Reklama

Reklama

Všechno nejlepší k mým narozeninám

  • Kanada Happy Birthday to Me (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Oblíbená studentka vysoké školy Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) přežije podivnou nehodu, ale od té doby trpí ztrátou a traumatickými výpadky paměti. Pokouší se začít normálně žít a znovu se stane něco strašného - její přátelé jsou jeden po druhém krutě připravováni o život. Bude sama další obětí nebo je dokonce vražedkyní? Děsivá pravda vyjde najevo v den Virginiiných 18 narozenin... jste srdečně zváni. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

peiton 

všetky recenzie používateľa

Výborná vec s lišiackym vyvstavaným scenárom.Mám rada snímky ktoré ma oklamú ,,telom" z jednoduchého dôvodu a síce ako sa zvykne vravievať ,,to najlepšie prichádza na koniec".Celé tajomstvo úspechu tkvie v zapeklitej pointe i názov divákovi čo to napovedá,ale zároveň neodhaľuje to,čo má byť odkryté v správny čas.Sám detektív Colombo by mal problém rozlúsknuť tento tvrdý oriešok.Ako z jednej kníh od Agathy Christie.Dostali ma! ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

8/10 Po prvni scene dobre jsem nabyl dojmu, ze se bude opakovat stary znamy scenar tolikrat jiz videny a opredeny mraky klise a vycpany spostou vaty a nudnych mist, ale ouha. Tady se nastesti jedna o neco uplne jineho. Kanadanci se zhledli v italskem gialu, smichali ho s typickou americkou "hajsCOOL", popridavali par legracek, podmazli stylovou hudbou a okoreili to prekvapive slusnym scenarem, s nimz se nebudete ani na chvilku nudit, prestoze ma film na svuj zanr uctyhodonou stopaz. Skoda toho uplneho vysvetlovani zaveru, ktere je sice mozna prekvapive (o prekvapeni v tomto snimku neni nouze ;]]), ale bouzel shodi cely dosavadni prubeh o tridu niz, protoze nanuti divakovi svoji pochybou verzi "proc se to vlastne vsechno stalo". Presto prese vsechno je to opravdovy nadprumer, ktery by si zaslouzil vic pozornosti a mozna i remake, i kdyz pri urovni soucasnych $racicek bych so docela obaval o vysledek... ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nastolenie záhady v podobe tajomného vraha bolo vynikajúce. Aj pokračovanie dejovej linky mi prišlo ako veľmi vydarené, teda okrem pár slabších pasáží v strede, pričom krvi tiež mohlo byť viac. Navyše mordovačky sa mi zdali až príliš odbité a často mimo záber. Najviac ma však dostalo rozuzlenie, ktoré asi čakal málokto. Celkovo to vidím na mierne nadpriemerný slasher kde hrá prím hlavne výborný scenár. Na hororových prvkoch sa však mohlo viac popracovať. 70/100 ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

V prvých troch štvrtinách je film dosť kúskovitý, po dvoch nudných teenagerských dialógoch nastupuje jedna vražda a tak to ide dookola. Chvalabohu finále, príjemné rozuzlenie, úžasný posledný záber a ďalšie drobnosti v poslednej štvrtine to zachraňujú. Gore je dosť slabé, zväčša sa gro udeje mimo záber a my len sledujeme výsledný "produkt". Ale divák sa môže tešiť na kvalitnú dávku mizerných hereckých výkonov a absurdných dialógov. Príjemný 80s slasher štandard. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

„No tak, Winstone, polib mamince prdel!“ Vrah kosí zlatou mládež, která si myslí, že je pupkem světa. Jo, na to se vždycky dobře kouká. Ještě když je to dobře natočené a ty mordy jsou docela dobře vymyšlené. Jen je to moc dlouhé a ta závěrečná pointa možná trochu přepláclá a na štíru s logikou. Navíc zprvu zajímavý mix slasheru a psychologického horroru začne někde počátkem druhé půle skřípat a prolne se to právě i do toho závěru. Slušná práce to ale je, to zase nechci říct. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (8)

  • V roku 2019 bola vydaná Blu-ray edícia filmu s nešťastne riešeným obalom, ktorý divákovi prezradil, kto je skutočným vrahom. (beso74)
  • Existujú tvrdenia, že tvorcovia, aby udržali koniec filmu v tajnosti, natočili niekoľko variant záveru. Pravda je však taká, že samotní tvorcovia počas veľkej časti natáčania ani len netušili, čo so záverom. Scenár síce jeden obsahoval, no producenti s ním neboli spokojní. Mal síce logiku, ale chýbal mu zvrat. To vysvetľuje vyznenie záveru, ktorý bol nakoniec zvolený. (beso74)
  • Operácia mozgu bola uskutočnená pravým neurochirurgom, samozrejme nie na skutočnom mozgu. (beso74)

Reklama

Reklama