Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najlepší slovenský seriál v ére samostatnosti (pokiaľ mi pamäť siaha :)). Výber hercov a ich vzťahy (nie veľmi zapletené, len jemne načrtnuté), príbehy a ich rozpletenie... Vydarené! Mimoriadne sa mi tiež páči fakt, že nikdy nemôžem tušiť ako daná časť dopadne - a najmä možnosť vidieť ako má (hoc úspešne) vyriešený prípad mrazivé dopady na zvyšok rodín a postavy. Tak veru, takto by mala vyzerať kriminálka (nie ako tie žvásty CSI). Pokarhať však musím väčšinu vedľajších postáv a poniektoré dialógy vyzerajú byť neskutočne spretŕhané... Dávam však plnohodnotných (!) 8,0/10 Višňovského musím pochváliť, rola mu sadla a Jakab konečne schytal poriadnu rolu :) Ostatok, samozrejme, je tiež OK, ale títo ma zaujali asi najviac. A hudba je veľkým plusom tiež :) ()

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne to najlepšie čo sa na Slovensku zatiaľ natočilo. Úžasný kriminálny seriál, ktorý by sa nestratil ani za hranicami. Prvá séria veľmi napínavá, neviem sa dočkať druhej. Vždy som sa tešil na ďalší piatok kedy sa seriál vysielal. Určite seriálu dopomohlo aj to, že prípady boli inšpirované skutočnými kriminálnymi prípadmi ktoré sa u nás stali. Herecký casting vyšiel na jednotku s hviezdičkou. Veľmi milo ma prekvapila prítomnosť akčných scén. ()

Reklama

Niles 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je Mesto tieňov jediný slovenský seriál, ktorý má nejakú úroveň. Určite k tomu prispieva aj to, že sa dokáže zaobísť bez opozeraných tvárí, ktoré vidíme pomaly vo všetkom čo sa na Slovensku vyrobí. Herci vytvorili skvelú partiu a scenár je tiež nadpriemerný. To, že prípady sú inšpirované skutočnými udalosťami im ešte pridáva na zaujímavosti. Konečne seriál, za ktorý sa nemusíme hanbiť. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Konečne TV seriál hodný maximálnej pochvaly. Je natočený s vkusom, scenár je trendový a hlavne ho písal niekto, kto má skutočné ambície o vývoj televíznej tvorby. Páči sa mi, že sa celkovo neopiera o žiadne tradície ani herecké ikony a má vlastnú identitu. Možno TV Markíza popri piatkovej lacnej zábave nedosahuje primeranú úroveň diváckej sledovanosti, keďže do výroby investovala nemalý obnos peňazí, no som spokojná, že viacerí dokážu oceniť skutočnú kvalitu a akási pomyselná latka sledovanosti v atraktívnom vysielacom čase nezostane jediným kritériom úspechu tohto seriálu. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Áno, pozerať sa to dá, ale aký to má význam, keď je to iba seriál, ktorý recykluje stokrát videné v zahraničných produkciách. Treba uznať, že sa im z našej produkcie priblížil určite najviac, ale tráviť večeri sledovaním podobných seriálov (to platí aj o všetkých mutáciách CSI) pre mňa nemá žiadny zmysel. Treba ale podobné záležitosti nakrúcať, pretože svojich divákov si určite nájdu. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)
  • Špeciálne efekty boli vyrobené Čechách. (marek.stone)

Reklama

Reklama