Reklama

Reklama

Druhý muž

  • Slovensko Iný muž (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Peter a Lisa žijú roky v pevnom manželskom zväzku. Ona je úspešná dizajnérka obuvi, on vedie vlastnú firmu. Lisa práve slávnostne predstavuje svoju aktuálnu kolekciu. Pri večeri je však nesvoja, vyhýbavá. Kladie manželovi otázky ako „Myslíš, že dvaja ľudia môžu žiť spolu po celý život? Nikdy si sa nechcel vyspať s inou ženou?“. Peter sa pokúša nájsť odpovede na ceste do Talianska. Tam sa zoznámi so šarmantným Ralphom, ktorý je Lisinin milenec. Ale Ralph má vlastné tajomstvá.

Dráma o klasickom ľúbostnom trojuholníku, ktorý výrazne presahuje obvyklú šablónovitú tému cudzoložstva. Príbeh sa rozvinie a skúma podstatu neprvoplánovej žiarlivosti, ale aj straty a odpustenia. Napätie sa stupňuje. Vzniká zvláštna emocionálna a estetická kombinácia túžby a posadnutosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (82)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Film akosi o ničom, alebo som aspoň nepochopil konanie Neesonovej postavy a o čo mu vlastne išlo. Takisto dosť zvláštne spracovanie od režiséra, keď po úvode zrazu vidíme ako Neeson vyhadzuje šaty zo skrine a netušíme, čo sa stalo, či Linney odišla alebo zomrela. Zrejme chcel byť originálny a nie všetko polopatisticky predhadzovať divákom, no stačil by aj titulok "O 6 mesiacov neskôr", lebo netušíme, či je to na druhý deň po predchádzajúcej scéne alebo po roku. A Neeson mohol zahrať smútiaceho manžela aj o čosi lepšie, lebo to skôr vyzeralo, že sa smeje a nie plače. No on prišiel o svoju Natašu až rok po natočení tohto filmu, takže to vtedy asi nevedel tak precítiť. ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Liam Neeson je skvely herec a da sa mu zozrat skutocne vsetko. Pribeh o muzovi, ktory po smrti svojej manzelky zistuje, ze tato viedla "druhy" zivot, je sice zaujimavy, avsak spracovanie v tomto pripade daleko zaostava za hereckymi kvalitami dajme tomu ustredneho dua. Problem je predovsetkym v scenari, ktory Neesona nuti robit veci, ktore by clovek v obdobnej situacii len ztazka vykryval, pricom zlom prichadza niekde okolo prvej sachovej partie, kde realnost ustupuje do pozadia a vynaraju sa len zbytocne otazky...skoda, potencial tu bol velky, vysledok je viac nez rozpracity. 2,5/5* ()

Reklama

FilmWave 

všetky recenzie používateľa

Nedejte se zmást trailerem, "Druhý muž" rozhodně není thriller, ale spíše komorní drama. Nejen rozezleným Neesonem film hodně připomíná Pollackova "Náhodná setkání". Eyre hodně pracuje s časovou osou, ale víc než napětí z toho těží zmatek. Tam, kde se "Náhodná setkání" rozvinou do úplně nové zápletky a dramatu, "Druhý muž" jen přešlapuje a pořád čekáme na konec. Nicméně ten toto, jinak spíše podprůměrné drama, vytáhne trochu nahoru. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé, že film sa točil práve v čase kedy Liamovi zomrela manželka, a predsa som tu od neho to utrpenie a emócie nevidel. A zvlášť na jeho rozpoloženie to malo byť pritom príliš ľahké. Lenže tu to šlo podivnou cestou kontroverzných myšlienok kde v jednu chvíľu stojíte s kladivom a idete rozmlátiť kučeravú hlavu a o chvíľu už tú hlavu predstavujete rodine, pre mňa nepredstaviteľné. Plus ten záver je naozaj nič nehovoriaci, prázdny, akoby znázorňoval, že všetko bolo natočené aj tak zbytočne. Ide o psycho drámu s rozhrešením pre vinníka zrady, považujem to za vysoko nereálne. V reálnom svete a pri Liamovych schopnostiach by to kladivo bolo minimálne v piatom až šiestom stavci. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film, ačkoliv by mohl být velmi silným dramatem bohužel nevyužil potenciálu z celkem zajímavého námětu. Je to komorní záležitost zahraná prakticky v pěti lidech, přičemž hlavní tíhu příběhu nese Neeson a Banderas. Oba se snažili, oba byli dokonce dobře zvoleni pro své role, ale o stupňujícím se napětí v milostném trojúhelníku nemůže být ani řeč. Šachová partie (jako už mnohokrát) mohla být právě tím napínacím mechanismem, ale zde vrcholem napětí bylo strhnutí figur rukou... Slibované téma odpuštění je zde také ztvárněno lacině a ne zrovna věrohodně... Film tak spíše zklamal. Škoda..* * ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Veľký kasový prepadák, ktorý zarobil len 1 milión dolárov, hoci rozpočet bol 15 miliónov. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Londýne (Hounslow), Ely (Anglicko, Veľká Británia) a v Miláne a pri jazere Como (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama