší a objasňujú správanie najväčších sériových vrahov, kanibalov a pedofilov v dejinách modernej svetovej kriminalistiky. (Smok)

Recenzie (86)

Diamant 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý a poučný dokument o skutočných masových vrahoch a o tom, ako sa nimi postupne stali. Do popredia tu vystupuje biedne rodinné zázemie, narastajúca agresivita (na začiatku napríklad "len" trápenie zvierat) a sexuálna rozpustilosť. Človek sa oddáva zlu, namiesto dobra, teda stále viac hreší, až sa dospúšťa aj takých zvrhlostí ako vyžívanie sa v mučení druhých, či kanibalizmus. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ak chcete mať pokojnú noc, tak určite nedoporučujem pozerať pred spánkom. Obzvlášť, ak máte suseda, ktorý má sklon k násiliu na zvieratkách, cítiť z jeho domu divný zápach, či často púšťa motorovú pílu. Znepokojivý dokument, po ktorom sa len znova uisťujem, že som rád, že nebývam v Spojených štátoch. A len dúfam, že podobné monštrá u nás nikdy vyčíňať nebudú a podľa ich profilu (skvelo natočený rozbor pováh) vďaka Bohu ani ja nie som adept na páchanie niečoho tak ohavného. 85%. ()

Reklama

Abiosis 

všetky recenzie používateľa

*MÄSOŽRAVÉ POTVORKY* Pred pozeraním dokumentu prevládalo nadšenie, po pozeraní sa dostavilo skôr sklamanie. Film jednoducho nedokázal naplniť môj hlad po informáciách. Zaoberal sa niekoľkými známymi sériovými vrahmi, avšak tam, kde by mi vrahovia uštedrili hlboké bodné rany, dokument mi svojou hĺbkou výkladu spôsobil len nepatrný škrabanec. Čakal som ohromujúcu detailnú analýzu duševného stavu sériových vrahov, enumeráciu a rozbor ich činov, autentické videá a fotky ich obetí a prípadne aj rozhovori s nimi - no nedočkal som sa. Ak si správne pamätám, dokumentu dominovali štyria sérioví vrahovia, čo znamená len úbohých pätnásť minút (slávy) na jedného. A za taký krátky čas tak komplexnú osobu, akou masoví vrah je, nemôžete dostatočne priblížiť. (Jedna obrovská výhrada proti zámene termínov v českom preklade názvu filmu a dokonca aj v celom českom dabingu: odkedy serial killer znamená masový vrah?!) Verdikt v 1 vete: Priemerný a povrchný pohľad do sveta niektorých známych sériových vrahov. 09.02.12 ()

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Pohlad do mysle seriovych vrahov, v tomto pripade tych kanibalistyckych sa v tomto pripade nekona. Hoci toho vela naznacuje, aj tak su to vsetko len domienky, ktore sa opieraju o fakty a vypovede samotnych vrahov, o ktorych je zname, ze su vysoko inteligentni a tym padom mozu byt aj dobry klamari. Jedna sa vsak velmi dobry a zaujimavy dokument, na ktory ak sa divak dostatocne nepripravy, tak je sanca, ze s nim moze celkom slusne zamavat. ()

NinonL 

všetky recenzie používateľa

"We serial killers walk beside you, we walk behind you, we walk the spaces in your mind where you are afraid to go." ..... anonym ..... "Fakt je, že můžete každého vytrénovat, jak se má chovat, když se setká s masovým vrahem, ale nepomůže to ani kapku. Je to životní osud, je to jako autohavárie, jako zásah bleskem z nebe. Něco, co není moc pravděpodobné, že se vám stane, ale pokud ano, tak je po všem." ..... no comment ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • "Masoví vrazi" je chybný překlad amerického názvu "Serial Killers", protože masový vrah není podle terminologie forenzní psychologie totéž co sériový vrah. Správně by tedy měl český název znít "Sérioví vrazi". (Glowski)
  • Albert Fish sa obvinil prakticky sám, keď rodičom jednej zo svojich obetí napísal list o tom, ako ju zavraždil a následne zjedol. (vander19)
  • Čikatilo bol prvýkrát po zatknutí prepustený na slobodu, lebo ako člen komunistickej strany nemohol byť obvinený z takých ohavných činov. Chytený bol náhodou, keď ho hliadkujúci agenti videli vychádzať z lesa. (vander19)

Reklama

Reklama