Reklama

Reklama

Čarodejov učeň

  • Česko Čarodějův učeň (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Čo svet svetom stojí, stále v ňom zúri vojna čarodejníkov o jeho ovládnutie.
Vyvolený mladík musí absolvovať rýchlokurz mágie od skúseného čarodejníka, aby podstúpil ťažkú skúšku, porazil temné sily a zachránil svet.
Po smrti spravodlivého a múdreho Merlina chráni ľudstvo trojica jeho žiakov. Proti nim však stojí zlá a zákerná čarodejnica Morgana, ktorá sa usiluje o kúzlo Vzkresenia, čo by znamenalo všeobecné zmŕtvychvstanie a zároveň skazu všetkého. Úlohu spacifikovať ju dostal kúzelnícky majster Balthazar Blake, jediný čarodejník, ktorý sa po stáročia pokúča nájsť Najvyššieho Merlinovca, ktorý jediný môže Morganu zastaviť. Svojho učňa nakoniec nájde až v 21. storočí na Manhattane v osobe zázračne nadaného chlapca Davea Stuttlera. Ten však v obchode so starožitnosťami náhodou oslobodí Baltazarovho úhlavného nepriateľa, zákerného čarodejníka Maxima Horvatha... Po desiatich rokoch študuje Dave fyziku. Baltazar plachého a introvertného mladíka zasvätí do tajomstiev mágie a navzdory Daveovým pochybnostiam z neho urobí svojho učňa Nezvyčajná dvojica začne spoločne bojovať proti všetkému schopným mocnostiam zla. Dave musí v sebe nájsť všetku odvahu k tomu, aby ako Čarodejníkov učeň svoj výcvik prežil a získal aj srdce svojej vyvolenej... (TV JOJ)

(viac)

Videá (14)

Trailer 3

Recenzie (1 049)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $150miliónovTržby USA $63,150,991Tržby Celosvetovo $215,283,603 Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,420,612Tržby za predaj DVD v USA $25,668,669 ║ Rutinérska réžia a rutinérske herectvo Nicolasa Cage, príbeh ničím prekvapujúci, tak ako tomu bolo u Merlinovského/Bruckheimerovho Kráľa Artuša, občas nejaký ten vtíp, triky újdu ale neohromia, nejaké to osvieženie aspoň prinesie dvojica nováčikov neokukaný "motáčik" Jay Baruchel a sympatická Teresa Palmer(nová Naomi Watts), škoda že nemali skoro čo zaujímavé hrať. /videl v kine: 50%/ ()

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Vyvolený proti největší hrozbě lidstva… Co mi to sakra jen připomíná? ÁÁÁ.. Čarodějův učeň je prakticky zkrácená verze Harry Pottera. Tak už chápu proč jsem z toho tak nadšená.. Fantasy, sexy dlouhovlasý Nicolas Cage, zábava, štěňátka, dráčci, One republic - Secret (ve stylovém remixu)… Co víc si můžu přát? DVD tohoto filmu ve své filmotéce… V překladu to znamená spokojenost! PS: Ještěže máme v tom 21. století fyziku, jinak bychom byli všichni nahraní. Viď Subjektive :o) ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Opět stačilo, aby mi tu jeden herec zkazil celkovej dojem z filmu. Já jsem od tohodle filmu totiž očekával především výbornou akční zábavu, kde Nicolas Cage ze sebe udělá dlouhovlasýho mága ze středověku a mě to bude bavit. Nicolas Cage a Jon Turteltaub už mě kolikrát dokázali dobře bavit, ale v tomhle případě to prostě nejde. Kolikrát jsem přemejšlel i nad jednou hvězdičkou, ač mě to mrzelo. Nakonec jsem to ale nechal na dvouch. Samotný příběh není vůbec špatný, jen ten Baruchel je tam jak pěst na voko. Nehledě na to, že film celkově je spíš pro děti, než pro všechny. Prostě mě to naštvalo. Člověk se na něco těší a pak z toho má akorát dvouhodinový trauma u televize. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Už ten název je lákavý,obsazení je lákavé,celý děj je lákavý.Rozhodně je to zážitek,při kterém jsem se ani nekoukala na čas a neříkala si,kdy už to skončí.Film uběhl tak rychle,že jsem ani nestačila mrknout.Ale..je už od začátku jasné,jak tohle všechno skočí.Snad žádné překvápko se nekonalo,na konci se odehrál závěrečný boj,a skončilo to.Jak jinak,než šťastně.Zkrátka nic nepředvídatelného,takže menší mínus.Každopádně tam byly úžasné efekty,akce a ani dobrý humor nechyběl.Celkově mě film příjemně potěšil:)Ale na ty čtyři hvězdičky to pořád není.. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Od Carodejovho ucna som necakal vobec nic a mozno aj preto bolo moje nadsenie o to väcsie. Po druhom pozreti som sa rozhodol dat o jednu hviezdicku dat menej, ale stale sa mi to pacilo. Meno producenta Jerryho Bruckheimera bije do oci a asi aj to dopomohlo k tomu, aby sa nesetrilo vizualnymi efektami a akcnymi zabermi, ktore sa striedali prilis casto a obcas tam boli aj nejake dialogy, ktore mi neprekazali. Pacil sa mi aj humor, film mal svih a scenar u mna nehral ziadnu ulohu, nech uz je akokolvek klisoidny. Nicolas Cage je celkom fajn, inac Alfred Molina mi pripomenul zloducha z druheho SPIDER-MANA (2004), on je pre tieto ulohy ako stvoreny. _______ Nicolas Cage - (Balthazar Blake) +++ Jay Baruchel - (Dave) +++ Alfred Molina - (Maxim Horvath) +++ Teresa Palmer - (Becky Barnes) +++ Toby Kebbell - (Drake Stone) +++ Omar Benson Miller - (Bennet) +++ Monica Bellucci - (Veronica) +++ Produkcia: Jerry Bruckheimer, Nicolas Cage +++ ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (30)

  • Scénu Čínskeho festivalu, v ktorej ožije sprievodný drak, natáčali počas dvoch týždňov na Elridge Street, v srdci newyorskej Čínskej štvrte. Na kasting vedľajších postáv prišlo viac ako 2 000 ľudí z miestnych čínskych komunít, no voľných miest bolo “iba” 500. (Greenpeacak)
  • Kostymer Michael Kaplan s celým tímom vytvorili dokopy 10 na chlp rovnakých kópií dlhého koženého kabáta Balthazara Blakea (Nicolas Cage). Balthazarove prstene boli taktiež všetky vyrobené na mieru. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (viac)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (viac)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (viac)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené