Reklama

Reklama

Už celé stáročia sú obyvatelia malebnej, ale odľahlej horskej dedinky Daggerhorn nútení pravidelne každý mesiac prinášať krvavú obetu vlkolakovi, ktorý počas každého splnu terorizuje okolie ich domovov – radšej mu totiž obetujú niektoré zo zvierat, akoby mal pripraviť o život niekoho z nich. Lenže keď na oblohu vypláva krvavý mesiac, netvor nečakane poruší ich nepísanú dohodu a za obeť si vyberie staršiu sestru krásnej Valerie (Amanda Seyfried). Valerie sa práve dozvedela, že ju jej rodičia prisľúbili za manželku zámožnému Henrymu (Max Irons) z dobrej rodiny. Ibaže Valerie je už od detstva zaľúbená do chudobného drevorubača Petra (Shiloh Fernandez). Mladí zaľúbenci sa rozhodnú nevzdať sa svojej zakázanej lásky a plánujú spoločný útek – ktorý im však nanešťastie prekazí už spomínaný krvavý vlčí útok. Dedinčania sa chcú netvorovi pomstiť a navždy sa ho zbaviť, a tak požiadajú o pomoc legendárneho lovca vlkov a vlkolakov pátra Solomona (Gary Oldman) – chcú, aby beštiu zabil! Lenže Solomonova prítomnosť nepokoje v dedine neutíši, ale naopak ich ešte viac vystupňuje, pretože všetkých vydesí tvrdením, že vlk, ktorého sa tak obávajú, sa počas dňa mení na človeka a pohybuje sa medzi nimi nepoznaný, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou je jedným z nich! (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (672)

Ainy 

všetky recenzie používateľa

U filmů, kdy se děj odehrává v zapadlé, chudé vesnici někde uprostřed tajemného hvozdu, člověk očekává, že i vzhled filmových postav bude tomuto přizpůsoben. Chápu, že se my ženy chceme líbit a obzvlášť, když je na blízku Gary Oldman, ale přece jen ... Dokonale nalíčené oči, řasy, make up, to sem prostě nepatří. Rovněž nagelované vlasy milence krásné Valérie. Jindřich byl s tou vizáží tak na hraně, na rozdíl od Petra nevypadal, že by vypadl z reklamy na Head and schoulders. Příběh se mi zdál vcelku temný a přiměřeně napínavý. Zajímavá vize Červené Karkulky, jenž je úplně odlišná od známé klasiky, které se dotkne jen co by vánek větérku. Můj oblíbenec Gary, byl jako mírně záporná postava k nakousnutí, čehož si ve filmu všimli i jiní a já se jim ani nedivím. Hlavně díky němu měla i tato mysteriózní pohádka své kouzlo. Pardon, chtěla jsem říct "mysteriózní horror". ()

Anderton odpad!

všetky recenzie používateľa

Čevená kalkulka je skôr červený kalkul. Nevadia mi modernizácie klasických tém, ani cool modernizácie, avšak ak sa na takýto tenký ľad niekto pustí, takmusí vedieť prečo a musí mať silné argumentypre. Tu je ten jediný argument Twilight. Pekné obrázky sú jediným kladom tejto ťažko povedať že rozprávky, skôr metrosexuálnej rozprávanky. Oldmana nechápe nikto, ale ja nechápem ani Seyfried, ktorá má slušne rozbehnutú kariéru a dobre vie, že podobné projekty ju môžu poriadne zbrzdiť. Najväčším omylom sú bezpochyby bezkrvní mladíci, ktorí by sa viac hodili ako upíri do tretieho radu v Twighlighte. Aj takí Lautner s Pattinsonom sa na ich nevýraznosti museli dobre zabávať. Mohla to byť aspoň priznaná béčková zábava, lenže ani s tempom to nie je bohviečo a divák tak celý čas iba neveriacky krúti hlavou. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Prišlo mi to podobne ako Tvajlajt, len s trošku lepšími hercami (Seyfried, Oldman). Musím sa priznať, že ma príbeh celkom zaujal, zo začiatku si to držalo celkom dobru a záhadnú atmosféru, ale potom ako príde na rad mizerná akcia sa to všetko prepadáva do šedého priemeru aj mizernými efektami, navyše som mal pocit, ako keby niekto prostrednú časť vystrihol a už bol zrazu koniec. Škoda, zaujímavý nápad, ale strašne slabo zrežírované. P.S.: aj vás zaujíma ako sa DiCaprio dostal k produkcii takéhoto filmu ? 60% - 3* ()

akisha 

všetky recenzie používateľa

Strašná šulovina, sterilní variace na nám známej kult, opět nepřirozený prostředí s napomádovanejma a vymydlenejma lidma, kde se nějakou náhodou zjevil Gary Oldman, a je opravdu lepší dělat, že ho člověk ani nevidí. Pro jeho šášulovský sáčko to platí dvojnásob. Koho v týhle době vůbec ještě může zajímat vlkodlak, nebo mu snad nahánět strach (krom Twilight-fans), netuším. Jedinej film, kde pro mě fungovalo spojení historickýho prostředí a moderní hudby, byl Příběh rytíře. U Karkulky a jejich "zábavy" by se jeden potrhal smíchy. Až na Seyfried jsou všichni herci otřesně nesympatický, obzvlášť hlavní "love interest" = nagelovanej model s rozhalenkou a nadřazeným úsměvem. Nechápu, že jsem vydržela až do hořkého konce a bohužel musím říct, že snad i to (první) Twilight bylo lepší, než takhle dementní splácanina. ()

666teen 

všetky recenzie používateľa

Bylo nebylo. Před několika lety se konal konkurz na homoupíry, homodlaky a jejich citově nevyrovnanou milovnici. Všechno dobře dopadlo a jestli Majer dá, budou žít až do (ne)smrti. No, a to co při konkurzu spadlo pod stůl, protože to nebylo dost pohledné, osvalené a sexy, narvala paní režižérka do adaptace pohádky o Karkulce. Zazvonil zvonec a s Gary Oldmanem je konec. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (15)

  • K filmu existuje alternativní závěrečná scéna. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (viac)

Reklama

Reklama