Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

InJo 

všetky recenzie používateľa

Nenápadná bomba mezi oddychovkami. Sympaticky odvyprávěná a zahraná klasická komediálně-dobrodružná story o cestě za splněním snu (a za láskou) odehrávající se v "jakoby" reálném středověku. "We Will Rock You" a mexická vlna na záčátku mě úplně odzbrojily – úžasný nápad. A souboje jsou natočené v podstatě dokonale. Příběh rytíře je zábavnější a milejší než lecjaký přehypovaný blockbuster! P. S. Brát tenhle filmeček vážně, snad jako nějakou sondu do Anglie 14. století, může jen totální blázen. 70 - 80 % ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

To malo byť čo ? Na komédiu málo vtipné, na historický film zas príliš uletené. Scenár, dialógy aj herci (výnimkou je Bettany) o ničom. A tie patetické žvásty o tom "že je rytierom vo svojom srdci ale nie na papieri"... Ony "modernistické prvky" spočívajú v absolútne rušivo použitých rockových songoch .... je to asi ako pustiť do LOTR riadny jazz. Jediná hviezdička za Bettanyho a pekné baby. ()

Reklama

Nancy 

všetky recenzie používateľa

Nad moje očekávání hodně povedený historický film. Heath Ledger je velice hezký, Rufus Sewell je taky skvělý a Shannyn Sossamon je taky dobrá herečka (i když její postava mi trochu vadila, jak si furt vymejšlela nějaký blbý podmínky). Kdo mě ale tady dostal byl Paul Bettany, který dokazuje, že je skvělý herec. Příběh má vtip, je akční a zábavný a navíc dojemný. Ideální kombinace, která se s Heathem bude líbit ženám a s Shannyn mužům. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film si jednoznačne zaslúči červené orámčekovanie a to nielen takéto na hranici. To, že ide o príjemnú zábavu, niet pochýb. Tvoria ju hlavne zručný scenárista/režisér a sympatické herecké vložky. Herecké je prvá vec, ale nie vždy sa podarí dať dokopy tak milé a prirodzené obsadenie ako v tomto rytierskom príbehu. Po zábavnej stránke naozaj vkusné, žiadne dementné prešľapy a to sa mi páči. Proste dobrodružstvo s romantikou na úrovni. Tie súboje a Queen boli len takou čerešničkou. 80%. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Dost zoufalý film. Historické reálie jsem neviděl v žádném jiném filmu tak mizerně zobrazené. Příběh je katastrofální. Herci, jako by každý vypadl z jiného historického období. Ledger, Sossamon a Sewell by si zasloužili určitě lepší film. Brian Helgeland se až moc odvázal, a na rozvleklý historický snímek, jsou jediným lákadlem bídně natočené souboje na koních s českými kaskadéry, ale to samé už bylo k vidění dávno předtím, třeba v Princi Bajajovi. 20% ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 56,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 117,5 mil. (NIRO)
  • Šľachtic, ktorého meno si Heath Ledger (William) vybral, Ulrich von Liechtenstein, bol skutočný rytier žijúci v rokoch 1200 – 1275. V roku 1227 sa zúčastnil turnaja vo Valticiach. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama