Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednom z ostrovov v Karibskom mori, kde stojí základňa námornej pechoty, sa už dlhší čas dejú zvláštne veci – miznú tu totiž dobre vycvičení americkí vojaci priamo zo strážnych stanovísk! Práve preto sem prichádzajú na príkaz značne znepokojeného velenia mlčanlivý Joe Armstrong (Michael Dudikoff) so svojím čiernym parťákom Curtisom Jacksonom (Steve James), aby všetko vyšetrili. Zistia, že za únosmi sú tajomní ninjovia, ktorí pracujú pre nechutne bohatého a mocného obchodníka s drogami. Ten z nich vďaka neznámej látke vyrába poslušné, nemysliace stroje, perfektne ovládajúce kung-fu, ktoré rozširujú jeho súkromnú armádu. Zneužíva na to revolučný objav profesora Sanborna (Ralph Draper), ktorého drží vo svojom sídle ako rukojemníka a núti ho k spolupráci hrozbami. Joe a Curtis budú musieť pri svojom pátraní bojovať nielen s armádou preprogramovaných ninjov, ale aj s nepriateľskými a značne skorumpovanými miestnymi úradmi... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (165)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Dudikoffova postava se stává v tomhle filmu neskutečně tuctovou a nezajímavou, prostě jen další akční hrdina z mnoha. Jeho drsnější a nepřístupnější pojetí z prvního filmu je naprosto zapomenuto, hodně se tentokrát sází na humor, což je fajn jenom místy. Souboje místy ujdou, místy nic moc, stejně jako zápletka, která se hodně tříští na hloupostech. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +zajímavý záporáci, slušná akce, lepší hudba, zápletka -žádná krev, špatná choreografie soubojů/// Americký ninja 2 je stejně dobrý jako jednička. A vlastně možná je ještě lepší. Pač má obstojnější závěr, zajímavější zápletku a je trošičku odlehčenější. Prostě je to koukatelný béčko, který neurazí./// Celkem 68%/// ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $350,000Tržby USA $4,000,000Tržby Celosvetovo $5,124,000║ Kedysi to bolo niečo úžasné ale to boli vtedy začiatky 90.rokov, keď som to videl prvý krát. Teraz je rok 2009 a film je len taká priamočiara "neškodná úsmevná" rozprávka, kde pri pozeraní prevládajú nostalgické spomienky a treba povedať aj tak sa tu nájde zopár podarených akčných scén ale aj veľké množstvo priehľadných. /35%/ ()

type_B 

všetky recenzie používateľa

Geniální béčko. Od neuvěřitelně špatně udělaných akčních scén k stupidním dialogům zahrnuje všechny dílčí významy slova "hloupý". Vražedná sekta ninjů je v kontextu tropického ostrova, kde všichni chodí v krátkých kalhotách a košilích, prostě neuvěřitelná. Osobně se mi nejvíce líbila mystická chvilka, ve které hlavní hrdina medituje, aby v zápětí vyletěla z podlahy jiskra mentální energie a zasmrádla celý prostor doprovodným čmoudem. Kvůli tokovýmto filmům má můj život smysl. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Toto bolo niečo tak trápne a katastrofálne, že ani fakt, že ide o 80´s béčko, ma nedokáže obmäkčiť. Tupý príbeh. tupý herci, tupá hudba, tupé prostredie.......... ale dalo by sa toto všetko ako tak prehltnúť keby títo neherci na čele s Michaelom Dudikoffom aspoň dokázali riadne nakopať svojim bojovým umením riť záporákom. Avšak ich bojové schopnosti tu boli nulové, strih trápny a hoci sa nerád chválim, sám som nakrútil s mobilom lepšie bojové scénky.. ako kopnúť niekoho po ležiačky do nohy a on s toho odletí 3 metre do zadu som nevidel ani v tých najpredpotopnejších blaxploitation kde robili hrdinovia týchto filmov podobné faili. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (9)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy Joe Armstrong (Michael Dudikoff) a Curtis Jackson (Steve James) odchází z kanceláře velitele jednotky, je možné si při pozorném sledování jasně všimnout, že druhý seržant v uniformě není Michael Dudikoff, ale dablér na méně důležité scény. (korbitch22)
  • Natáčanie skončilo necelé dva mesiace pred premiérou filmu. (m.a.t.o.)
  • Aby dostal film aspoň R-kový rating, museli byť upravené bojové sekvencie, pri ktorých bolo množstvo záberov nasnímaných až príliš detailne. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama