Reklama

Reklama

Stake Land

(festivalový názov)
  • Česko Země kůlů (viac)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (376)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Zametená Cesta, Kazatel bez víry, Zombieland se zašitými koutky a subjektivně dlouhé, jako noc, co trvá 30 dní.. Miroslav Krobot a Leo Messi na cestě do Nového Ráje ledního hokeje a sirupu v pár jednotlivostech sice zaujmou, ale ve srovnání s Hillcoatovou (McCarthyho) The Road, z které čiší život i uprostřed beznaděje a smrti, se Stake Land jeví jako trvale mrtvý. Škoda, množství vdechnutého života přece nikdy nezávisí na výši rozpočtu, spíše naopak.. Příště si zajdu na kus jemně krvavého žvance raději do Steak Landu.. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nečakane solídne upírske postapo road-movie. Akcie je tak akurát, depresia s nádejou namiešaná bezchybne, gore parádne. Postavy o sebe vôbec nič nepovedia (zjavný autorský zámer) a predsa vzťahy fungujú a straty bolia. Hudba tomu dáva skvelú atmosféru. Na nezávislú produkciu za pár dolárov s poloamatérskymi hercami skoro zázračný výsledok. ()

Reklama

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Vynikajicí. To, co na mě nefungovalo v The Road, tak tady mě válcovalo bez jediného klopýtnutí. Atmosférické, bez zbytečných keců a CGI. A hlavně fungují vztahy mezi postavami a to spolu skoro nemusí mluvit. Americký horor roku (zatím). Jo a Jeff Grace a jeho hudba zase válcují, ten chlápek je talent ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený akčný dobrodružný horor. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v dobe, keď ľudstvo zasiahla mimoriadne nebezpečná epidémia, ktorá nakazených premenila na divokých upírov a tak veľkomestá a väčšina ľudstva padli a preživší žijú v malých opevnených mestečkách alebo sú na cestách. Jednými z nich sú aj starší skúsený lovec a jeho mladý účeň, ktorého zachránil hneď na začiatku epidémie, pričom spolu putujú smerom na sever, kde by malo byť bezpečnejšie a postupne spoznávajú nových ľudí, ale cestou im robia problémy nielen upíri, ale aj nebezpeční ľudia, obzvlášť členovia mocnej sekty. So spracovaním som nadmieru spokojný, tento typ filmu mám veľmi rád a síce po dejovej stránke sa tu o nejakej originalite vôbec hovoriť nedá, ale aj tak je to mimoriadne dobre zvládnuté. Už po úvodnej surovej sekvencii som vedel, že ma to bude baviť, hlavné duo si ma získalo prakticky okamžite, pričom výborne fungujú nielen spolu, ale bavili ma aj samostatne. A následne už začne prakticky klasická žánrová road-movie, ktorá je až prekvapivo výpravná, keďže hrdinovia prejdú pomerne veľkú vzdialenosť, navštívia viacero menších alebo väčších usadlostí a zažijú toho viac než dosť. Našťastie som ani raz nemal pocit, že by to upadlo do stereotypu, všade sa odohrá niečo zaujímavé, problémy s divokými upírmi sú výborné, ešte zaujímavejšie sú problémy so samotnou sektou, no veľmi dobre sa pozerá aj na tú ukážku pomerne bežného života slušných ľudí v tejto dobe, pričom všetko má aj dostatok priestoru a je to ideálne striedané. K tomu poteší aj vydarená atmosféra a našťastie nesklame ani záver, takže až na jeden trochu hlúpy nápad v druhej polovici s osobitým záporákom sa mi to veľmi páčilo od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Síce o nejakej výraznejšej nápaditosti sa tu moc hovoriť nedá, ale nájde sa tu viacero menších, ale aj trochu väčších akcií, ktoré pôsobia v rámci možností uveriteľne, sú ideálne natočené a aj slušne drsné, takže v akcii sa je vždy na čo pozerať. S hereckým obsadením som dosť spokojný, skvelé hlavné duo, plno zaujímavých skôr epizódnych vedľajších postáv a dobrí záporáci, toto mi prišlo úplne ideálne. Réžia a technická stránka sú výborné, Jim Mickle je viditeľne veľký talent, aj s takýmto malým rozpočtom, ktorý je pritom dobre zamaskovaný dokázal vytvoriť vydarené dielo, má to slušnú vizuálnu stránku, zaujímavé lokácie, výborné masky a krvavé efekty a k tomu tá atmosféra, tu som veľmi spokojný. Takže keby to bolo aj trochu originálnejšie, možno by som rozmýšľal aj nad plným hodnotením, ale aj tak sa Stake land až prekvapivo vydaril, zo všetkých nízkorozpočtových žánroviek sa jedná o absolútnu špičku, no podľa mňa prekonáva aj väčšinu najslávnejších žánrových diel. 80% ()

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Nemalú chvíľu som sa rozhodovala , za čo vlastne tú 3ku dávam . Za opozeraný " cool kukuč " ? Za gore a doposiaľ nevidené , priam revolučné FX , či " napínavému " putovaniu krajinkou , ktorá je obšťastnená vampírskou epidémiou ? Snáď to malo nejaký iný námet , ako hodiť do koryta nič a očakávať silný cashback ? Alebo za nápadité akčné prekvapenia a inovatívnych vampírov ? EE !!! Ostal takto len silne nefunkčný Nick , ktorý Ma spoľahlivo unavil po polhodinke, Connora som prehliadla , takže nič z toho a tento x hodním len zbytočnosť ! Svojich divákov si to určite vyhľadá , agresorkou nie som - tak tá 3ka tam ostane. (aj za žáner samozrejme ). JFL to vystihol parádne ! ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (5)

  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)

Súvisiace novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (viac)

Reklama

Reklama