Reklama

Reklama

Zábavný park

  • Česko Zábavný park (viac)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), ktorý práve absolvoval vysokú školu, sa teší na vytúženú dovolenku. Rád by precestoval Európu, ochutnal nemecké pivo, navštívil svetovo preslávené múzeá a oslnil krásne dievča, najradšej typickú Francúzku. Píše sa však rok 1987 a na Ameriku doľahla ekonomická recesia. Potrebné peniaze sa v rodinnom rozpočte v poslednej chvíli nenájdu, a tak Jamesovi nezostáva nič iné, len vziať podradnú brigádu v zábavnom parku. Stokrát omleté disco spolu s vôňou cukrovej vaty, nervóznymi rodičmi a ukričanými deťmi - nič horšie už Jamesa stretnúť ani nemohlo. Ale aj tu návštevníci prežívajú skryté príbehy, vďaka ktorým je toto zemestnanie znesiteľnejšie. A keď s vami pracuje šikovná a krásna Em Lewinová (Kristen Stewartová), môže sa aj z pekla stať nebo na zemi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (383)

Javert 

všetky recenzie používateľa

Tak pěkně se to rozjíždělo, že jsem si ještě tak v půlce filmu myslel, že tomu dám pět hvězd a označím to za jednu z nejlepších komedií poslední doby. Bohužel v poslední třetině Adventureland sklouzává do vod klišovité romantiky, jakou můžeme vidět u každé druhé novodobé (romantické) komedie. Eisenberg i Kristen jsou nicméně skvělí a ta pověstná chemie mezi nimi vskutku funguje. Zvláštní míru pozornosti si zaslouží Bill Hader v podobně ujeté roli jako v Superbad. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Yo La Tengo: 1. "Satellite of Love" - Lou Reed ,2. "Modern Love" - David Bowie ,3. "I'm in Love with a Girl" - Big Star ,4. "Just Like Heaven" - The Cure ,5. "Rock Me Amadeus" - Falco ,6. "Don't Change" - INXS ,7. "Your Love" - The Outfield ,8. "Don't Dream It's Over" - Crowded House ,9. "Looking for a Kiss" - New York Dolls ,10. "Don't Want to Know if You Are Lonely" - Hüsker Dü ,11. "Unsatisfied" - The Replacements ,12. "Pale Blue Eyes" - The Velvet Underground ,13. "Farewell Adventureland" - Yo La Tengo ,14. "Adventureland Theme Song" - Brian Kenney , ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Áno, na takéto good feel viac menej nezávislé americké menšie filmíky narazíte až niekedy neskoro večer v televízii, keď sa už nikto nepozerá. Je to trochu škoda, najmä, ak sa film trafí tam, kam chcel. Osemdesiatková atmosféra s jej typickými pesničkami (nie však notorickými odrhovačkami), prvé "skutočné" lásky, ktoré vám nadlho zlomia srdce, ale zocelia vás a mierny nádych reality, spojenej s nostalgiou. K tomu herci, ktorí si dávajú takto oddych od menej zmysluplnejšej komercie. Na začiatok leta ako stvorené a pre študentov možno návod, ako stráviť leto. Trochu zamrzel záver, režisér sa mohol viac prikloniť k realite, ale v živote je všetko možné, takže je to iba vec názoru. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Dejovo šedivé a romanticky mdlé. Zábavný park nemá čo divákovi ponúknuť, možno s výnimkou hereckej stránky, ale ani tá nebola bohviečo. Samotný záver mi prišiel tiež taký nijaký, nápad bol síce slušný, ale jeho prevedenie bolo nemastné-neslané. Jeden z filmov, ktorý do dvoch dní vyfučí z hlavy. 40/100 ()

ladko 

všetky recenzie používateľa

Nie je to čistokrvná komédia, skôr romantika prekladaná vtipnými momentami, najmä v podaní excelentného Hadera - čo výstup, to výbuch smiechu. Len škoda, že nedostal viac priestoru. Naopak Reynolds snáď ešte v žiadnom filme nebol taký nevýrazný ako tu. Hlavná dvojka sympatická, výborný 80's soundtrack potešil a za tanečné kreácie Lisy P mám chuť pridať aj tú piatu hviezdu... ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (9)

  • Kristen Stewart (Em) má na pravé ruce stejný náramek jako ve filmu Na území žen z roku 2007, ve kterém hrála Lucy. (Kyushu)
  • Režisér Greg Mottola chtěl původně natáčet ve skutečném Adventurelandu, ve kterém pracoval, ale nakonec od tohoto úmyslu odstoupil, protože se park hodně změnil. Natáčelo se v Pittsburghu, v zábavním parku známem jako Kennywood Park. (HellFire)
  • Skutečný Adventureland se nachází ve Farmingdale v New Yorku na Long Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama