Reklama

Reklama

Havajský právnik Matt King prežíva ťažké obdobie. Jeho žena Elizabeth leží viac než tri týždne v kóme, je v beznádejnom stave a on má na starosti nielen 10-ročnú dcéru Scottie a 17-ročnú dcéru Alexandru, ktoré mu dávajú poriadne zabrať, ale aj dôležitú pozemkovú transakciu, pri ktorej zastupuje svoj široko rozvetvený tunajší rod. Aby toho nebolo málo, dozvie sa, že mu manželka, s ktorou nemal ideálny vzťah, bola neverná. Rozhodne sa nájsť a spoznať jej milenca, aj keď nevie, čo od neho môže očakávať. Počas krátkeho času sa tak on, ako aj jeho deti musia vyrovnať s neodvratnou smrťu blízkeho človeka, prekonať odcudzenie a nájsť nové rodinné väzby. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (17)

  • V jednej scéne na ostrove Kauai sa Amara Miller (Scottie King) zahnala tak nešťastne, že Georgovi Clooneymu (Matt King) zlomila dva predné zuby. Pre naplánované nakrúcanie si úlomky zubov provizórne prilepil sekundovým lepidlom a celý štáb sa na tom úžasne zabával. (krasomama)
  • George Clooney (Matt King) sa priznal, že vo vzorovaných košeliach a kaki nohaviciach, do ktorých ho kostyméri navliekli, doslova trpel. Žartoval, že jeho mužnosť počas nakrúcania značne ochabla. (krasomama)
  • Alexander Payne si scénář z velké části napsal sám. Částečně se však inspiroval románem „The Descendants“ autorky Kaui Hart Hemmingsové. (Terva)
  • Natáčení začalo 15. března 2011 na Havaji. Většina filmu byla točena v Honolulu. (Terva)
  • Postavu sekretářky Matta Kinga (George Clooney) si zahrála Kaui Hart Hemmingsová, autorka původního románu. (Terva)
  • National Board of Review udělila snímku celkem čtyři ceny. Ocenění v kategorii nejlepší herec si odnesl George Clooney, v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli zvítězila Shailene Woodley a Alexander Payne si odnesl cenu za nejlepší scénář. Snímek byl pak oceněn i jako nejlepší film. (Terva)
  • Satellite Awards ocenilo snímek v kategoriích nejlepší film a nejlepší scénář. (Terva)
  • Snímek získal Zlatý glóbus v kategorii nejlepší drama. George Clooney si pak odnesl stejné ocenění pro nejlepšího herce v dramatu. (Sekmen)

Súvisiace novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (viac)

Reklama

Reklama