Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiálny názov)
  • Veľká Británia The Hunt for Gollum
Krátkometrážny / Akčný / Dobrodružný / Fantasy
Veľká Británia, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(viac)

Recenzie (218)

T2 

všetky recenzie používateľa

II Rozpočet £3,000 II Pekné že sa fanúšikovia do takéto niečoho pustili, škoda že príbeh o niečo viac nevystužili, je to dosť ploché a k lepšiemu hodnoteniu to vytiahne len veľmi pôsobivý súboj Aragona proti škretom, ktorý je na úrovni za ktorú by sa nemusel hanbiť ani vysokorozpočtové veľkofilmy. /55%/ ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

V podstate až obdivuhodná fanúšikovská pocta Pánovi Prsteňov a škoda azda len toho, že popri tej všetkej a vôbec nie márnej snahe ostal v úzadí samotný príbeh, čo pri tomto type filmov nie je ojedinelým zjavom. Ale špičková technická stránka takmer dokonale imitujúca Jacksonovu trilógiu si zaslúži maximálne uznanie a dáva zabudnúť istým nedostatkom. Aj keď to, že internetová kinematografia je na vzostupe, vieme uz istý čas. ()

Reklama

liskam 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě kvalitní 40 minutovka, která dává nahlédnout do zákoutí a stínů plánů které měli Gandalf a Aragorn s Frodo Pytlíkem a jedním prstenem. Film jako takový se mi opravdu zalíbil. Nenucený, mysteriozní, dojemný, přirozeně plynoucí, a i ta jediná bojová scéna byla dobře udělaná. (jediné co by se dalo filmu vytknout, byla mírná nepřesnost, oproti knižní předloze, a né úplně dobře vybraní herci) I díky tomu, že se jedná o fanouškovský film, nemám jinou možnost než dát 5 hvězd. Za mě 90% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Fanúšikovská fajnšmekrovka. Pre tých, ktorí sa nevedia dočkať toho, kým nám Peter Jackson a Guillermo del Toro prinesú Stredozem znova na plátna našich kín, sa amatérsky tím odborníckych fanatikov rozhodol spáchať takýto profesionálne pôsobiaci, vynaliezavý, milý malý kraťas. Tentokrát však nejde o ďalší z rady internetom letiacich úchylných a zvrátených amatérskych frašiek. Strih, kamera, výprava, masky(!), kostýmy a dokonca aj choreografie súbojov sú bezchybné. Príbeh a zápletka nemajú vlastne žiadny vlastný zdroj, inšpirácia je stopercentná, ale keby mi niekto povedal, že pozerá vystrihnutú časť z niektorého z filmov trilógie, tak by nebol ďaleko od pravdy. Kvalitou atmosféry by ich totiž laik a neznalec tejto mánie mohol kľudne hodiť do jedného vreca. A najkrajšie na tom je, že celá táto paráda údajne neprekročila rozpočet štyritisíc libier. 85%. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Hon na Gluma má velkou výhodu v tom, že takřka každý zápor, který na něm najdete, lze snadno omluvit kouzelnou větou typu "Ale na to, že to točili fanoušci a za pár šlupek...". Já se ovšem stejně nemůžu smířit s tím, že představtel Aragorna vypadal jako moula, že příběh byl jalový a že zatímco některé scény měly opravdovou "Tolkien-Jackson" atmosféru a vypadaly fakticky filmově, jiné (souboj Aragorna se skřety) připomínaly home video (nebo spíš "les video"). ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (9)

  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)

Reklama

Reklama