Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (288)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako v prípade "Machete", aj veselý Grindhouse trailer "Hobo with a Shotgun" sa dočkal celovečerného spracovania; a to vcelku slušného, ktoré sa pri ostatných Grindhouse projektoch posledných rokov nemusí vôbec hanbiť. Príbeh tuláka, ktorý v prekriminalizovanom, zvrátenom meste berie do rúk brokovnicu a ide robiť poriadky je skvelou, brutálnou, svojskou a krvavou jazdou, ktorá síce nie je tak prepracovaná ako keby sa s tým vyhrali Rodriguez či Tarantino, no hlavne zásluhou 67-ročného Rutgera Hauera ide o podobný nášup ako Machete. Treba však povedať, že oproti nemu je to počin trochu vážnejší; ubudlo čierneho humoru a úlety nahradili skôr kruté scény. Tiež mi pri pozeraní občas chýbali nejaké známejšie tváre, ktoré by to oživili vo vedľajších úlohách, napr. taký Michael Madsen by tu ako niektorý zo záporákov pasoval určite lepšie než pičusi, ktorí tu boli. Technicky je to spracované na už tradičnej Grindhouse úrovni, takže sa nie je na čo sťažovať a ľudia, ktorí vedia do čoho idú si film pravdepodobne užijú. Obdobne ladený príbeh bad-ass-motherfuckera; Machete sa mi však páčil o kúsok viac. ()

dex2man 

všetky recenzie používateľa

Grindhouse drsný tak, že i kousky mistrů Tarantina a Rodrigueze vedle něj vypadají jako uhlazené retro, definované pouze příběhem a vizuální stylizací (efekty šumu, lupance v obraze tad.) Hobo je retro od podlahy, se vším všudy, nic nenadlehčuje, nic necenzuruje.. a bezdák se s ničím nese.e. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Hobo with a Shotgun je po Machete ďalší vydarený prevod trailer to film. Po kraťásku som celovečerák ktovieako s nadšením neočakával, podobne ako pri Machete, ale z úplne iného dôvodu, výsledok je nakoniec výborný a to si Eisener na rozdiel od Rodrigueza vystačil iba s Rutgerom Hauerom. Už Treevenge naznačil kvalitatívne zlepšenie v rámci réžie a celovečerákom Hobo with a Shotgun to len potvrdil. I keď Hobo nie je až tak zábavný ako Machette, rozhodne je vizuálne až komixovo štýlový, nápaditý, poriadne čiernohumorný, masakrálne krvavý a Jason Eisener je v týchto momentoch ako ryba vo vode. Vo chvíli keď sa Hobo dostane k brokovnici nasleduje nezastaviteľné inferno, ktoré šlape ako po masle až do konca. Tie scény s čiernobielymi mafiánmi na korčuliach a obrnenými zabijákmi nemajú chybu a tam kde sa v normálnej produkcii haltuje, tu sa s oduševnením drtia prsty. Skrátka, Hoba som zhltol ako malinu. ()

Genero 

všetky recenzie používateľa

Do včerejšího pozdního večera jsem byl smířený s Rutgerovým neblahým osudem až do bídné smrti živořit zapomenutý ve slumu na periferii společnosti a točit kdesi v rumunských hvozdech samé nudné kraviny. Jak bývám i ve svých letech bláhový! Rutger sice živoří na periferii společnosti, ale točí i zábavné kraviny! Jeho civilní ztvárnění smradlavého, nechutného a uchrchlaného somráka dalo vzpomenout na dny největší slávy a já pocítil touhu blonďatému hrdinovi vášnivě přičichnout k podpaží. Jistě, abych si tady zase nehrál na hauera, někdy byl scénář trošku přes čáru a končila veškerá sranda, přesto by si měl tento film Tarantýn najít ve skriptech pod heslem Pocta poctivé pološílené píčovině, než se začne s Robertkem nadšeně plácat po egu při vymýšlení dalších nekonečných hovorů o hovně. ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Brutální a drsný ultrabéčko, kde se Hauer fakt nasere a všem vystřílí mozek z hlav. Děj je prostý a jednoduchý a to se dá říct i o padouších. Většina postav přehrává a explicitní násilí to má schovávat. Na jedno shlédnutí a pak vlastně v mozku nic neuvízne. Myslím si, že do kultovnosti tomu ještě chybí hodně. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Nové Skotsko, kde žije velmi početná francouzská komunita. Ve scéně se školním autobusem je tak možné na zadním okně autobusu vidět nápis "sortie de secours", což je francouzský výraz pro únikový východ. (Zdroj: ČSFD)
  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama