Reklama

Reklama

Vymedzený čas

Trailer 2

V blízkej budúcnosti už peniaze nemajú žiadnu hodnotu a platí sa časom. Will Salas (Justin Timberlake) má na svojich životných hodinách zriedkakedy viac než 24 hodín. Žije z minúty na minútu v chudobnej zóne Dayton a len vďaka tvrdej práci v továrni si môže predplatiť ďalší deň života. Rovnaký osud zdieľa aj jeho matka Rachel (Olivia Wilde) a mnoho ďalších ľudí v tomto zapadákove. Miestne gangy sú navyše vždy pripravené kohokoľvek okradnúť o čas, hoci len o niekoľko hodín, aj keby mu tým rovno ukončili život. Keď jedného dňa Will pomôže bohatému Henrymu (Matt Bomer) uniknúť pred jedným z lúpežných gangov, Henry mu za to daruje celé storočie času a sám sa rozhodne svoj nekonečný život ukončiť. Willa však obvinia z jeho vraždy a nezostáva mu nič iné, ako dokázať svoju nevinu. Vydáva sa na útek do najbohatšej zóny v New Greenwich, kde na rozdiel od Daytonu sa nikto nikam neponáhľa. Čas je luxus, ktorý si tu môžu dovoliť všetci, pretože budú žiť stovky, ba dokonca tisíce rokov. V New Greenwich je ale zároveň niekto, kto Willa priťahuje. Sylvia (Amanda Seyfried) je dcéra mimoriadne bohatého Philippa Weisa (Vincent Kartheiser), ktorá sa vo chvíli, keď Willa prichádzajú zatknúť strážcovia času, stáva jeho ideálnou rukojemníčkou. Vysoká hra o zmenu pravidiel nespravodlivého sveta sa môže začať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (19)

Trailer 2

Recenzie (2 098)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Jazyk filmu aj príbeh je pomerne naivný, a napríklad celé to šermovanie digitálnymi rukami mi prišlo srandovné. Na druhej strane ako zamyslenie nad stavom sveta, kde už dnes chce byť každý mladý čo najdlhšie (štyridsiatnici objavujú čaro telesnej výchovy), naháňa sa čas a plánovacie kalendáre nahrádzajú tie modlitebné, to istú myšlienkovú úroveň má. Zároveň je potrebné upozorniť, že každý pokus zvrhnúť kapitalizmus sa počíta. Aj keď je len taký nedopečený. Poznámka: Pri sledovaní komentárov ostatných som si uvedomil akú silu v sebe skrýva povesť o Jánošíkovi, keď sa používa ako porovnávací príklad pre americké utopické sci-fi. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $37,553,932Tržby Celosvetovo $149,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,888,848 //počet predaných kusov 344,615Tržby za predaj DVD v USA $4,699,440 //počet predaných kusov 313,505║ Sklamanie, moc som bol zvedavý na tento v celku zaujímavý námet, ktorý bol prvých 20minút fajn ale týchto 20minút sa potom premietalo ako deja vu až do konca akoby tvorcovia nevedeli kam nasmerovať dej, čím upútať, čo chcú týmto príbehom vlastne povedať, jedine čo držalo pri vedomí bola Amanda Seyfried, tá ako vkusný doplnok to držala nad vodou a to ani nemusí moc hrať. Ubehané Béčko za $40miliónov. /40%/ ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som bola očarená prvotriednym námetom a pri predstave, čo všetko sa dá z neho vyťažiť, som sa tešila na každú ďalšiu minútu. Postupom času sa však z filmu stala ľahkomyselná povrchná zábava, uspokojujúca najmä nenáročných divákov, schopných ignorovať obrovské obsahové možnosti. Scenár sa prepožičal typickému akčnému vzorcu, súvisiaciemu s neustálym hľadaním, prenasledovaním a naháňaním bez snahy vyžmýkať z príbehu viac. Keďže mi už dlhšiu dobu nezaťažilo myseľ nejaké to prepracované existenčné sci-fi (čo ako mám rada aj nenáročné blockbustery), nemám v pláne tejto jednohubke odpustiť premrhaný dejový potenciál, ktorým bezprostredne disponoval. A ten narýchlo odbitý koniec to úplne pochoval. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Napad je to docela zajimavej, Niccol vzal pojem "nemam cas" krapet doslovne a vysledek je akcni sci-fi. Bohuzel krome toho casu na rukach to v nicem sci-fi nepripomina. Coz by ale zas tak nevadilo, kdyby tu byla aspon solidni akce, ale ty je bohuzel minimum. Vetsinou to tak je nicim originalni film o dvojce zlodeju na uteku a poldovi, co nechce vzdat pronasledovani. Je fakt velka skoda, ze se vic keca, nez jedna, protoze jinak by to vubec spatny nebylo a herci jsou navic sympataci. Sice ne ztracenej cas, ale vic nez 3* to neda. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Je smutné, že když už scénáristu konečně napadne poměrně neotřelá myšlenka s několika opravdu vychytanými detaily, místo aby jí dotáhl k dokonalosti, splácá stereotypní honičku o tom, jak si metrosexuální Džastýn snaží dobít digitálky. A tak jediné, co člověku utkví je, co dokáže s už tak hnusnou Amandou Seyfried udělat rezavé mikádo! Asi budu mít nějaký pokřivený vkus, protože když se tady jeden trochu začte, aby si pomalu vytíral z očí čerstvý ejakulát zdejších pubescentů! ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (29)

  • Automobil, který používá strážce času (Cillian Murphy), je upravený Dodge Challenger ročník 1970 v černé matné barvě. Vůz, který si Will (Justin Timberlake) za svých 59 let koupil, je zase Jaguar XK-E ročník 1969. (Ruuzha)

Súvisiace novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (viac)

Reklama

Reklama