Reklama

Reklama

Dilema

  • Slovensko Manžel, či milenec? (viac)
Trailer 1

Ronny Valentine (Vince Vaughn) a Nick Brannen (Kevin James) sú najlepšími priateľmi už od vysokej školy. Teraz spolu vedú firmu, ktorá sa zaoberá vývojom automobilových motorov. Zatiaľ čo Nick je technologický génius, Ronny svojim obchodným talentom nápady perfektne predáva. Práve uzavreli zmluvu s obchodným gigantom, Nickovo manželstvo s krásnou Geneve (Winona Ryderová) šliape ako hodinky a Ronny sa konečne chystá požiadať o ruku dlhoročnú priateľku Beth (Jennifer Connellyová). Všetko sa však úplne pokazí, keď Ronny pristihne Geneve pri nevere s potetovaným svalovcom Zipom (Channing Tatum). Má povedať Nickovi pravdu a brutálne tak raniť najlepšieho priateľa, alebo má predstierať, že nikde nebol a nič nevidel? Ronny sa rozhodne kamarátov vzťah zachrániť, a tak zaútočí na Geneve a jej milenca, čím spustí lavínu komických nedorozumení a zmätkov, ktoré paradoxne najviac ohrozujú práve jeho. Pravda občas bolí, keď sa však zatají, môže bolieť ešte viac. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (199)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dlho som si hovoril, á sakra ako som počas tej korony pribral. Našťastie ma z depresie vytiahol Kevin James, pretože oproti nemu je aj hroch len sušienka. Jediný rozdiel je, že na hrocha ešte neušili sako. Inak ho ako komika mám rád a rovnako tak, vlastne ešte viac, Vinca Vaughna. Lenže scenár im neposkytol príliš veľa úsmevných situácií, Jamesovi v podstate žiadne. Dobrý nápad s neverou nie je vyvinutý ani do silnejšej drámy (čo sme ani nečakali) ani do extra komédie (a to sme už tak nejak očakávali), takže najvtipnejšie momenty paradoxne prišli vtedy, keď sa tam sporadicky objavil Channing Tatum. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Ať je to všechno jak chce, Dilema má jeden obrovský problém. Tvůrci se totiž po celou dobu nedokázali rozhodnout, zda-li Dilema představí jako zábavnou, odlehčenou komedii s vážnějším motivem, nebo spíš jako drama s lehkou nadsázkou. Ono by to po pravdě řečeno bylo pro mě osobně ve finále vlastně úplně jedno, neboť funkčnosti tohoto žánrového mixu stejně jednoduše nevěřím, o čemž jsem se zde jen utvrdil, nicméně tady se to projevilo o to výrazněji, že jsem skutečně po celý film nedokázal vůbec odhalit, k čemu to tvůrci směřovali víc, čímž to pak u mě samozřejmě ztratilo na jakékoliv důvěryhodnosti a větší přitažlivosti. Ve výsledku to tedy znamená, že jako drama není Dilema působivé z důvodu malé naléhavosti, absence uvěřitelných emocí a nevěrohodného chování postav a naopak, jako komedie nefunguje prostě proto, že ona odlehčenost přítomného, vážného tématu není ani vtipná a většinou ani moc vhodná. Celé to tak balancuje na hraně křečovitosti a apatičnosti, což není zrovna dvakrát výhra. Škoda. Samotný námět totiž přitom není vůbec chladný a myslím, že pro většinu diváků by mohl být i zajímavý a svým způsobem přitažlivý, jen si zkrátka myslím, že by to dopadlo daleko lépe, kdyby se celá zápletka vydala prostě jen jedním, přímým směrem. Buď jako bláznivá, zamotaná komedie, nebo klasické, vztahové drama. Jak jedno, tak druhé by ale bylo prostě určitě lepší. Takto to bohužel působí jen jako leklý kapr bez páteře. Ale abych jen nekritizoval, herci tu jsou hodně fajn a příjemní, příšernou Winonu Ryder tím samozřejmě nemyslím, a musím pak vyzdvihnout i vyhnutí se kýčovitým a na city násilně působícím scénám, což dodalo celému filmu přeci jen poměrně lidský a uvěřitelný rozměr. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Počiatočná a záverečná fáza filmu hrozná, ale inak zvyšok bol celkom dobrý a zaujímavý. Avšak to čo mi na tomto filme extrémne vadilo bola tá neustála snaha o to, aby mnoho dialógov a scén vyznelo nejakým spôsobom ako komédia, avšak v tomto prípade to bola kolosálna chyba, ktorá poškodila celý film. Už len preto, že príbeh by mohol mať za normálnych okolností dramatickú a vážnu atmosféru, keďže aj zápletka tomu viacmenej zodpovedala. Vince Vaughna mám rád, len mi občas ide fakt na nervy s tým jeho hereckým prejavom, aj keď za to často môžu tie role, do ktorých býva obsadzovaný. No a trochu mi v závere chýbala nejaká vsuvka, čo sa stalo medzi Nickom a Beth, resp. kam sa Beth vlastne potom pobrala. ()

Ony 

všetky recenzie používateľa

Skoro dvouhodinová cirkulace tří schémat: 1. Mezi dobrými přáteli nebo partnery se něco děje, ale oni si to nedokážou říct a řeknou si místo toho něco jiného. 2. Ronny se snaží chránit svého nejlepšího kamaráda a stane se mu u toho něco komického. 3. Sejde se víc lidí a stane se něco trapného nebo patetického. Přes tuto monotónnost to takové lítostivé krávě, jako jsem já, mohlo být sympatické. Bohužel se tam postupně nahromadila kupa vyložených chyb – nelogičností, přetažených scén a tak. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Mám tak trochu dilema. Na jednu stranu je tu rvačka Tatuma s Vaughnem, která zaručeně pobaví + zajímavé téma, protože se tohle může stát každému. Jenomže je to tak šíleně roztahané a ukecané, že to zazdí většinu potenciálu. Kromě toho nevím jak se to stalo, ale Winona Ryder mi leze s každou svou novější rolí na nervy víc a víc a to jsem ji prosím kdysi měla ráda. Pominu-li ty trapné rozpačité dialogy, je to celkem slušná jednorázovka, nic víc nic míň. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (12)

  • Na konci 40. minúty sa hlavné postavy nachádzajú na hokejovom štadióne na zápase Chicago Blackhawks verzus Columbus Blue Jackets a miestny komentátor práve hlási, že trestné strieľanie zahajuje domáci hráč s číslom 81. V tej sezóne číslo 81 na drese "Hawks" nosil slovenský hokejista Marián Hossa. (KN1Fe)
  • Pro snímek se rozhodovalo se mezi názvy Cheaters, What You Don't Know a The Dilemma. Vítězná byla nakonec třetí varianta. (Kuzmik)
  • Jennifer Garner byla obsazena do role ve filmu, projektu ale odřekla a místo ní přišla Jennifer Connelly. (ČSFD)

Reklama

Reklama