Reklama

Reklama

Americké vraždy

  • USA The Killing of America
všetky plagáty

Obsahy(1)

Koláž z dochovaných záběrů a rozhovorů, přibližující odvrácenou tvář Ameriky jako společnosti posedlé zabíjením. Kontroverzní film nebyl dosud v zemi svého vzniku oficiálně uveden. (NFA)

Recenzie (8)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Šokumentary alebo true crime na taký spôsob, že z roku 1981 sa vysmieva moderným true crime dokumentom, aké sú niektoré amatérske. Atentáty, masové vraždy, chladnokrvní vrahovia, niektoré veci až pripomínajú, ako keby boli snáď z Tretej ríše a nie z najväčšieho šíriteľa demokracie na svete. A najšokujúcejší je dátum vydania a potom uvedomenie si toho - a čo sa vlastne zmenilo k lepšiemu za vyše 40 rokov? Hlavný odkaz filmu je, že asi by nemala byť každému magorovi prístupná zbraň, ktorú si kúpi v obchode len tak ako inde marshmallowsy. Film končí vyhlásením, že kým ste pozerali tento dokument tak bolo v USA zavraždených ďalších 5 ľudí. A aký je stav dnes? FBI hlási, že vražda v USA nastáva každých 30 minút, takže veľký pokles nenastal. ()

greedo95 

všetky recenzie používateľa

Film, který vás rozhodně přinutí zamyslet se nad dnešní společností. Poukazuje na známé, i neznámé vraždy, u kterých není na první pohled pochopitelný jejich důvod. Některé záběry jsou trochu brutální, což filmu dodává skvělou atmosféru. Nejvíce jsem ale přemýšlel nad tím, proč tento film nebyl v Americe nikdy oficiálně uveden. ()

Reklama

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

„Všetky časti filmu, ktorého sa chystáte byť teraz svedkom, sú skutočné. Nič nebolo zinscenované.“ Úpadok a zbrojenie Ameriky a jeho obyvateľstva má za následok jednoducho to, že zbrane sú častejšie využívané na obranu respektíve útok. Ten, kto sa pozrie do ich hlavne už len ojedinele dokáže popísať pocity z tunelu smrti. Účelové sračky Ameriky a iných – zbrane nezabíjajú ľudí, to človek, nemôžu obstáť. Tak prečo potom tie sankcie za zbrojenie, ktoré si hádžu viaceré krajiny navzájom? Jednoducho politika, ...účelová a tvrdá. Zaujímavosťou projektu Sheldona Renana a Leonarda Schradera (neuvedený v titulkoch) je, že ich takpovediac domáci počin THE KILLING OF AMERICA (v koprodukcií s Japonskom) sa po kino premiére nedostáva v Amerike na VHS. V Japonsku sa tak udialo v roku 1983. Amerika si na vlastnú tvár a konfrontáciu s ňou musela počkať až do roku 2016, kedy film vychádza 25. októbra na DVD a Blu-ray nosičoch. ### PS – videná americká verzia o dĺžke trvania 90 minút. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Vďaka jednému autentickému záberu za druhým, šokujúci dokument, ktorý sa zaoberá nie len na násilím, ale aj úpadkom spoločnosti, či myslením amerického národa, ktorý našiel zaľúbenie v zbraniach, ktoré využíva ako najvhodnejšiu metódu k dosahovaniu cieľa. Divák bude svedkom atentátu oboch Kennedyovcov, M.L. Kinga, činmi sériových vrahov, množstva demonštrácii, ktoré sa zvrhli v zverstvo a mnoho iných prípadov, ktoré doslova vyrážajú dych. Toto je odvrátená stránka “slobodného” myslenia, kde môže mať každý zbraň a robiť si s ňou čo len chce. Kým sme sa my v 80 rokoch hočkali či šmýkali na preliezkach, naši rodičia nechávali dvere na domoch dokorán, v USA sa killovalo len taká radosť. A toto “všetko” máme teraz kvôli radám na mandarínky a sviečkovú pred dverami .. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Dokument o zločinu v USA, který je složený z autentických záběrů povětšinou profláknutých událostí - viz.herecké obsazení. Některé záběry jsou řekněme drastické, mírou nechutnosti i kvality bych to přirovnal ke Kokainovým kovbojům, tedy ne zas až takový extrém. Kdo má přehled, nebude z tohoto nijak na větvi, naopak kdo není detailů a jednotlivých případů znalý. bude čumět. Dá se doporučit. ()

Zaujímavosti (4)

  • Snímek byl v polovině 80. let zakoupen do československé distribuce. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu vyrobila a rozeslala plakáty, ale své premiéry v našich kinech se už tento film nedočkal. (charles3)
  • Tvorcovia filmu zaplatili 20 000 dolárov Abrahamovi Zapruderovi za zapožičanie dnes už svetoznámej nahrávky zachytávajúcej vraždu Johna F. Kennedyho, aby sa tento obrazový materiál mohol zahrnúť do finálneho zostrihu. (Kusko.t2)
  • Takpovediac domáci počin Sheldona Renana a Leonarda Schradera (neuvedený v titulkoch) (koprodukcia s Japonskom) sa po kino premiére nedostáva v Amerike na VHS. V Japonsku sa tak udialo v roku 1983. Amerika si na vlastnú tvár a konfrontáciu s ňou musela počkať až do roku 2016, kedy po takmer štyroch dekádach dokument vychádza na DVD a Blu-Ray nosičoch. (Kusko.t2)

Reklama

Reklama