Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Asi som staromódny, ale modernistické prvky v tomto filme pôsobili na mňa veľmi rušivo. Hudba by sa ešte dala zniesť, ale ultramoderné róby pani Jocelyn, alebo skandovanie pri zápase, či rôzne pomaľované tváre v štýle anglických rowdies - tak to nie ! Ani neviem ,či to bol film pre teenagerov, alebo akčný, alebo .... ()

nascendi odpad!

všetky recenzie používateľa

Ak by som mal toto, čo sa zdráham nazvať filmom, brať vážne, potom by som to musel nazvať urážkou. Urážkou od úvodnej skladby We Will Rock You až po idiotský záver. V popiske je to označené štyrmi žánrami, z ktorých som ochotný uznať iba jeden, a to, že išlo o akčný film, pretože som si všimol, že sa v ňom niečo hýbalo. Vlastne som to pozeral iba kvôli Heathovi Ledgerovi, ktorého som nechcel mať fixovaného na teplého kovboja zo Skrotenej hory. Ale po záverečných titulkoch ostávam naďalej pri Skrotenej hore. ()

Reklama

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Někdy je celkem vtipné, když jdete koukat na film o kterém si předem nic nezjistíte a očekáváte něco úplně jiného, než vám je servírováno s výsledkem takovým, že vůbec nechápete, co se to před vámi děje..tak přesně toto se mi stalo u Příběhu rytíře. Očekával jsem historický film a byla mi nabídnuta vskutku příjemná romantická komedie(sice převážně pro naše něžnější polovičky) ve které, si každý najde to své. Romantická linie příběhu byla sice celkem plytká, zato s charismatickým Ledgerem, k Bettanymu nemám slov(to byla jeho exhibice) a jako třešnička na dortu naprosto okouzlující Laura Fraser (v roli kovářky). Sice We Will Rock You a skandující publiku už bylo trošku příliš, ale pokud byl hlavní účel vyloudit na tváři diváka úsměv, tak se zadařilo. Pokud můžu doporučit, vůbec nic od tohoto filmu neočekávejte a jen se nechte unášet na vlně zábavy a nudit se rozhodně nebudete.. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po všetkých stránkach predvídateľné, ale má to šmrnc, nadhľad a vtip. Ale zase nie po celý čas a iba do určitej miery. Nie sú tam aj napriek po music chvalabohu žiadne popkultúrne odkazy a mladí herci sú celkom sympatickí. Prečo to trvá výrazne cez dve hodiny a prečo to má dokonca aj SE, to nechápem (umelecký presah ním asi režisér nezamýšľal) a neviem, či náhodou princeznina komorná a tá kováčka neboli krajšie, ako Shannyn. Vlastne nechápem, prečo sa tá kováčka do Williama nezaľúbila, mohla byť z toho aspoň poriadna dráma. Že sa jedná o film na víkendové popoludnie, vhodný pre trávenie rezňa so zemiakmi v žalúdku, netreba opakovať. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Svojsky natočený film o rytieroch. Skvelá rytierske zápasy na koňoch ktoré s pribúdajúcimi minutami filmu neuveriteľne gradujú až do dojemného záveru. Príbeh sluhu a jeho kamarátov, ktorý chce vyhrať turnaj a získať srdce princeznej =). Naviac skvelé hlášky a scény (v kostole na koni, skladanie básne pre milú, tanečné vystúpenie, nové nike brnenie...). ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (38)

  • Šľachtic, ktorého meno si Heath Ledger (William) vybral, Ulrich von Liechtenstein, bol skutočný rytier žijúci v rokoch 1200 – 1275. V roku 1227 sa zúčastnil turnaja vo Valticiach. (Raccoon.city)
  • Mezi komparzisty se objevili i bezdomovci z Prahy. (Karlos80)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama