Reklama

Reklama

VOD (1)

Predstavte si, že sa so svojou životnou láskou konečne nasťahujete do vysnívaného nového domova a... Váš nový sused každú noc osvetľuje silnými reflektormi nielen svoj pozemok, ale má ich tiež nasmerované priamo do vašej spálne! Na vaše prosby, aby vám doprial súkromie a svetlá odstránil, reaguje s nepochopením a agresivitou - a navyše ho zjavne tiež extrémne irituje, že váš životný partner má inú farbu pleti. A nanešťastie to ešte stále nie je všetko! Skúsili by ste sa naňho sťažovať? Udali ho na polícii? Lenže čo ak váš neustále vás terorizujúci a ponižujúci sused je sám policajt?! Presne to sa totiž stalo mladomanželom Lise (Kerry Washington) a Chrisovi (Patrick Wilson) Mattsonovcom, ktorí sa práve nasťahovali do svojho kalifornského domu snov. Ten sa však, rovnako ako celý ich život, vďaka ich nepríjemnému, rasisticky založenému susedovi Abelovi Turnerovi (Samuel L. Jackson) veľmi rýchlo zmení na nočnú moru! (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (255)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tenhle dům je fakt na špatný adrese, a Samuel L. Jackson se chová jako největší sráč. Nic víc o tom filmu vědět nemusíte. Pokud se Vám zalíbí atmosféra už od začátku, vydržíte až do konce, jinak to asi sundáte jako druhá strana uživatelů, kvůli kterým má tento film tak nízké hodnocení. Dle mého názoru si to ale vůbec nezaslouží. ()

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Když jsem se včera díval na film s Kerry Washington a obdivoval její krásy, zaujal mě další její film se Samuelem Jacksonem v roli zlýho souseda. Nebejt tam on, asi bych se na to nepodíval... nicméně film je dobrý svojí myšlenkou posilovat integritu mezirasových párů, koneckonců to tam zazní moc hezky - když černej mrdá bělošku, tak je hustej. Ale když běloch šuká černošku, tak ona čelí otázkám "what's wrong with you sister" atd.. To bylo celkem trefný. I přes tenhle vznešený cíl tvůrců filmu si ale nemůžu pomoct, podle mě tam toho bělocha vykreslili jako úplnýho debila. Jasně, hlavní záporák je Jackson, ale ten běloch se celou dobu chová retardovaně a kde by mohl udělat něco rozumnýho, tak ještě tu rozepři podporuje blbýma kecama. Do toho ignoruje svojí ženu (Washington), dissuje jí a její rodinu atd., mno prostě se chová jako píčus, takže ve finále to víc odrazuje než obhajuje. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ak chce Samuel J. Jackson zaujať, nemusí hrať hneď v nejakom akčnom trháku. Až pri tomto psychotrileri som si vlastne uvedomil, že je aj kvalitný herec, nie iba bad ass motherfucker. Tým je aj tu, ale jeho postava je dobre napísaná, v priebehu deja je nám objasnená jej motivácia a nepôsobí to vôbec ako vycucané z prsta. Iba sa mu to "trochu" vymklo zpod kontroly. Bieli si proste myslia, že sú v spoločnosti nadradení (aj keď možno podvedome) a môžu riadiť každého život. Oni by sa tomuto tvrdeniu vzpierali, lenže to by potom jedna z postáv nemohla podotknúť, že má chuť na černošky a ide na to cez aziatky. Wilsonova žena je tiež mierne konformná, keď si naplánuje dieťa bez jeho vedomia, aby si spoločnosťou akceptovanejšieho belocha udržala. Škoda klišé záveru, tvorcovia nevedeli, ako to uspokojujúco ukončiť. Znižovať hodnotenie kvôli tomu nebudem. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmov, ktoré stoja a padajú na jednom hercovi. Pravdou je, že susedov a rodinu si človek nevyberie a Sammy je toho excelentným dôkazom. Nie je totiž typ suseda, ktorý vás príde privítať s čerstvo upečenými buchtami, ale skôr ukážkového psycho "morousa", ktorý nadovšetko ctí (a sám aj je) zákon, konvencie a spoločenské pravidlá a má viac ako zvláštny zmysel pre humor a poriadok. A to prosím pekne za každú cenu. Svojim výkonom u mňa zľahka vyťahuje túto snímku nad priemer. ()

brutale 

všetky recenzie používateľa

Samuel sa zobudil a príjemne prekvapil. V úlohe rasistického policajta, chorobne prísneho otca s armádnymi pravidlami a nadovšetko nepríjemného psychopatického suseda, sa cítil ako ryba vo vode. Škoda, že snímka po druhej tretine nesleduje líniu napätia a slabne pred samotným vyriešením “ susedského sporu“ . Snímka by upadla do zabudnutia, ale nemôžem tvorcom odoprieť, že cez Samuela do mňa vryli pocit, ktorý by som nechcel prežiť na vlastnej koži. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama