Reklama

Reklama

Lemuel Gulliver (Jack Black) je menší zavalitý chlapík, ktorý už rezignoval na splnenie svojich snov, že bude úspešným autorom cestopisov. Pracuje ako poslíček v redakcii newyorských novín a tajne miluje editorku Darcy Silvermannovú (Amanda Peetová). Jedného dňa sa prekvapivo osmelí a podfukom ju presvedčí, aby ho vyslala napísať reportáž o bermudskom trojuholníku. Počas výpravy na Bermudy sa Gulliver ocitne vo veľkom víre a stroskotá v doposiaľ neobjavenej krajine, kráľovstve Liliput. Je tu obrom 22-násobne väčším, ako sú bežné miery sveta Liliputánov. Najprv ho síce zatkne generál Edward (Chris O'Dowd), ale čoskoro sa z neho stane veštkými obdivovaný a rešpektovaný obor. Pomôže prostému mladíkovi Horatiovi (Jason Segel) nahovoriť si princeznú Mary (Emily Bluntová) a sám dokáže poraziť nepriateľskú armádu Blefusciánov. K tomu pridá niekoľko vlastných vymyslených príbehov o tom, ako vymyslel najväčšie vynálezy sveta, príbehy o svojej odvahe, schopnostiach a zásluhách. Jeho dôležitosť naberá skutočne obrie rozmery. Keď však vyjde najavo pravda o tom, čo je zač, stratí Gulliver všetku priazeň, ktorú si u Liliputánov vydobyl. Navyše sa kvôli nemu obyvatelia ocitnú vo veľkom nebezpečenstve, a tak mu nezostáva nič iné, len nájsť spôsob ako napraviť všetky škody, ktoré napáchal. Napokon mu to pomôže, aby získal sebavedomie aj životnú lásku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (526)

Hellboy odpad!

všetky recenzie používateľa

Chudák Swift by mohl rotovat v hrobu rychlostí blížící se rychlosti světla, z jeho satirických knih nezbylo nic, žádné zamyšlení, pusto. Pokud měl čirou náhodou tento film přiblížit Swiftovo dílo dnešním generacím - což by vůbec nemusel být špatný záměr - tak samozřejmě naprosto zklamal. Tohle je naprosté znásilnění literatury. Blackovy Gulliverovy cesty představují dokonalý koncentrát snad všeho, co na Novém novém novém Hollywoodu nesnášim, ať už je to celý rámcový příběh o chudáčkovy z podatelny, který si po pěti letech najde cestu k ženě svého srdce, nebo třeba muzikálový závěr, který tvoří jakousi plesnivou třešničku na dortu, naprostý vrchol (čti dno) tohoto díla, a u nějž pořád nedokážu pochopit, kde přesně se v tom filmu tak náhle vzal. ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Přiznejme si to, Jack Black nepřišel léčit rakovinu, ale bavit lidi. Nemá k tomu tisíce efektů jako Michael Bay, ale celkem zajímavé nápady a svůj osobitý humor, který nemusí každému sedět a není to přesně můj styl. Nicméně kdo si pustí jeho film, ví, do čeho jde a v tomto případě to i dostane. V Gulliverových cestách se mu povedlo poskládat dobrý herecký tým (jedna ze silných stránek snímku), napsat děj, který má hlavu a patu a byl na světě průměrné dílo, které nemůže překvapit, ale ani příliš zklamat. Škoda jen toho agitačního tanečku na závěr. 50% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Neviem, čo si o tom myslieť. Bolo možno miestami našľapnuté k poriadnemu "vodvazu", film mal však nakoniec splniť požiadavky rodinnej komédie a jasnej nalinkovanosti. Až muselo byť asi Blackovi ľúto, že venoval energiu takémuto polovičatému projektu. Vážne mi je trápne písať pri filme tohto komika, že deti sa budú dobre baviť a ich dospelý sprievod nezaspí. Tie celosvetové tržby nechápem keď to v Amerike prepadlo...asi sme už menej obozretní, ako tí nami odsudzovaní "only entertainment wanted" amíci. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $112miliónovTržby USA $42,779,261Tržby Celosvetovo $238,279,261Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,597,090 //počet predaných kusov 379,876║ Fádna tuctová suchá traškarina, kde je neskutočne málo tých vydarených scén a gagov, veľká zbytočnosť a utopené peniaze za nič. /35%/ ()

Larky 

všetky recenzie používateľa

Nejtvrdší vzorek hulili tvůrci Tureckých hvězdných válek v roce 1982 a protože ten rok byla slušná úroda, rozhodli se, že archivují něco i dalším generacím.Čas od času se stane, že se archiv otevře a něco málo se nabije do skla (špeky se nebalí, protože pak by toho z archivu rychle ubývalo), udělá se pohodová atmosféra, skleněnka koluje a všichni přítomní se smějou i největším kravinám a napadají je věci, které jsou za hranicemi lidského vkusu a logiky.Tuto proceduru zřejmě absolvoval i tým kolem Roba Lettermana, jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak mohlo někoho napadnout (a poté ještě nepochopitelněji...i ztvárnit) tuto dementní (ne)komedii.Gulliver's Travels nejsou vtipným filmem, spíš dosti trapným, se spoustou totálně WTF scén (Jack Black močící na hořící palác v zemi Lilliputů...cože?), s logikou, která si udělala hodně dlouhou a dalekou dovolenou (během chvíle lilliputy postavený luxusní byt v lidské velikosti...cože kurva?) a tupým scénářem psaným 4 letým dítětem scénáristy.Zkomedializování klasických pohádek se nebráním, ale nesmí to být za cenu nelogičností a scén, které jdou za hranice absurdity.Gulliver's Travels jsou zklamání a s tím, že mám rád Jacka Blacka jsou pro mě zklamáním dvojnásobným - lepší 1*. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (20)

  • Princezně (Emily Blunt) se po scéně, kdy Gulliver (Jack Black) přemůže robota, se v jednotlivých scénách mění šaty. (KucC)
  • Emily Blunt sa v jednom z rozhovorov priznala, že postava princeznej bola zatiaľ "najdievčenskejšia" rola v jej kariére. (Fabrinka)
  • Taylor Lautner měl původně hrát Horatia, ale producenti uznali, že je příliš mladý a obsadili staršího Jasona Segela. (D3VIL)

Reklama

Reklama