Reklama

Reklama

Majú mená slávnych talianskych renesančných umelcov, ovládajú zbrane japonských ninjov a zbožňujú pizzu. Ninja korytnačky sú obrovský fenomén, ktorý sa zrodil predne pred tridsiatimi rokmi ako čiernobiely komiks. Mesto New York zúfalo potrebuje hrdinov. Ovláda ho totiž strach a všetkého schopný Shredder, ktorého pozícia vládcu podsvetia je úplne neotrasiteľná. Až kým sa v mestskej kanalizácii vinou nepodareného genetického experimentu neobjavia štyria bojovníci v pancieri s mimoriadnymi schopnosťami. Tam, kde sú Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael nesmie chýbať ani zvedavá reportérka April (Megan Fox). Spoločne odhalia Shredderove desivé plány na rozšírenie jeho impéria a rozhodnú sa ich vlastnými, výrazne vylepšenými silami prekaziť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (16)

Trailer 2

Recenzie (928)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Korytnačí mužíci majú v mojich spomienkach a infantilnom guilty pleasure špeciálne miesto a tak som nepochyboval o návšteve kina ani po triezvom úsudku vlažných trailerov. Film ako taký je nepochybne len štúdiovou jednohubkou, ktorá so štedrým rozpočtom namiešala zvláštny mix humorne ladeného príbehu, kvalitnej akcie a extrémne coolového vizuálu. Týmpádom neútočí na nostalgické spomienky priaznivcov pôvodného seriálu, ale skôr sa snaží získať na svoju stranu mladé publikum, ktoré potrebuje Shreddera na spôsob Transformera a hi-tech vychytávky na tej najvyššej úrovni. Škoda, že tvorcovia sa viac nezamerali na staršieho diváka a boli si vedomí, že s príbehom sa vôbec nemusia trápiť, ved dnešný detský divák je aj tak vymletý darca dolárov. Nám stačili vtipy o pizzy, bohatá nádielka mutantích monštier a stará dobrá Cowabunga! Ale akciou sa rozhodne nešetrilo, rozumná stopáž prináša síce aj nejaké hluché miesta, ale v takýchto filmoch sa s tým jednoducho ráta. Megan Fox filmu takisto neublížila, dokonca by som povedal, že jej participácia filmu pomohla, minimálne aspoň propagácii a niektorým scénam. Filmu najviac uškodil tretí rozmer, ktorý bol zase raz totálne zbytočný a vyslovene rušivý. Ale ak sa má táto séria ujať, tak by bolo načase. Dookola štartovať s týmto istým príbehom (zrod tajomných pancierovaných ninjov a O'Neilovej objavenie ich tajomstva) už nieje zaujímavé. Podľa tržieb všetko naznačuje ďalšej časti, ak sa však nezmení tvorcovská základňa, tak návštevu kina zamietam vopred. 70%. ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Celkem vtipný pilot, kde mi ale chyběl trochu širší kontext (jako třeba u Spidermana nebo Supermana, asi až v druhém díle). A Megan Fox po těch úpravách vypadá hodně tragicky, s Arnettem mi k sobě ani trochu neseděli a Fichtner měl dostat více prostoru. Jeho Eric Sacks je k pláči šablonovitý. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Za poslednú dobu mi aspoň tento remake, reebot, či re-už ani neviem koľko toho je, no skrátka aspoň tento film mi prišiel ako ta správna volba natočiť ho znova. A ako fanúšik korytnačiek nemôžem povedať, že som sklamaný, pretože som zhruba vedel čo čakať, ale ani nie som nadšený, pretože korytnačky nám už veľa krát predviedli, že majú čo ponúknuť a tu nám toho zas tak veľa neponúkli. Po rokoch keď na plátne vidíte a počujete tie známe mená sa cítite na chvíľku fajn, prvý kontakt s korytnačkami tiež celkom v pohode (vtip samozrejme nechýba) no najväčší problém vidím v tom nevýraznom príbehu a nevýrazných záporákoch. Nečakal som niečo prevratné a ten príbeh povedzme si nieje zlý, ale režisér Jonathan Liebesman nedokáže divákom podsunúť niečo viac a už vôbec nie nejaké emócie. Na tie tam brnká len fajn hudba Briana Tylera. Takže s celkového hľadiska je to fajn film, ktorý vás dokáže zabaviť vtipnými korytnačkami aj keď majú iným vzhľad. Taktiež aj Bayovský (Transformerovský) vizuál a akcie sú fajn. Na Megan sa fajn pozerá a Brian sa fajn počúva. Korytnačky síce ničím moc neprekvapia, ale dokážu zabaviť a navyše tempo filmu ide rovnakým tempom ako korytnačky na svahu v predposlednej akcii. Drobné zmeny v príbehu nevadia, skôr miestami nelogické veci, ale tu na nich ohľad vlastne ani netreba brať. Keď to tak zhrniem, lepší priemer ja som sa bavil, ale na hranú verziu s 90-tých to nemá. Obľúbené soundtracky: Teenage Mutant Ninja Turtles, Brotherhood, TMNT March. 60% - 3* ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Jako nostalgik vyrůstající na kultovním animáku bych samozřejmě mohl u jistých aspektů moderní verze prskat donekonečna. Na druhou stranu musím uznat, že jako jednoduchý odpočinkový popcorn představující Želvy novým generacím, to funguje více než obstojně. Příběh je sice strašně dementní, stejně jako některé hlášky. Tempo je ale svižné, stopáž krátká a když dojde na akci, tak je až nečekaně přehledná a nápaditá. S dvojkou nemám překvapivě žádný problém. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Milá April, ty jsi fakt blbka...njn, měla to ve scénáři, ale i tak mi je Foxová protivná. Já bych uvítal ty lítací hlavy a rudé fontány, ale chápu, že film je točený pro děti. Klasický modelový příběh o padouchovi, co chce ovládnout svět, a hrdinech, co ho musí zastavit. Stejně jsem se díval kvůli akci, která je vydařená. Sice místy pixely až příliš bijí do očí (eskapády na sněhu či bitka na věži), ale nechť. Jestlipak si někdo troufne na původní undergroundovou předlohu?...ne, nejspíš ne... ()

Galéria (206)

Zaujímavosti (24)

  • Okrem New Yorku, kde prebiehala väčšina natáčania, navštívil filmový štáb aj štáty Alabama a Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Pri prvej scénke, kde April (Megan Fox) fotí korytnačky, drží telefón hore nohami. (speedy7929)

Súvisiace novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (viac)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (viac)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (viac)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (viac)

Reklama

Reklama